4 Katlı - 8 daireden oluşan bir apartmanda daire sahibiyim. Apartmanımızın üstü çatı değil terastır.Ve bu teras tüm apartman sakinlerinin ortak kullanımına açıktır.Aprtmanın en üst katındaki dairelerden birini (her katta 2 daire var) alan yeni mal sahibi şahıs aprtmanın üstü akıyor, dairemin tavanına zarar veriyor diyerekten apartmanın üstünün çatı yapılmasını istemektedir.Fakat ben aprtmanın üstünün çatı yapılarak kapanmasına karşıyım. Üstelik söz konusu şahıs çatı yapımı için faaliyete geçmiş bulunmaktadır.(Çatı inşaatını başlattı).
Şimdi sorum şu:
1-) Aprtmanın üstünün teras olarak kalıp bu şekilde onarılacağı yada çatı yapılarak kapanacağı konusundaki karar; Apartmandaki daire sahiplerinin OY ÇOKLUĞU İLE Mİ ?, yoksa OY BİRLİĞİ İLE Mİ ? alınacak.
2-) Eğer oy birliği gerekiyorsa ve ben çatıya karşı çıkıyorsam ve inşaatta başladığına göre ne yapabilirim ?
3-) Eğer oy çokluğu gerekiyorsa ve diğer daire sahipleri çatı olsun demişse benim yapabileceğim bişey varmı nasıl hareket etmem lazım ?
4-) Her iki şekilde de daire sahipleri çatıya karşı ise nasıl hareket edip ne yapmamız gerekir ?
MADDE 16 - Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsapayları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar. Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genelkömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibiyerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payıile oranlıdır.
MADDE 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimari durumu ilegüzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.
Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat,onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızasıile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.
Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumludur.
öncelikle iyi günler oturduğum binada benzer bir sorun var, teras katında oturan komşumuz teras katın üzerini hem ön hemde arka cepheden kapattırarak teras katını evine dahil ettirmiştir fakat bu işlemi kendisinden önceki mal sahibi yaptırmış bunla ilgili belediyeden o döneme ait 1986 yılında tadilat ile ilgili izin aldığını gösteren bir belgede almış fakat bu belgenin içeriğinde tadilat kapsamı yazmıyor sadece ( binanın çekme katının tahsiblağ inşatıdır) yazıyor bu nedemek olduğunu bilmiyorum ayrıca bu tür inşaat için herkesten odönem imza almış olması lazım veya başka bir izin gereklimi ve bildiğim kadarıyla teras apartmanın ortak kullanım alanına girer fakat kullanma alanı orada oturan kat malikine aittir ve masraflarıda ona ait bu konuyla ilgili açıklayıcı kanun maddesi veya yargıtay mahkeme kararına benı bu konuda bılgılenırmenıze ihtiyacım var apartmanın çatısı % 60 lık bır alanken şimdi %100 olmuş bu farkı kim ödeyecek teşekkür ederim
öncelikle iyi günler oturduğum binada benzer bir sorun var, teras katında oturan komşumuz teras katın üzerini hem ön hemde arka cepheden kapattırarak teras katını evine dahil ettirmiştir fakat bu işlemi kendisinden önceki mal sahibi yaptırmış bunla ilgili belediyeden o döneme ait 1986 yılında tadilat ile ilgili izin aldığını gösteren bir belgede almış fakat bu belgenin içeriğinde tadilat kapsamı yazmıyor sadece ( binanın çekme katının tahsiblağ inşatıdır) yazıyor bu nedemek olduğunu bilmiyorum ayrıca bu tür inşaat için herkesten odönem imza almış olması lazım veya başka bir izin gereklimi ve bildiğim kadarıyla teras apartmanın ortak kullanım alanına girer fakat kullanma alanı orada oturan kat malikine aittir ve masraflarıda ona ait bu konuyla ilgili açıklayıcı kanun maddesi veya yargıtay mahkeme kararına benı bu konuda bılgılenırmenıze ihtiyacım var apartmanın çatısı % 60 lık bır alanken şimdi %100 olmuş bu farkı kim ödeyecek teşekkür ederim
Ön ve arka cephede kapatılan teraslar kapatılmadan önce bu kişiye mi aitti yoksa ortak alan mıydı?
kendsine ait sanırım çünkü teras dediğim alan dairesinin önü çatı katındaki daireler bunlar ama terasa çıkmak için dairenin içinden geçmek gerekki buda yasak zaten
Kendisine ait olduğuna göre yasadaki "ortak alan" tanımına uymuyor. Bu nedenle diğer kat maliklerinden izin alması da söz konusu değil. Sadece belediyeden aldığı izin yeterlidir.
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim size, peki sonuç itibari ile terası evine katmasından dolayı doğal olarak çatıda uzamış durumda çatıyla ilgili ciddi bir tadilat söz konusu ( ek yerler yapılırken çatının statık yapısıyla eğimiyle oynanıp dere yataklarıda çatının ortasından geçirilmiş) yani çatı yeniden yapılacak şimdi bunun ücret dağılımı nasıl olacak peki sonuçta uzatılan bir çatı var. birde şayet bu teras kendısıne aitse tapuda yazmı metrakaresiyle birlikte bizim dairelerimiz 80 m2 ama çatılar ne kadar bılmıyorum zaten yarın beledıyeden araştırcam m2 alanlarını cevbınızı beklıyorum teşekkür ederim
Sayın Arzuhalci' nin yazdıklarına katılıyorum. Çatı katının maliki zaten terasın da malikidir ve bu bölüm o malikin arsa payına dahildir. Teras bağımsız bir bölümdür, ortak kullanım alanı değildir. Ancak çatı ortak kullanım alanıdır. Ortak kullanım alanlarında yapılması gereken tadilat ve onarım işleri için, kat malikleri/yönetim kurulu tarafından karar alınmalıdır.
yanıtlarınız için teşekkür ederim, yalnız anlamadığım şu benim bu 1986 yılında yapılmış ve belediyeden tadilat izni alınmış diğer belgeleri varmı yokmu bılmıyorum sorduğumda var diyorlar ama ibraz etmıyorlar sonuçta bınaya ek bır yuk katmışlar ilave bır çatı yapılmış sadece tadilar izni yetermı yada şöyle söylim diyelim tüm yasal prosedürü tamamlamışlar pekı çatının masrafını nasıl pay edeceğiz teşekkür ederim ( ek olarak 1986 yılında bu ek yer yapılırken bina sakınleri ancak çatı ile ilgili masrafların % 50 sini çatıda bulunan bu 2 dairenın karşılamasıyla izin vermışler fakat bunu belgelendırmemişler.fakat 1993 yılındakı çatı tadılatında % 50 sini bu iki daire ödemiş ve buda karar defterine yazılıp imzalanmış) bu birşey değitiririmi
Konu bariszanax tarafından (28-02-2010 Saat 18:06:40 ) de değiştirilmiştir.
Belediyede yeni bir tadilat projesi onaylanırken öncesinde bilirkişi raporu da hazırlanmıştır. Eğer yapının statiğine zararlı bir tadilat söz konusu ise belediye onay vermez. Bu nedenle belediyeye gidin ve yapının tadilatı ile ilgili proje değişikliği onayı olup olmadığını öğrenin. Onay yoksa belediyeye ihbarda bulunun ve eski haline getirilmesini talep edin. Yapılacak tüm masraflar kat malikine ait olacaktır. Onay varsa zaten yapıya zarar verecek bir durum yoktur ortada.
Ortak kullanım alanlarında yapılacak tadilata ve ödeme şekline kat malikleri veya yönetim kurulu karar verir. Çatı için para ödemek istemiyorsanız veya nasıl ödemek istiyorsanız ona göre kararınızı alın, karar defterine kaydedin. İtiraz edenler uğraşsınlar iptal ettirmek için, siz neden düşünüyorsunuz bunu?
,
http:www.hukuki.netshowthread.php15435-Ortak-kullanim-alani-teras,
cati katindaki teras bolkonu ortak odenirmi,
teras kullanim hakki,
binalardaki teraslara ortak kullanim yasalmi,
kat malikleri kanunu teras,
birinci katta teras var buranin kullanimi binayami yoksa okatta oturanami aittir,
teras kullanım hakkı,
apartmanda terasi kullanma hakki,
apartman teras yönetmeliği,
teraslar binalarda ortak kullanim alanimidir,
teras kat sorunlari,
apartmanın çatısı ortak alanmıdır,
çatı arası ortak alanmıdır www.hukuki.net,
ortak kullanim alanina cati yapimi,
ortak kullanim terasin sartlari,
bina catilari ortak alanmidir,
teraslar binanin ortak malimi,
apartmana ait teraslar nasil kullanilir,
teras hakki,
teras nasil kullanilir,
apartman tavan arasi ortak kullanim alanimidir,
ticari alanda teras kullanimi,
balkon teras ortak alanmidir,
ayni aparmanda teras hakki
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku