Ben 2018 yılından bu yana; bir işte part time, diğer işte ise full time olmak üzere 2 işte birden çalışmaktayım.Pandemi başlangıcında (Nisan 2020) durum bu şekilde devam ediyordu.Full time çalıştığım iş yeri faaliyete devam ederken, part time çalıştığım yer ise işçilerini (beni) kısa çalışma ödeneğine bağladı. Bu durumda bir iş yerinde çalışmaya devam ederken diğer iş yerinden de kısa çalışma ödeneği almaya başladım ve bu durum kısa çalışma ödeneğinin bitimine kadar (Haziran 2021) devam etti. Bu konuda ne İŞKUR ne SGK dan ne de beni kısa çalışma ödeneğine bağlayan şirketten bir uyarı veya bildirim almadım. Pandemi başladıktan sonra 2.işe giren arkadaşlarımın ise kısa çalışma ödeneği kesilmişti.Ancak ben pandemiden önce de 2 işte birden çalışıyordum.Ve iş yerim bunu biliyordu.
Şimdi ise (Kasım 2021) İŞKUR dan bana bir belge gönderildi ve aldığım bütün kısa çalışma ödeneklerinin faiziyle birlikte geri ödenmesi isteniyor. Fazla/Yersiz Kısa çalışma ödeneği aldığımı belirtmişler.15 gün içinde iadeyi gerçekleştirmemiz isteniyor. Ben ise aldığım kısa çalışma ödeneklerinin fazla/yersiz olduğunu yeni öğrenmiş durumdayım.
Bununla ilgili yaptığım araştırmadan, işçinin kusurundan dolayı alınan fazla kısa çalışma ödenekleri işçiden, işverenin kusurundan dolayı ödenen fazla kısa çalışma ödenekleri işverenden yasal faiziyle birlikte tahsil edildiğini öğrendim.Sonuç olarak;
- Fazla/yersiz kısa çalışma ödeneği almamda bir işçi olarak sorumluluğum veya kusurum var mıdır? Çünkü kısa çalışma ödeneği bildiriminin yapılmasında herhangi bir rolüm veya dahlim olmadı. Eğer bu durum işverenin kusuruysa bunu nasıl tespit ve ispat edebiliriz?
Cevap: Fazla/Yersiz kısa çalışma ödeneğinin iadesi
Anlatımınıza göre müşterek bir kusur var görünüyor. Kısa çalışma ödeneği haksız şekilde alınmışsa İşkur'un zararını tazmin edebilme hakkı var. Siz yine de itiraz edin derim ben.
Cevap: Fazla/Yersiz kısa çalışma ödeneğinin iadesi
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim
"Müşterek kusur" demekten kasıt, benim kısa çalışma ödeneği aldığım iş yerine, ikinci bir işte çalıştığımı bildirmemem, işverenimin ise, e-devlet te kayıtlı olmasına rağmen bunu kontrol etmemesi sonucu hem işçinin, hem işverenin kusurlu olması mıdır?
ALO 170 SGK Çağrı merkezi'ni aradığımda ise Ekim 2020 ve öncesi dahil olan yersiz ödemelerin affedildiği ve terkin edileceği, dolayısıyla ne işçiden, ne de işverenden tahsil edilebileceği söylendi. İŞKUR ile görüştüğümde ise Kasım 2020 ve sonrasına ait olan yersiz KÇÖ lerin ise kuruma ödenmesi gerektiği söylendi (Eğer işyerim başka bir yerde çalıştığımı biliyorsa)
Benim bir işçi olarak, ikinci bir işte çalıştığım 2018 yılından itibaren e-devlet te kayıtlı olmasına rağmen, ekstra bir bildirimde mi bulunmam gerekiyordu? Çünkü işveren muhasebecim ile görüştüğümde, işçilerinin ikinci bir işte çalışıp çalışmadığını kontrol edecek bir mekanizma bulunmadığı söylendi. Ancak işverenimin bu mekanizmasının bulunmaması ve İŞKUR'un benim kısa çalışma ödeneği almamam gerektiğini zamanında(Nisan 2020'de) tespit etmemiş olması onların kusuru değil midir?
Yani kısaca, kısa çalışma ödeneği almakta hiçbir dahlim/talebim/başvurum olmamasına rağmen benim işçi olarak kusurum, e-devlet sisteminde görünmesine rağmen ayrıca bir bildirim yapmamış olmam mıdır? (İş yerinde beni tanıyan herkes iki işte birden çalıştığımı biliyor)
Cevap: Fazla/Yersiz kısa çalışma ödeneğinin iadesi
İşvereninize 2.irişte çalışıyor olduğunuzu bildirmemeniz sizin kusurunuzdur, bunu bilmiyor olmak işverenin eksikliği veya kusuru değildir. kısa çalışma ödeneği almaya başladığınızda ( nisan 2020) bugünkü gibi İşkur u arayıp durumu analatıp sormuş olsaydınız veya işyeri muhasebecinize sormuş olsaydınız daha işin başında bu hatalı işlemi durdurma şansınız vardı aslında. Açıkçası müşterek kusurlu olanların siz ve işveren değil, siz ve işkur bence.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku