Merhaba Yurdumun değerli avukatları
Sizden istirhamım iki cümlede olsa derdime yadımcı olmanızdır.
Ben bundan yaklasık 15 Ay önce Yurt dılında yasayan bir (türk) bayanla evlendim. Ama bu süre icerisinde sadece 30 gün bir ortak hayatımız oldu Anlaşmamızda (Halen esim yurt dısında yasamkata ) eger vize vermezlerse (Gecici oturum) esim türkiye ye kesin dönüş yapacaktı.
Bu evlilik süresiicerisinde bana gecici oturum glmedi.
Eşim ailesinin baskısı ile türkiye dönmeyi reddeti ve bana bosanma davası actı avukatı ile konusutgumuzda bana anlasmalı bosanma yapacıagımızı ve bir seferlik mahkemeye gelmemin yeterli olacagını soyledi.
Biz esimin bende kalan tüm esyalarını bizim ona hediye olarak aldıgmız tüm esyaları esimin bana almıs oldugu tüm esya ve hediyeleri (Esim hediye olrak verilen 250 Gr altınını yanıda götürmüstü) avukatına teslim ettik ve hic bir şey istemedik.
Bu arada adres yanlıslığından bana mahkeme celbi ulasmadı.
Mahkem ssalonuna girdigimde ( ki 26 yasındayım ve ilk defa mahkemeye cıktım) dava dilekcesi okundu ve benim ve ailemin esime hakaret zulum kotu muamele onur kırıcı davranıs ve daha neler neler bir sürü sey sydılar.
Ben hakime hanima olayın bana bu sekilde degil de anlasmalı bosanma olacagını avukatın bana o sekilde soylediği anlattım ama hakime hanım bunların onu baglamadıgını kendisinin benim avukatla o sekilde anlasmamı bir sey ifade etmediğini ve verilen dilekcenin gecerli oldugnu soyledi.
Bu durumlar karsısında resmen dondum kaldım. ve o mahkemede karsı tarafın sahitleri gelmedigi icin mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. bu arada benden nafaka ve tazminat istemediklerini sadece bosanmak istediklerini soylediler (Avukat Bey)
Salondan cıktıgımızda avukat bey anlasmalı bosanma olması icin her iki tarafın gelemsi gerektigini ve karsı tarfın gelmedigini soyledi. Ama konusmamız ve beni mahkemeye cagırması oyle degildi. Analsmalı bosanma olarak cagırmıstı.
Avukat bey bize bundan sonra mahkemeye gelmemizin gerekmedigini ve bize bosanma kararını gonderecegini soyledi. Ben bu arada esimin benden bana yapmıs oldugu vize harcı vize icin yurt dusunda avukata verilen para vb harcamalrını istedi eger varmezsem bana karsı tazmınat davası acacagını mahkemeden sonra ortak arkadaslarmız vasıtası ile ogrendim.
Şimdi siz deegerli avukatlara sorum su olacak.
1 ben davaya gitmelimiyim (avukat bey gelmeyin gerek yok demisti)
2 basta nafaka ve taminat istemediler ikinci mahkemede dilekce vererek nafaka istme hakları var mı
3 isteyecekleri nafaka en fazla ne kadar olabilir. ( ben bir kamu kurumunda işci olarka çalısıyorum) mal varlıgım sadece 20- 25 Bİn YTL edecek kadar bir evim var
4 Hadi nafaka ve tazminat istemeden bosandılar ileride yani bosanmak olayı bitip mahkeme karara bagladıgında bana ayrıca bir nafaka ve tazminat davası acabikirmi
Son olarak sunu ekleyeyim Bende mahkemede nafaka ve tazminat istememeleri sartı ile bosanmak istedigimi soyledim. Esim Yurt dısında bir kamu kurumunda calısmakta maası var dır.
Cevaplarınızı bekliyorum
en icten sevgilerimle
( Degerli avukat Arkadaslarım Bu yazıda kimseyi Zan altında bırakmak gibi bir amacaım yoktur Basımdan gecenler oldgu gibi anlattım )
SEVGİLERİMLE
Eğer anlaşmalı boşanmak istiyorsanız, bu isteğinizi ve anlaşma şartlarınızı karşı tarafla birlikte bir protokol hazırlayarak,cevap dilekçenizde ya da mahkeme sırasında hakime bildirmelisiniz.Bunlardan birisinin yapılıp yapılmadığını belirtmemişsiniz.
Dava dilekçesinde yada ilk duruşmada nafaka ve(veya) tazminat istenilmemişse bile ondan sonraki duruşmalarda istenebilir. Bu nedenle duruşmada bulunmanızda büyük fayda var. Ayrıca, boşanma davasının karar metninde nafaka yada tazminat istenmediği belirtilmezse (yada başka şartlar varsa onlar da belirtilmelidir) başka bir dava ile nafaka/tazminat istenebilir.
Birkaç önemli noktayı belirtmeden yazdığınız açıklamalardan yola çıkarak bu açıklamaları yapabiliyorum.
Eğer karşı tarafa ve avukatına tam anlamıyla güvenmiyorsanız sizin de bir avukattan yardım almanızı önemle tavsiye ederim.
Başak hanım ben %90 gorme engelli oldugum icin yazıları buyuk yazmıstım (Şimdi bu yazılarımı arkadasıma yazdırıyorum)
Sizden istirhamım benim anlatmadığım onemli noktaları soylermisiniz lutfen onları yanıtlayayım yanıtlarınız için şimdiden tesekkur ederim
SEVGİLERİMLE
Belirtmeniz gereken en önemli nokta, eşiniz ve siz anlaşmalı olarak boşanmaya yönelik iradenizi, karşılıklı hazırladığınız bir protokol vasıtasıyla veya dilekçelerinizde ya da duruşma esnasında açıkladınız mı? Anlaşmalı boşanabilmek için iki tarafın da bu iradesini belirtmesi şarttır.
İkinci olarak,nafaka ve tazminat ile ilgili sorularınızla alakalı olarak, nafaka ve/veya tazminat yükümlülükleri yukarıdaki şekillerden birisiyle belirlendi mi?
Eğer bu davada ya da bundan sonraki açılması muhtemel bir davada nafaka veya tazminat ödemeye hükmedilmenizi istemiyorsanız, bu konuda da karşılıklı olarak anlaşmak ve bunu mahkemeye bildirmelisiniz.
Yukarıda da söylediğim gibi ikinci bir dava açılmasını önlemek için boşanma davasında verilecek kararda "nafaka ve/veya tazminat ödenmeyeceğine dair" hükmün de yer alması gerekmektedir.
Not: Eğer daha rahat yazıyorsanız siz yine büyük yazın,ben düzeltirim,zaman zaman daha çok dikkat çekmesi için böyle şeyler yapabiliyorlar,peşin hüküm verdiğim için kusura bakmayın.
Başak hanım ilginiz ve anlayışınız için teşekkur ederim. Sorularınıza hemen cevap vermek istiyorum. 1 ) Belittiğimiz gibi herhangi bir protokol anlaşma yapmadık, yada mahkeme esnasında Anlaşmalı bosanma konusunda bir talep olmadı. (ki zaten eşim mahkemeye katılmadı sadece avukatı katıldı.) Benim Anlaşmalı bosanma talebimide hakime hanım reddeti.
2 ) Nafa ve\veya tazminat konusunda Mahkemede bu iki konuda da herhangi bir taleplerinin olmadıgını belittiler. Bende mahkemede eger benden simdi ve gelecekte nafaka ve tazminat istememeleri şsartı ile bosanmayaı istedigimi söyledim. Hakime hanım bunun gereksiz oldugunu bunları belirtmemin geregi olmadıgını zaten telapte bulunmadıklarını sopyledi Ama yinede Tutanağa bunları yazdırdım.
Sorun ise Esimle ortak olarak gorustugumuz arkadaslarımıza benden benim icin yapmıs oldugu masrafları istedigini ve vermediğim taktirde tazminat istedigini soyledi.
Ben ise kendisinden bu yda buna benzer hic bir talepte bulunmadım hatta hic bir hediyemi geri almadım ve istemedim.
ben bu tazminatı odemek istemiyorum.
Sorum ise benim verdigim hediye ve masrafları gostererek bu tazminatı reddedebilirmiyim .
benden en fazla ne kadar tazminat alabilir (Maaşım 600 YTL)
ve evlilikten 6 yıl once almıs oldugum bir evim var bu ev üzerine bir hak talebinde bulunabilir mi .
Ayrıca biz evlendikten sorna sadece bir ay ortak bir yasam surduk (15 ) aylık eliyiz ) yani cok ortak bir yasamımız olmadı ne icin benden nafaka isteye biriz sizce.
sEVGİLERİMLE
diye bir cumle kullanmisiniz. Senden neden ister aciklayim. Bosanma kanunlari duzensiz ve tamamen oldugu gibi adaletsizdir. Bosanma kanunlari kadinlara bos yere para yapma hakki tanimis'dir. Davayi acan fark etmiyor, kadin'in kusurlu olup olmamasi aranmiyor, esini sebebsiz terk eden her kadin tedbir nafakasini alabiliyor. Kusurlu iseniz senden bu sefer bal gibi'de tazminat alabiliyor.
Bunun icin sebebsiz'de olsa esin senden tabi ki nafaka ve tazminat isteyecek.
Adalet bu ya, haksiz'liga ugramis erkek icin tedbir nafakasina hakki yok, tazminatta gelince bunu'da ruyasinda gorur.
Sayın tyfnbskn,
Medeni Kanunu'muzun 174. maddesinde boşanmada tazminat ve nafaka konusu belirtilmiştir.
Buna göre,tazminat isteme hakkı olan tarafın,diğer taraftan daha az kusurlu ya da kusursuz olması gerekmektedir.Kanımca,sizin yurtdışına onun yanına gidemediğiniz açık olduğundan,eşinizin de gerek kendi isteği gerekse ailesinin baskısı sonucu sizin yanınıza gelmemesi nedeniyle kusursuz yada sizden daha az kusurlu olduğu söylenemez. Sizin yanınıza gelmeyip,aile birliğini sağlamaması nedeniyle evlilik kurumunuzun devamının imkansız hale gelmesindeki en büyük pay eşinizde diye düşünüyorum. Manevi tazminat için de kanun, boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden taraflardan birinin kişilik hakkının saldırıya uğramış olması şartını koymuştur. Örneğin, "benim ve ailemin esime hakaret zulum kotu muamele onur kırıcı davranıs ve daha neler neler bir sürü sey sydılar." demişsiniz,eğer bunlar kanıtlanırsa iki tarafın kusur ve tazminat hakkı dengesi değişebilir. Bu konuyu ve karşı tarafın anlaşmalı boşanma konusundaki tavrını (Siz mahkemeye açıklamışsınız fakat onların açıkladığını söylememişsiniz yukarıda,bu nedenle hala şüphelerim var ) açıklığa kavuşturmanız açısından duruşmaya gitmenizde yarar görüyorum.
Yine,yoksulluk nafakası için, nafakayı isteyen tarafın daha az kusurlu olması şartı bulunmaktadır.
Ancak yapılan masraflara karşılık bir tazminat hakkına kanunumuz yer vermemiştir. (Böyle bir hüküm nişanın bozulmasında var.)
Merhaba degerli avukat arkadalar /BAŞAK HANIM) ben iki gun once esimin mahkemede sahitlik yapcak kimseyi buamadıgını (Hiç bir arkadasının ve akrabasının sahitlik yapmayacagını ogrendim ) Buna karsın esim ve avukatı tanımadıgımız insanlalara ( Benim ve ailemin Esime kotu muamele hakaret onur kırcı davranıs vb seyler yaptıgım konusunda sahitlik deceklermis (Yani talancı sahitlik) Ben bunların yalancı sahitlik yapcaklarını nasıl ispatlaya bilirim mahkemede onlara benim esim ve ailemle igili soru sorabiirmiyim eger ki benları isparlarsam sahitler hakkında yalancı sahitlik yapmaktan dava acabilirmiyim.
Not bir onceki sorunda benim evlenmeden 6 yılonce bir evimin oldugun ve esimin simdi bunun uzerinde bir hak idda edip edemeyecegimi sormustum ama zannımca gozden kacmıs bununda cavabnı al-abilirmiyim
SEVGİLERİMLE
Söz konusu kişilerin yalancı şahit oldukları itirazında bulunabilir ve ispat edebilirsiniz. Ayrıca yalancı şahitlik bir suç olduğundan onlara karşı dava da açabilirsiniz.
Şu anki Medeni Kanunumuza göre,eşler arasındaki kanuni mal rejimi,edinilmiş mallara katılma olduğundan,bu rejime göre,mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan malvarlığı değerleri edinilmiş mallara girmemektedir. Evlenmeden önce sahip olduğunuz eviniz üzerinde eşiniz,eğer edinilmiş mallara katılma rejiminden başka bir rejimi sözleşmeyle veya başka şekillerde kabul etmediyseniz,mal paylaşımı nedeniyle hak iddia edemez.
Sayın tyfnbskn,görüyorum ki,eşiniz ve avukatı hummaalı bir çalışma içerisinde,sizden neyi nasıl koparacaklarını düşünüp duruyorlar,daha önce dediğim gibi sizin de bir avukattan yardım almanızda fayda görüyorum,bu şekilde hem kendinizi gözünüzden kaçan ayrıntılar nedeniyle zarar görmekten korur hem de davanın daha çabuk neticelenmesini sağlayabilirsiniz.
Merhaba ben murat eşimden şiddetli geçimsizlik dolayısıyla bir buçuk yıl önce anlaşmalı şekilde boşandık bir tane çocuğumuz var ben anlaşmalı olarak...
Eşimden anlaşmalı olarak boşanmak üzereyim, 2 yaşındaki kızım bende kalıcak, fakat eşim nafaka vermek taraftarı değil, ben de bu konuda ısrar etmeyi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku