Ankara'da 3 ortaklı arsamızı müteahhitlere(2 ortak) daire karşılığı noter huzurunda Mart 2004 tarihinde sözleşme yaparak verdik. Anlaşmaya göre 21 ayda teslim etmesi aksi takdride geçen her ay için kira bedeli ödemekle yükümlüydü. Ocak 2006'da iskan raporunu alıp teslim etmesi gerekirken hala iskan raporu almadığı için elektirik ve su aboneliklerimi yaptıramadığımdan kiraya veremiyorum.
Bir kaç avukata danıştım ancak hepsi farklı şekilde yollardan gidilmesi gerektiğini söyledi.
Bu yollardan biri; iskan raporunu alabilmek için açılacak davadan önce iskan masraflarının arsa sahipleri tarafından karşılanması ve dava neticesinde (ki kaç yıl sürer... ) sözleşme hükümlerine göre iskan için ayrılan dairenin satılarak tarafımıza iadesiydi.
Oysa diğer bir avukat bunun tam tersi olarak, dava açılıp iskan masraflarının dava neticesine göre iskan için ayrılan daireden karşılanacağını belirtti.
Şimdi benim sorularım şunlardır ki:
1. Müteahhitlerin iskan raporunu almaları için çekeceğim protesto ile şimdiye kadar alamadığım kiralarımın karşılanması için açacağım davanın masrafları yaklaşık ne kadar tutar?
2. İskan raporunun alınması için arsa ortakları ile açacağımız davanın masraflarının ne kadar tutacağı?
3. Yukarıda bahsettiğim avukatların farklı görüşlerinden hangisi doğrudur?
1. Herhangi bir ihtarnamenin, kaç liraya mal olacağını önceden söylemek imkansızdır. Yazacağınız ihtarname metninin kaç sayfa olduğu, hangi İl/İlçe'den çektiğiniz gibi faktörler, masrafa etki eder. Ortalama 100.-YTL diyebiliriz.
2. Aynı şekilde, açacağınız davanın masraflarının kaç lira tutacağını da bilemeyiz. Çünkü; talep edeceğiniz alacak miktarına göre, yatıracağınız peşin harç deyişeceği gibi; yolda (bilirkişi ücretleri gibi) ne kadar harcayacağınız da bilinemez (Avukatlık hizmeti talep etmeniz halinde, hangi meslekdaşımızın sizden kaç lira isteyeceğini de bilemeyiz. Dava değerinin % 25'ten fazlasının belirlenmesi yasak olduğu gibi; asgari ücret tarifesinin altında da ücret belirlenemez; ortalama % 10 diyelim).
3. İkinci sorunuzun cevabı da, yukarıdaki gibidir.
4. Herhangi bir avukat arkadaşımızın görüşüne doğru, diğerine yanlış demek gibi bir adabımız da yoktur. Kaldı ki; bizim "şu doğru" dediğimize ve bizden istediğiniz hakemliğe, bir başkası da, "hayır efendim şu doğru" diyebilir veya tamamen farklı bir görüş ileri sürülebilir.
Aslında anlatmaya çalıştığım şey doğru yolun hangisi olduğuyla ilgiliydi. Bir avukata danıştığımızda ''önce iskan masraflarının arsa sahipleri tarafından karşılanması zorunluluğu ve dava neticesinde (ki kaç yıl sürer... ) sözleşme hükümlerine göre iskan için ayrılan dairenin satılarak tarafımıza iadesi'' başka çarenin olmamasının söylenmesi iken bir diğeri tam tersini savununca kafamız karıştı.
Yani bunun bir kanun maddesi yada izlenmesi gereken yolun aslı yok mudur hukuk sistemimizde?
Saygılarımla;
Bir firma ile 2 senelik iş sözleşmesi imzalamış bulunmaktayım ve iş sözleşmesinde yazan oranda parayı şirket şahsi hesaplarından benim şahsi hesabıma...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku