Merhabalar, benim sorum vekaletsiz iş görmeyle ilgili. Önceleri bir site olarak kurulmuş iken daha sonra sokak ve caddelerini belediyeye, aydınlatmasını Tedaş"a devretmiş ve bu şekilde belediyenin mahellesi durumuna gelmiş bir yerden arsa aldım. Burası 350 parselli, 250 si ev yapılmış durumda ve ilk aşamada site yönetimi için kurulmuş olan dernek halen faaliyetini sürdürmekte ve aidat toplamaktadır. Öyle ki, dernek üyesi olsun olmasın tüm mülk sahiplerinden masraflara katılım payı adı altında para toplamaktadır. Ben arsayı aldıktan sonra bekçilik, yol bakımı, plaj bakımı gibi masrafların orada oturanları ilgilendirdiğini iddia edip, dernek üyeliğinden de istifa ederek ödeme yapmadım ve 5 yıllık birikmiş borcuma,%5 de faiz işleterek ilamsız icra takibine, itirazımdan sonra da davaya maruz kaldım. Bir yıl süren davayı, orada evim yok sadece arsam var,hizmetlerden yararlanmıyorum, burası bir mahalle ve belediye zaten su ve çöp hizmetlerini, plajdaki kumu eleme işlerini hallediyor vs. desem de, bu hizmetlerden vekaletsiz iş görme hükümlerine göre yararlandığım kanaatiyle katılım paylarını ödemek zorunda olduğuma hükmedildi. Yargıtay"a başvurum da ana para olarak 800 ytl. olduğu için miktardan ret oldu, meğerse dava kesin imiş. Toplam olarak 1.800 ytl. ödeme yaptim.
İcra takibinin başladığı günden sonra tahakkuk eden aidatlarımı da (faizli toplamı 750 ytl. tuttu) adıma vekaletsiz olarak tasarrufta bulunulmasını kabul etmeyeceğimi, geri alma davası açma hakkım saklı kalmak şartımı belirten itiraz kaydıyla ödedim.
2 yılda bir toplanıp yönetim seçimi yapan dernek, aslında 100 kişi civarında bir üyeye sahip, genelde 30-40 kişiyle çoğunluksuz olarak toplanan kurul, dilediği gibi kararlar alabilmekte, bazen imara aykırı (sit alanı olduğu için) aldığı kararlarla yapılan girişimlerde de kaymakanlık yıkım yapabiliyor, yöneticiler mahkemeye verilebiliyor, tabi yıkılanları ve mahkeme masraflarını da yine biz ödemek zorunda kalıyoruz zira genel kurul o yönde karar alıyor.
Ben, Yargıtay tarafından onaylanmamış bu kararı kesin ve adil bulamadım ve bu nedenle, yapılacak birşeylerin olabileceğini düşünüyorum.
Şayet varsa başka neler yapabileceğim konusunda bana yardımcı olmanızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Sayin Eyilik, avukatımla en son Yargıtay"a başvurmadan önce yorum yaptik, bu durum için olamaz diyordu ama yargı kararı böyle çıktı, çok şaşırdı ve beni Yargıtay"a yönlendirdi. Yargıtay onarsa yapılacak tek şey derneğin kapatılması yönünde dava açmak olabilir demişti. Yargıtay, miktardan reddedince bu duruma hem kendisine verdiğim temyiz dilekçesi ücreti hem de harç için alındığımdan sadece sonucu bildirdim, çünkü bunun kesin karar olduğunu bilmesi gerekirdi diye düşündüm. Sonuç olarak şayet yapılacak birşey varsa sizlerin yardımlarınızla ve kendi çabam ile yapmak istiyorum.
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Sayın alabora bize sorduğunuz soruyu avukatınıza sordunuz mu onu merak ediyorum.
Yargıtay denetiminden (temyiz incelemesi) geçmeden kesinleşmiş kararlarla ilgili olarak; olağanüstü kanun yolu olan "yazılı emirle bozma" talebinde bulunabilirsiniz.
Muhatabınız, Adalet Bakanlığı'dır. Uygun görülürse, dosyanız Yargıtay'a gönderilir.
Bir diğer yöntem de; Derneği şikayet etmek ve/veya feshi için dava açmak olabilir.
Ancak; avukatınızla ilgili söylediğiniz kısmı tam olarak anlayamamakla birlikte, sizden talep edilecek ücret karşılığında, hem profesyonel ve ayrıntılı danışmanlık ve hem de diğer (dava gibi) hukuki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
Sayın Karakum, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Avukatım, kendisi için alacağı vekalet ücretiyle icra takibi yapılan miktarın birbirine yakın olması nedeniyle ücreti karşılığında harici avukatlık yaptı zira kazansam da bu defa aynı parayı kendisine verecektim. Avukatımla ilgili diğer değindiğim konu ise, beni boşu boşuna bir kez daha masrafa sokarak Yargıtay"a yönlendirmiş olmasıydı zira miktarları bilmemesi veya düşünememiş olmasının faturasını ödemiş oldum.
Asıl konuya dönecek olursak, ben fesih davası açtığımda, aleyhime sonuçlanırsa maddi kaybımın ötesinde telafisi zor şartlar oluşur diye düşünüyorum ve bu nedenle göstermiş olduğunuz ikinci yolu tercih etmeliyim ancak bunun için süreler kaçmış olabilir zira Yargıtay kararını tebliğ edeli 9 ay oluyor. Ayrıca avukatım böyle bir yöntemin var olduğunu belirtmiş olsaydı mutlaka başvuru yapardım.
Süreyi geçirmemiş olmayı ya da daha başka da çözüm yollarının bulunabileceğini umarak yanıtınızı bekliyorum.
Vekaletsiz iş görme kurumu, hem Roma Hukukunda hem de günümüz hukuk sistemlerinde üzerinde çok tartışılan bir konu olagelmiştir. Her hukuk düzeninde,...
Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku