mobil ekip adı altında görev yapan kontrol ekibi evde kimse yok iken mühürlü sayacı kontrol edip harici hat ve harici sigorta ile tüm binada kaçak elektirik kullanıldığına dair tutanak tutuyor ve elektriği kesip sayaç kutusunu mühürlüyor.tutanagı alt kata bırakıyor.eve geldiğimizde sokak başından kendileri dönüp güç tespiti yapmak istediler alt kattanda tutanağı alıp verdiler.böyle bir kaçak kullanımının olmadığını banada harici denen hattı ve sigortayı göstermelerini istedim.bir değer okuduk itirazını merkeze yapın deyip güç tespitlerini yaptılar.merkezlerinde itirazda bulunmam fayda etmediği gibi hakaretlerine dahi maruz kaldım.bir ceza çıkartılarki ödenmesi mümkün değil (ceza hesaplanırken projedenmi yapalım diye kendi aralarında konuştular diğer görevli güç tespitinden yap dedi ve öyle yaptılar)kendilerine yalvarmam dahi fayda etmedi.cezayı ödemediğim takdirde elektrik verilmeyeceği 8.günden sonrada faiz işleyeceği söylendi.itiraz dilekçesi ile başvurdum 5.günüde parayı ödedim ve elektriğim verildi.elektrik verme işlemi için gelenlere mühürleri koparttıklarında harici hat ve sigortayı banada gösterirmisiniz dedim burada harici ve harici sigorta yok dediler.ve sayaç değişimi(bana aldırttıkları dijital sayaçla kaçak akım rolesini takıp elektriğimi verdiler)itiraz dilekçeme 30 gün gecmesine rağmen cevap verilmedi.web sayfalarından EPDK nu öğrendim ve 43.gün EPDK nun uyarması sonucu cevap verildi.kaçak kullanımız mobil ekip tarafından tutanakla kesindir itirazınız kabul görmemiştir denildi.bir dilekçe ile daha başvurup mühürlü kutunun resimlerini değişim sonrası resimleri sadece dijital sayaç ve kaçak akım rolesi değiştiğini ispatlamak amacı ile bildirip EPDK sayfasından da ''hesaplamanın dahi yanlış'' yapıldığını bildirip değişimleri yapanların ifadelerine başvurulmasını istedim.106 gün sonra bir cevap hesaplamada yapılan hatadan dolayı fazla alınan ...ytl yi il müdürlüğümüze başvurarak alabilirsiniz.delil talep etmiştim gerekçe olarak tutulan tutanak gösterilmiş ama delil falan yok.EPDK yine bildirdim usul ve esaslara aykırı hareket ettiklerinden dolayı.EPDK nun uyarılarından sonra bir cevap daha bir hesaplama daha yapmışlar bu sefer daha fazla para iade edecekleri yazıyor ama kaçak elektirk kullanmadığım kabul görmemiş.telefon konuşmamda EPDK dan beni aramalarından sonra kendilerine beni neden mahkemeye vermiyorsunuz bu orada çözümlenecek sizler görevlilerinizin hatasını ceza indiri yaparak örtmeye çalışıyorsunz dedim ve genel müd,ilve ilçe merkezlerin hepsine aynı talebimi ilettim.zorla kendimi mahkemeye verdirdim savcı ifademi aldı ve dosyayı ilgili mahkemeye sevk etmiş.asliye ceza mah. davet elime ulaştı.şimdi belkide diyeceksiniz kendin zorla mahkemeye verdirmişsin.ama insana hırsız damgası vuruyorlar.ve sadece hatamı ayıpmı suçmu dersiniz bunu örtmek için cezada indirim yapıp 3/4 nü geri vererek.bu parayıda daha almadım mahkeme sonuna kadarda almaya niyetim yok haklılığımı ispatlayacağıma inanıyorum çünkü .bir vadandaş olarak,elektrik kuruluşunun elemanlarının hatalı işlemi sonucu hiç bir delil sunmadan hırsız damgası yememe izin verecek yargı sisteminin olmadığı düşüncesindeyim.ayrıca bu kuruluşun elemanları delilleri ile yakalayıp kaçak hattı iptal diyor cezası kesiliyor am o şahışları mahkemeye vermiyor.bunuda yaptıklarının ispatı elime geçti.yan,i ben hakkımı aradımcezayı düşürttüm kendilerini EPDK na usul ve esaslara uymadıklarından dolayı şikayet ettim diyemi bu işkenceyi çekiyorum.ayrıca elektrik hırsızlı yaptığımı sokakta kendi ilçe müdürlüğünün tanıdığı benimde tanış olduğum ama sokaktaki vatandaş sayılan kişiye tüm yazışmalarımı EPDK na şikayet ettiğimi anlatıyorlar .ve o vatandaş bunu bana sokak ortasında söylüyor.gizlilik ilkesi diye birşey yokmu şirketinizde dediğim halkla ilişkiler müdürleri cevap dahi vermiyor.
sorularıma gelince
1-tutanağa yazılan harici hat ve harici sigorta kimse tarafından sokulmediği hatta sökülme sansı bile olmadığı halde(çünkü sayaç ve sigorta kutusunu mühürlemişler ve mühürleri elektiriği vermeye gelen yine kuruluş elemanları kopardı)itiralarım neden kabul görmüyor delil sunmadan bir kişiyi suçlayabilmek bu kadarmı kolay.
2-ilk ifadem için çağrıldığımda savcı ya izah etmeye calıştım fakat bilgisayar ekranında hazırlanmış yazıya 1* dakka içinde birkaç sözçük ekleyip müdafi avukata eklemek istediğin varmı-yok tamam ..bu kadarmı kolay ifade almak.savcı suç duyurusunu işleme koyuverdi.
3-bu elektrik kuruluşu itirazıma usul ve esaslara aykırı davranarak cevap süresini aşması,kasıtlı hesaplama hatası yapması(usul ve esaslar açık ve net ben anladığıma göre)hiçbir delil sunmadan 25 yaşlarında elektrikçilik belge derecesinin ne olduğunu bilemediğim kişinin tıutanağına dayanarak suç duyurusunda bulunulup suçlanması
4-suç adını nasıl derseniz ispatlanmadan sokaktaki vatandaşa ......isimli kişi elektrik hırsızlığı yapmış demenin hiçmi cezası olmayacak.240 gündür ki bunun 150 gününe kadar hesaplama hatalarını dahi kabul etmemişlerdi yüklü miktardaki param kasalarında duruyor ki ben o parayı ödemek için borç dahi almıştım buda banka hesabımda mevcut bu parayı bunca zahmet ve borca sokup ödetmenin 5 gün benim okullu cocuğumu beni ve şimi elektirksiz oturtup buz dolabındakilerin bozulmalarına sebeb olmalarının hiçmi cezası olmayacak...
bunları yazıyorum birde hakim bu kadar haksızlığın ve delil olmadan suçlanmamı onarsa işte o zaman bu ülke adalet sistemi hakkındaki düşüncelerimin yıkılmasına neden olur.inanın işte o zaman en büyük cezayı verselerde omurumda olmaz .çünkü ben çocuğuma Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu (yazılı ve görsel basında çıkan hoş olmayan...yargılamayı şöyle......kapkaç yap sokakta gez...adam yaraladı sokakta...yok takipsizlikten bereat...affı ile çıktı....yaşı küçük serbet kaldı...v.s ) kabul ettirmeyi başarmış biriyim
***bu kosullarda ben bu kuruluş için dava esnasında ne gibi şikayetlerde bulunabilirim hakim delil sunmadan suçlamalarına neder,delilleriyle yakaladıkları kişileri mahkemeye vermiyorlar (yani müşteriye göre hizmet yapıyorlar)
sorularıma cevap veren siz hukuk temsilcilerimize şimdiden teşekkürler.ve saygılar.
Sayın icim;
Bence sizin hiçbir tavsiyeye ve öneriye ihtiyacınız yok...
Siz hakkını yeteri kadar arayan bir kişi ve hukuk yollarını sonuna kadar kullanan birisi olarak takdire ve tebrike layık bir insansınız.
Teknik açıdan yahut yargılama usulü ile ilgili olarak bir hata yapmazsanız sanırım kendi gayretinizle bu problemi çözeceksiniz..
ilk dava ya çıktık.hakim önce müdafi avukat olmadığından 19/12/2006 resmi gazetede yayınlanan MADDE 21 #8211; 5271 sayılı Kanunun 150 nci maddesindeki değişli okudu.ve katibe yazdırdı arkasından söz hakkı verdi .ben konuyu açıklamaya çalışırken sözümü bir kesiş tarzı vardı ki inanın insanı ürkütmüyor desem yalan olur.ve bir daha söz hakkıda vermedi .ama ben yinede sayın savcı aracılığıyla ifadelerine başvurulmasını istediğim kişilerin niçin davet edilmediklerini sorabildim.savcı bey talep dilekçemin dosyada olduğunu söyleyince hakim atlamışız keşif günü bulunmalarının sağlanması diye yazdırmaya devam etti.ama bu arada sadece tutanak tutanları yazdırdı.yazdırma işi bittiğinde söz istedim''sayın hakim elektriğimi tekrar veren montaj elamanlarınında bulunmasını istiyorum dedim''dedim ama yine çok konuşmakla suçlandım buda yetmezmiş gibi sayın hakim ''hem elektrik çalıyorsun hemde şimdi karşıma gelmiş inkar ediyorsun''diye azarladı.belkide bu ceza mahkamelerinin yöntemi budur diyeceğim ama hakim ve savcılarla ilgili web sayfalarını incelediğimde bunun açık ve net bir şekilde tarafsızlıkla bağdaşmadığını hissettirdi bana hele 2802 hakimler ve savcılar kanunu 68 maddesi b ve c bentlerini okuduğumda düşünmek zorunda hissettim kendimi.şimdi davaya benim yerime vekil avukat girmiş olsa idi sayın hakim bana davrandığı gibi acaba vekil avukatada davranırmıydı.diye düşünüyorum.siz sayfaya girip cevap yazan sayın avukatlara sormak isterim sizlerede bu şekilde davranıldığı oluyormu.Sayın avukatlar.
biz vadandaş olarak haklarımızı savunamayacakmıyız.
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">yazdırma işi bittiğinde söz istedim''sayın hakim elektriğimi tekrar veren montaj elamanlarınında bulunmasını istiyorum dedim''dedim ama yine çok konuşmakla suçlandım buda yetmezmiş gibi sayın hakim ''hem elektrik çalıyorsun hemde şimdi karşıma gelmiş inkar ediyorsun''diye azarladı.
vallahi buyuk cesaret sizin ki;takdir ediyorum. Hakim zaten siz oraya gelmeden kararini vermis gibi gozukuyor,siz suclusunuz,elektrik idaresi hakli.Boyle durumlerin fazlaligindan herhalde herkes bikmis, kimse degisiklilik (reform) lafini bile agzina almiyor.
Devlet onceden yedigi kaziklardan dolayi her vatandasi uckagitci, dolandirici saniyor,vatandas da gercek dolandiricilara-ozellikle basta ve buyuk olanlarina devletin birsey yapmadigini gorunce, devlete guveni olmuyor.Birbirlerine suphe ile bakan iki es dusunun, o iliski nereye kadar gider?
"Suc ispat edilmedigi surece saniklar sucsuzdur" ilkesi ulkemiz hukukunca ne kadar zaman oldu benimseneli-benimsendiginden de emin degilim- bilemiyorum, ancak eger olmussa bizim hakimler eskiye iyice alismislar.
Zaten ulkemizde hukuk fakultesinden sonra hakim sinavina girip hakim olunabiliyor, disardaki hayatttan haberi olmayan, pratikde isler nasil olur diye bilmeyen, kalkip kisileri yargilayabiliyor.Oysa gelismis ulkelerde degil hakim,savci olmak icin kademeli tecrube isteniyor,belli bir sure avukatlik, savci yardimciligi, savcilik ve nihayet hakimlik gibi.
Ahh ulkem ahh...herkes uckagitci, dolandirici diyr eziyet cektiriyorsun, gercek uckagitcilari, dolandiricilari af idi,dokunulmazlik vs.idi diye binbir yontemle bastaci ediyorsun, ornegin, esin yok dunyada, sen teksin..
yine kizdim, allah kolaylik versin...
Maalesef hakimler böyle bende şahit oldum bir kaç kere ama ben yılmadım ve susturdum. Ha sakın bu yöntemi izleyin demiyorum.
Ama avukatsızlara tavsiyem sık sık susturulup konuşturulmadığınız da savunma hakkınızı gasp dildiğini bir şekilde tutanağa geçirtin hakimler bunu yapmamak için inanım bir gün sizi dinler hemde aşırı nezaketle....
Yine maalesef ki bunuda AİHM korkusundan yapıyorlar... Savunma hakkı en kutsal hak ama nedense mahkemede değil.....
mahkemeye sunduğum deliller ve bir türlü gelmeyen tanıkları bir önceki celsede ısrarla getirilmelerini talep etmem neticesinde polis zoruyla mahkemeye getirtebildim(26/09/2007)ifadelerine başvurulmasının ardından sayın savcı ve ve hakim sunduğum deliller(resimler),mobil ekip elemanlarının tuttuğu tutanakta belirtikleri harici hat ve harici sigortanın ,kendileri tarafından mühürlenmiş bir sayaç kutusundan sökülemiyeceği,tanık ifadelerindede(sayaç ve diğer tüm işlemleri yapan görevlilerin ifadeleri)her hangi bir harici hat ve sigorta görmediklerini ve kendilerininde böyle bir düenek sökmediklerini söylemeleri,bilirkişi raporundada enerji tüketimimde kaçak enerji kullanmak ile suçlandığım döenm öncesi ve sonrası herhangi bir değişiklik olmadığı beyanını dile getirerek BERAATİME karar verdi.Ben ayıplı araç davamdada olduğu gibi bu davamada avukatsız katıldığım için bundan sonra yapacaklarımda siz hukukçuların ve hukuk severlerin yardımına ihtiyacım var.
Öncelikle 28/03/2006 tarihinden 26/09/2007 dava bitim tarihi itibarıyle 2199,50 ytl ödediğim ceza kasalarında duruyor.kaçak enerji kullanmakla suçlanıp elektiriğim 5 gün süre ile kesik olduğu(parayı ödediğim güne kadar)için dolabımda bozyulan gıda maddelerimin bedeli...bunların hepsindende önemlisi evimin elektriğinin 5 gün kesik kalmasını,18 ay boyunca defalarca mahkemelere gidip gelme sebebimi,evime hakim savcı ve bilir kişilerin niçin geldiğini 13 yaşımdaki kızıma açıklayamam,yapmadığım halde hırsızlıkla suçlanmam(hiç bir delil sunmadan sadece bir tutanakla suçlanmam)18 ay boyunca hırsızlıkla suçlanmış olmanın tüm yaşantımı kötü bir şekilde etkilemesinden dolayı;
Maddi ve manevi tazminat davası açmak istemekteyim
bana örnek bir dilekçe göstermenizi ve bu davayı hangi mahkemede açmam gerektiği konusunda beni bilgilendirmenizi rica etmekteyim.... tüm hukukçularımıza ve hukuk severlere şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla.
Sayın icim, dilekçe örneği vermediğimizi belirterek, haklı olan davanızda basit bir hata yaparak haksız çıkabileceğinizden ötürü, avukatınız aracılığı ile işlemlerinize devam etmenizi tavsiye ederim. Maddi tazminat isteyebileceğiniz gibi manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku