Monitör satıcının belirttiği özellikleri taşımıyor
Ankara Sony Tepehome bayisinden bilgisayar monitörü olarak kullanmak üzere 102 ekran LCD TV aldık.
Satış görevlilerine Autocad Programında çizim yapmak için aldığımızı, yüksek ekran çözünürlüğünde net görüntü vermesi gerektiğini, televizyon olarak kullanmayacağımızı defalarca söyledik. Onlar da bize istediğimizi rahatlıkla yapabileceğimizi söylediler.
15 Kasımda nakliye firması eve teslim etti. Ancak ekranı bilgisayara takıp açtığımızda çözünürlüğün çok düşük olduğunu, monitörün bulanık görüntü verdiğini gördük.18 Kasımda Tekrar gidip durumu anlattık.
Bölüm sorumlusu beyle konuştuk. Bize ekranın bilgisayarda kullanıldığı zaman düşük çözünürlükle çalıştığını televizyon olarak kullanıldığında yüksek çözünürlüğe çıktığını söyledi. "Buradaki satış görevlilerinin verdiği
bilgi böyle değildi" dediğimizde "Buranın elemanları öyle bir şey söylemezler" dedi. "Suç sizde. İnternet sitesinden özelliklerini niçin araştırmadınız?" dedi.Satıcıya sormak araştırmak değil midir?
Yönetim kuruluna sorunu bildirip, bize yanıt vereceğini söledi.
Ekranı almadan önce babam va annemle birlikte birkaç kez gidip konuşmuştuk, o zaman da monitör olarak rahatlıkla kullanabileceğimizi söylemişlerdi. Ekranı almaya babamın bir arkadaşı gitmişti. Almadan önce tekrar sormuş. Özellikle proje çizileceğini açıklamış. Ona da aynı şeyleri söylemişler.
6 milyar para verdik. Ve monitör şu an hiç bir işe yaramıyor.
Tüketici yasasında 4. maddede "tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran" yazıyor. Bu bizim durumumuza uygun mu? İade almazlarsa dava açarak iade edebilmemiz mümkün mü?
30 güne kadar satıcıya yazılı olarak mı bildirmemiz gerekiyor yoksa sözlü olarak bildirmemiz yeterli mi? Bize özellikleri anlatan satış elemanının yüzünü hatırlamamız şart mı?
Mağaza o kadar büyük ve içinde o kadar çok eleman var ki konuştuğum görevlilerin yüzlerini tam hatırlayamıyorum.
Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Yardımcı olabilirseniz de çok sevinirim. Teşekkürler.
Sayın Emel_E,
Aldığınız herhangi bir malda aldığınızda var olan ve kolaylıkla farkedilebilen bir aybı satın aldığınız tarihten itibaren 30 gün,gizli ve sonradan kullanıldıkça farkedilebilen bir ayıbı ise farkettiğiniz tarihten itibaren 30 gün içinde ıspatta kolaylık açısından yazılı olarak bildirmeniz gerekir.Ancak ayıptan söz edilebilmesi için üretilmiş olan malın üretim amacına uygun olarak kullanıldığında sizin de belirttiğiniz gibi''"tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran" bir durum ortaya çıkmış olması gerekir.Her ne kadar televizyonu siz monitor olarak kullanmak amacıyla almış iseniz de satıcının bunu kabul etmemesi ve ürün kataloğunda da yüksek çözünürlükte monitor olarak kullanılabileceğine ilişkin bir ibare yok ise ayıplı malla ilgili yapılabilecek bir girişim sonuçsuz kalır.
Saygılarımla...
Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak aynı kanunda "Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya [u]satıcı tarafından bildirilen</u>" yazıyor. Bize ürünün iyi bir monitör olarak kullanılabileceğini söyleyen satıcının sorumluluğu yok mudur?
Satıcının belirttiği özellikler de alınan malda bulunması gereken özelliklerdir ve tüketiciyi yanlış bilgilendirme de onların sorumluluğuna girer. Sonuçta siz baştan beri monitorü bilgisayar ekranı olarak kullanmak istiyordunuz,böyle bir kullanıma elverişli değilse neden alacaksınız?Eğer bu durumu bilseydiniz almazdınız. Bu nedenle yazılı bir şekilde üreticiye tekrar başvurun,yazılı şekilde cevap isteyin,eğer cevapları olumsuzsa ,satıcının bağlı olduğu kaymakamlığın tüketici bürosuna başvurun.
Sayın Emel_E,
Siz televizyonu ürün kataloğunda yer alamyan bir özelliği satıcının sözlü olarak var olduğunu belirtmesi üzerine almışsıznız.Ancak ilk cevabımda da belirttiğim gibi satcının bunu kabul etmemesi( ki zaten kabul etmediğini yazmışsınız) durumunda ıspatlamanız çok zor.Ortada özelliği belirtir belge yani katalog ve ürünün genel kullanım amacı açık iken sözlü beyanla aksini ıspatlamanız zor.Ancak içinizin rahat etmesi için alınan ürünün değerinin yüksek olması dolayısıyla bulunduğunuz yerdeki Tüketici Mahkemesine dava açabilirisniz.Bu dava harçtan muaftır.
Saygılarımla..
Yazılı belge yok. Ancak şahitler var. Ekranı almaya giden babamın arkadaşı şahitlik edemez mi? Ayrıca annem ve babam. Yazılı belge olmadan şahitlerin ifadesi kabul edilmez mi?
Durumu satıcıya sözlü veya yazılı olarak bildirebilirsiniz. Ancak yukarıda da Sayın Başak Şahin'in belirttiği üzere, bildirimi yazılı yapmanız hem ispat açısından hem de kanuni yükümlülüğünüzü zamanında yerine getirdiğinizin tespiti açısından faydalı olacaktır.
Ortada gizli bir ayıbın olduğu açıktır. Satıcı beyanlarına dayanarak alınan televizyonun beklenen özellikleri göstermemesi, bir tüketici olarak sizin menfaatinizi ortadan kaldırdığı gibi; ortada bir satış sözleşmesi bulunduğundan satıcı, sözleşmenin kuruluş aşamasında "dürüstlük kuralı"na da aykırı davranmıştır. Eğer dava açmayı düşünüyorsanız, bu hususu da dilekçenize ekleyebilirsiniz.
İspat konusunda ise, hakim gerekli görürse şahit dinleyebilir. Ancak bu hususun tespiti için bilirkişi ataması da mümkündür.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sormak istediğim bir şey daha var.Bu gün mağazaya durumu ve iade istediğimizi bildiren yazılı bir dilekçe verdik. Bu kez satış görevlileri bize iade edemeyeceğimizi ancak istediğimiz ürünlerle değiştirebileceğimizi söylediler. Başka bir ihtiyacımız olmadığı için kabul etmedik. Sizce bu doğru bir davranış mı?Dava bizim için daha olumsuz bir sonuç doğurabilir mi?
Ayıplı mal söz konusu olduğunda tüketicinin 3 seçimlik hakkı vardır. Tamir ve onarımını istemek, malın ayıpsız olan başka bir malla değiştirmek yada ödenen bedelin iadesini istemek. Sizin için söz konusu olan başka biriyle değiştirmek yada bedelini istemek haklarından birini seçebilirsiniz. Örneğin eğer sizin istediğiniz görüntü kalitesinde başka bir monitor varsa onla değiştirebilirsiniz. Ama açacağınız davada bedelin iadesini de isteyebilirsiniz.
Sözleşmeyi hile nedeniyle iptal edebilirsiniz hileyi öğrendiğiniz ya da anladığınız tarihten itibaren 1 yıl içinde.Dava açmanız yararınıza olur diye düşünüyorum.
İyi günler öncelikle iyi forumlar. Ben 9 şubat 2016 tarihinde hepsiburada.com üzerinden 71596348 sipariş numarası ile bir monitör aldım fakat monitör...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku