Arkadaşlar bir konu ile ilgili bilgi almak istiyorum...
Apartmanın ortak kullanımında olan araba garajının o binada daire sahibi olupta ancak sözkonusu binada ikamet etmeyenlerin garajdan faydalanıp faydalanmayacakları hakkında bilgi istiyorum. Burada söz konusu dairede oturan kiracınınmı yoksa ikamet etmeyen gayrimenkul sahibininmi garajdan faydalanması gerekiyor
Gayrımenkulü kiralayan kiracı, sözleşmede aksine bir hüküm yoksa ortak alanları da kullanır. Bu nedenle garaj, kömürlük vs. gibi ortak alanların kullanımı da kiracıya aittir
Merhaba;
İzmir'de 4 blok bulunan bir sitede oturmaktayım. Sitemizde yeterli park yeri olmaması nedeniyle çoğu zaman park yeri problemi yaşıyoruz. Sitenin 23.10.2011 tarihinde kat malikleri olağan genel kurul toplantısı vardı ve bu toplantıda 8.Madde adı altında bir karar alınmış ve yazılı olarak bu karar bize bildirildi. Kararı noktası ve vigrülü değişmeden burada paylaşıyorum fakat site ismi yerine '' X '' kullanacağım. Bahsi geçen karar şöyle ;
'' Site otopark alanımızın ihtiyaca cevap verememesinden dolayı 23/10/2011 tarihinde yapılan X sitesi kat malikleri olağan genel kurul toplantısında alınan kararda 8. madde gereğince daire başına otoparka sadece bir aracın kabul edilmesi ve araçlara giriş kartı yapı ifadesi yer almaktadır.
Yönetim kurulumuzun bu karar doğrultusunda araçların sağ ön camı alt köşesine yapışacak şekilde tereli miktarda numaralı X sitesi giriş kartı bastırılmış olup;
Fiilen kullanılan aracın trafik kaydının (ruhsatının) aile reisi ve ya aile fertlerinden birinin üzerine olduğunu ibraz eden ve ya kullanılan aracın kendisine ait olduğunu yazılı olarak beyan eden site sakinlerimize 08/02/2012 ve 29/02/2012 tarihleri arasında 14:00 ile 17:00 saat aralığında site bürosunda imza karşılığında dağıtımı yapılacaktır. X sitesi giriş kartı dağıtımı bitimi tarihinden sonra araç camında X sitesi giriş kartı olmayan araçlar siteye alınmayacak olup, X sitesi giriş kartı olmadan giriş yapan araçlarda mekanik hareket kısıtlayıcı cihaz vasıtasıyla kitlenecek olup, kaldığı sürece yönetim kurulunun uygun göreceği (KALINAN SÜRE HESAP EDİLMEKSİZİN TÜM GÜN KALMIŞ GİBİ GÜNLÜK 12 TL ) PARK CEZASI tahsil edilecektir.
Bu konularda site sakinlerimizin gösterecek olduğu hassasiyet ve ilgilerinden dolayı teşekkür eder saygılar sunarız. ''
Şeklinde tamamı büyük harfle yazılmış kaşeli ve imzalı bir yazı yollanmıştır.
Benim sormak istediğim şu;
1. Site yönetimi park cezası kesme yetkisine ve benim aracımı kullanılmayacak şekilde kitlemeye yetkilimidir ?
2. Benim kullandığım araç şirket aracı ise oturduğum ve 200 TL aidat ödediğim sitemin otoparkına aracımı park edemeyecek miyim ?
Bahsettiğim konu ile ilgili açıklamalarınızı merakla beklemekteyim. İlgilinize teşekkür ederim.
Site Yönetim planı sitelerin anayasasıdır.
Amaç komşuluk ve hakkaniyet kurallarına dayanarak birlikte yasamda meydana gelebilecek sorunların cüzümü.
Site park yeri yetersiz ve alınan karar ile hakkaniyet kuralları gereği 1 den fazla arabası olana daire başına sadece 1 adet park kullanma kontrol sistemi getirmişler.
Bence doğru yapmışlar.
Yönetim Hakkaniyet kurallarına uygun olmayan kullanımlarda alınan karar gereği ceza kesmeye yetkilidir.
Konu Hakkaniyetli tarafından (12-02-2012 Saat 11:40:01 ) de değiştirilmiştir.
Evet bir yetersizlik varsa herkese bir tane yer ayırmak mantıklı..fakat
Diyelim ki ceza kesilebilir ama arabayı kilitlemek gibi bir yetkisi olamaz...anlamıda yok zaten..
gördüğün anda süre gözönüne almadan zaten ceza yazıyorsun, peki niye kitliyorsun...intikam mı alacaksın
acil bir durumda o araba lazım olduğunda ne olacak..sonuçlarına katlanabilecekmisin " diye sorarlar insana...
1. Site yönetimi park cezası kesme yetkisine ve benim aracımı kullanılmayacak şekilde kitlemeye yetkilimidir ?
2. Benim kullandığım araç şirket aracı ise oturduğum ve 200 TL aidat ödediğim sitemin otoparkına aracımı park edemeyecek miyim ?
1-Kilitleme, aracın 12 TL olan ücreti ödenmeden kaçmaması için yapılacak diye anlaşılıyor. 12 lirayı verdikten sonra kilit açılacak. Yani "kullanamayacak" diye bir şey yok.
2-Bunu nerden çıkardınız? Eğer tek aracınız bu ise, "kullanılan aracın kendisine ait olduğunu yazılı olarak beyan eden" ifadesi uyarınca, "xxx plakalı araba benim kullanımıma tahsis edilmiştir" diye beyanda bulunarak kartı alacaksınız.
,
apartman garaj yonetmeligi,
kisin kapali garaj kullanmak,
belediye alanina araba garaji yapmanin cezasi var mi,
Garaj kullanımı ,
dört daireli apartmanın garajı nasıl kullanılır,
apartmanda garaj kullanım hakkı,
2014 apartman garaj yönetmeliği,
apartman garaj yönetmeliği www.hukuki.net,
apartman yönetmeliği GARAJ ÖNÜNE PARK
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóçûêà mailsco âîîäóøåâëÿåò ëşäåé íà ñîçäàíèå è ïğîÿâëåíèå ñåáÿ.
Akademide saat sorunu