Merhaba, tatsız bir konuda yardımınıza başvurmak amacıyla bir üyelik aldım..Ama sitenizi daha önce de çeşitli bilgiler almak için ziyaret etmiştim..Konum hakkında verceğiniz görüşlere çok ihtiyacım var..Çünkü önümdeki çeşitliyollardan hangisinin daha uygun olacağı konusunda hayli kararsızım..
Şimdiden teşekkür ederim..
Ben 26 yıllık evliyim..Yaşım 50..bir buçuk yıl evvel eşim çok özel bir işe geçti.. Özel diyorum çünkü bu iş aynı zamanda şimdi adını anmayacağım herkez tarafından çok iyi bilinen bir Vakfın, Vakfa gelir sağlayan bir kolunun sorumlu yöneticiliğidir.
Evlilik hayatımızla ilgili olarak bu işe başlamasından evvel "ben sıkıldım" şeklinde başlayan aile içi huzursuzluk ortamı, eşimin bu işe geçmesi ve Vakfa ait olanakları da kendi hayatına katması ile iyiden iyiye kötüleşti..
Yalanlar, duygusal şiddete dönüşen aldırmazlıklar vs.. en son olarak Vakfın kendisine sağladığı bir eve yerleşmek suretiyle 7 ay evvel evi terketti..Kendisine defalarca sözlü olarak yaptığım çağrılara yanıt vermedi..
Son olarak Vakfın hem iş yeri, hem de ona kalması için verilmiş yerleşimine beklenmeyen bir sırada gittiğimde kendisini bir hanım arkadaşıyla uygunsuz bir durumda buldum..İkisinin binadan çıkşlarına benden başka yan apartman komşusu olan bey ve kardeşim tanık oldu.. Ama malesef Polise yaptığım çağrıya "Zina artık suç sayılmıyor, savcılık izin vermedi" gerekçesiyle gelen olmadı..
İşin gerçeği, eşim bir oldu bitti şeklinde 26 yıllık evliliğini yıkmak için vakfın olanaklarını da kullanarak kendisini bir alana taşıdı..
Benim sorum böyle bir durumda benim izleyeceğim yol nasıl olmalı.. Aslına bakılırsa bu durumdaki bir insandan maddi, manevi tazminat istemeyi çok alçaltıcı buluyorum.. "Sen beni böyle bir durumda bıraktıysan bunun parasını öde" gibisinden bişey..bunun parayla karşılığı olamaz bana göre..
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
Sayın Aarmadan,
Eşinizden maddi ve manevi tazminat takep edebileceğinizi biliyor ancak bunu da kendinize yakıştıramadığınızı ifade ediyorsunuz. Açıkçası bizlerden nasıl bir öneri vermemizi istediğinizi anlayamadım.
Polise başvuru yaptığınıza göre, eşinizin cezalandırılmasını istediğiniz anlaşılıyor. Ancak size ifade edildiği üzere, zina ancak boşanma gerekçesi olarak yasalarda yer almaktadır.
Boşanma davası açabilirsiniz, nafaka ve tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Hukuken başkaca bir alternatifiniz mevcut değildir.
Sayın Esin Hanım, sizin de çok açıkça ifade ettğiniz gibi, bu durum karşısında tazminat talep etmeyi iki nedenle istemiyorum..Birincisini yukarda belirtmiştim.. ikinci neden ise, -hernekadar önemi yoksa da- "eh tabii, karısı Vakfın yöneticisi olan A... Bey'den ne koparabilirsem kârdır diye düşünüyor" şeklinde bir de yaftaya sahip olacağım..
Kaldı ki para gerçekten beni ilgilendirmiyor.. /ihtiyacım olmasına karşılık/
Sizden ricam.. Bu beyefendiye hukuki olarak paranın dışında kalabilecek başka bir "tazmin" yöntemi olup olmadığı hakkında bilgi vermeniz..
bir sorum da şu olacak .. yanıtlarsanız çok sevinirim..
Boşanma davasını yukarda anlatılan olayların ardından hangi gerekçeyle açmam daha doğru olacaktır..
Sayın Aarmadan, Başkaca bir alternatif olmadığını daha önce de belirtmiştim. Hukuken de mantıken de başka bir tazmin aracı yok.
Eşinizle anlaşma yolu ile boşanıp örneğin ev, araba gibi sahip olduğunuz menkul ve gayrimenkullerin sizin üzerinizde kalmasını da talep edebilirsiniz.
Sizin durumunuzda en makul olan zina gerekçesi ile boşanma davası açmanız. Terke dayalı dava açabilmeniz için yerine getirmeniz gereken prosedürler mevcut. Daha detaylı bilgi için forumlarımızda arama yapabilirsiniz.
bu sabah olayları belirtiğim bir dava dilekçesi yazarak eşim hakkında boşanma davası açmaya gittiğim sırada kızımdan, babasının (tüm yukarda anlatılan gerçeklere rağmen) benim için bir boşanma davası açtığını öğrendim..
Dilim tutuldu desem yeridir..dilekçemi işleme koymadan döndüm..
Aile hukuku dairesindeki görevli bir beyefendi, en azından elime celp gelene kadar beklememi tavsiye etti.
O şekilde döndüm..benimle asla görüşmüyor ve kızıma mahkemede "görüşeceğini" söylemiş.. Doğrusu ne diyeceğimi şaşırdım..
Benden evvel dava açmasının ona ne gibi hukuksal kazançlar sağlayacağını bilemiyorum..
Celp elime geldiğinde gerekçesini öğrenebilirim sanırım ve o zaman bir avukat yardımı almam gerekecek..
Boşanma davasını onun açmasının hiçbir hukuki yararı yok. Bilakis, kusurlu eş olarak dava açması halinde, davası reddolunabilir.
Bir avukattan profesyonel yardım alma konusunda son derece bilinçli bir karar vermişsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
Sayın Esin hanım,
öncelikle konuma gösterdiğiniz ilgi için gerçekten teşekkür etmek istiyorum size.. sağolun
Konunun şu an geldiğim son aşamayı da size yazmak istedim. Bir sevenim sayesinde "bulunduğu yeri" öğrenerek kendisiyle yüz yüze görüşme imkanı yakaladım.. ona "bu davayı açarken neye dayandığını, dahası kusurlu eş konumunda olması nedeniyle, bu davanın nasıl sonuçlanacağı konusunda herhangi bir avukattan yardım almadığı kanısında olduğumu, çünkü kayıplarının farkında olmadığını"söyledim..
Tahmin ettiğim gibi, mahkemeye giderek "şiddetli geçimsizlik" başlığı ile bir dava açmış..
Sonuç olarak, sizin de önerdiğiniz gibi, gayrimenkullerin üzerimde kalması, kredi borçları bitene kadar bunların onun tarafından ödenmesi, borçların nihayetinde bana resmi net kazancının (bu tanım kendisinindir) %20 si kadar bir ödeme yapması konusunda bir anlaşamya vardık.
Neyi ne kadar doğru yaptığımı bilmiyorum..Zaten hiçbir zaman mutlak doğru ve mutlak yanlış yok hayatta..Bu anlaşmayla bir orta yol bulduğum kanısındayım..Adının kirlenmesinden, bulunduğu vakfın adının bu işe karışmasına kadar gidebilecek bir çok "tatmin aracını" bu anlaşmayı yaparak geride bıraktım..Bunun bilincine varıp varmayacağını bilmiyorum..Ama en azından ben kendi adıma hâlâ onurlu kaldığım düşüncesindeyim..
Bu kez de önüme başka bir sorun çıktı, değerli zamanınızı ayırıp yanıtlarsanız sevinirim..şimdiden teşekkürler..
A...Bey benimle yaptığı boşanma protokolunde belirtilen, kooperatif hissesinin bana devredilmesi şartına "kooperatife olan birikmiş borçlarını kabul etmeyeceği" şeklinde itiraz ediyor.. Ama Kooperatif yönetimi de, "A.... Bey borçlarını kapatmazsa, size devrini yapmayız" diyor..
Nasıl bir yol izlemem gerekir..bu konuda bana fikir verirseniz sevinirim..Boşanma protokolüne dayanarak, mahkemeden hisse üzerine Tedbir koydurdum.. bunu da eklemek isterim..
Kooperatif üyeliğinin devri ancak devreden üyeye ait borçların varolmaması ile mümkündür. Burada Kooperatif Yönetiminin devri yapmaması haklıdır.
Sitedeki forumunuzu baştan aşağı okuduğumda, talep, amaç ve sonuç üçlüsünün tamamen birbirinden bağımsız geliştiğini görmemek mümkün değil. Ama her ne kadar hukuki boyutu ön plana çıksa bile boşanmalar tamamen kişisel ve duygusal önem arz ederler. Ne yazık ki her türlü hukuki müeyyide ile bu süreçte yapılan her türlü onurlu adım birebir yaşadığınız çöküntüye ilaç değildir. Hayatınıza ait bir zamanı, emeği, gözardı ettiğiniz kendinize ait değerleri, sevgi, aşkve güven duyarak yaptığınız seçimin yanlışlığını, kendi adıma dile getireyim bir zamanlar sevdiğiniz insandan gördüğünüz eziyeti, bir mahkeme arşivine kaldırılmış karton dosyanın içinde unutup gidemezsiniz. Bunu ne bir tazminat, ne nafaka ne de bir zamanlar olduğu gibi kişinin hapsen cezalandırılması telafi edebiliyor.
İdareye karşı açılan bir davada, hukuka aykırı idari işlem nedeniyle uğranılan maddi zararın tazmini istenirken, 'zarar bedeli ve yasal faizi' yerine...
Kontratsız olarak 4 senedir oturduğum ve bu güne kadar kiralarımı aksatmadan ödediğim evimin son ayki kirasını maddi problemler yüzünden ödeyemedim....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku