Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
Elimde 1 yıllık sözleşme var her sene kendiliğinden süresi uzayan yalnız şu sıkıntı var sözleşmede kiralayan kişi olarak ev sahibi görünüyor; ancak bana kiralayan bir başka kişi ve ben bu başka kişiye ödemeyi yapıyorum. İnternet üzerinden DİĞER seçeneği üzerinden her ay düzenli olarak. Sözleşme bitmeden ev sahibi zam istiyormuş bu durumda bana kiralayan adamda bu seferlik zam istemek yerine direk bana 15'inden sonra boşalt dedi. (Ev sahibi 1000 ₺ ödediğim eve 1500 istiyormuş o fiyat etmez dediğimde tadilat yapacakmış dedi kiraladığım adam; aracı bana kiralayan kişi eve ikinci el eşya koyup bana kiralayan kişi...)
Ev sahibi veya kiraladığım adam beni evden çıkartabilir mi? Sözleşmemin geçerliliği var mıdır imzanın ev sahibine ait olduğundan şüpheliyim....
Cevap: Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
Kontrat gerçek diyelim. Bu durumda çok özel bir neden, dayanak yoksa çıkaramaz. Keyfi uygulama hiç olmaz. Kontrat bitimine kadar beklemek durumunda. Malik kontrat bitiminden bir ay evvel ihtar çeker ve kontratın yenilenmeyeceğini, tahliye ister. Bu durumda ev boşaltılır.
Ancak kontrat bitimi üstünden 1 ay geçince, eski kontrat devam eder. Tabi malik anlaşmadaki artış oranında artış hakkına sahiptir. Bu genellikle yıllık tüfe ya da kontratta yazılı olan oranındadır. 1000 lira, 1500 olmaz. Böyle bir artış için mahkeme kararı gerekir.
Diğer yandan, bir konutta rahat oturabilmek için, kiracı ve kiralayanın iyi anlaşması önemlidir.
Aksi halde davalık durumlar ve çekişmelerle yıpranır herkes.
Aracı sahte imza ile konutu kiralamış ise, vekaleti de bulunmuyorsa, imza da malike ait değil ise (vekaleti göstermesini talep edin mesela), kontrat geçersizdir ve bunu kanıtlamak kolaydır. Konutun sahibini komşuları tanır muhtemelen. Ya da bir şekilde ulaşın kendisine. Aboneliklerden de tespit edilebilir. İletişim kurup gerçeği öğrenebilirsiniz. Şayet, aracı sahte imza ile, malikin bilgisi olmadan bu yeri kiraya vermiş ise çok zarar görür.
"Diğer ödemeler" diye ödeme yapılması konutun kiraya verildiğini saklamak içindir. Şikayet halinde mal sahibi vergi ve zayi cezaları yer, aracı sahte evrak nedeni ile sorun yaşar, davalık olabilir. Kiracı olarak ödemeyi kanıtlama konusu, mahkemenin takdirine kalabilir ve sizi de zora sokabilir.
Cevap: Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
Ev sahibi dışında yetkilendirdiği bir başkası da evi kiraya verebilir, bunda sorun yok.
Asıl sorun şurada:
x_LORD rumuzlu üyeden alıntı
ancak bana kiralayan bir başka kişi ve ben bu başka kişiye ödemeyi yapıyorum. İnternet üzerinden DİĞER seçeneği üzerinden her ay düzenli olarak.
Ödemeleri ev sahibine değil, bir başkasına yaptığınız için ev sahibi kiraları ödemediğinizi iddia ederek icra takibi yapabilir. Başkasına ödeme yapmış olmanız sizi kurtarmaz.
Ya ikinci kez ödemeniz gerekir, ya da ev sahibi buna dayanarak temerrüt nedeniyle tahliye davası açabilir.
Diğer kişiye yaptığınız ödemelerde ödeme sebebi yazmıyorsa, o kişiye başka bir borcunuzu ödediğiniz kabul edilir. Bu nedenle, anlaşmazlık halinde, ondan da yaptığınız ödemeleri almak zor görünüyor.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Cevap: Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
@Traffo
Sözleşmeye şimdi baktım iki kısımda var kiralayan adı altında yer.
1. kısım evrakın üzerinde orada bana kiralayan, ödeme yaptığım kişinin ve ev sahibinin ismi geçiyor imza yok bu kısımda.
2. Kısım evrakın en altı burada sadece ev sahibinin ismi geçiyor ve imza(sı) var...
Cevap: Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
İmza ev sahibinin mi acaba? Şayet ev sahibinin ise kira neden aracıya ödenir ki? Evin sahibine ulaşmalısın! Oradan giderek durum çözülebilir.
Avukat Yusuf Bey'in de dediği gibi belki iş daha da karışabilir ödeme bakımından ama en azından durum netlik kazanır. zararın neresinden dönülürse kardır..
Cevap: Ev Sahibi Zorla Evden Çıkarabilir Mi Durum Karışık?
Son durum:
İkinci el eşya koyup bana kiralayan aracı ev sahibinin kızı oturacak evlenmiş demişti.. (Ayrıca eve de tadilat yapacak demişti.)
Teyit için ev sahibine sorduğumda ise evlenecek kızım dedi. (Evlenmemiş hâlâ )
Anne ve babama da ev ararken denk gelmişler ev sahibi bu seferde oğlum oturacak gibisinden bir şeyler demiş.
Neticede sözleşme durumu karışık olduğundan ve huzursuzluk omasın diye inatlaşmadım ev bulduk ( 1300 Eşyalı eve ödeme yaparken 1500'ü ve 1700'ü göze almış kirayı artıralım derken kabul etmediler) 2+1 boş eve şu an 2.250 TL ödeme yapıyorum. Şahsımın zararı kaybı çok olmasına rağmen kiraladığım adam ARACI ev sahibi demez mi ev sahibi tadilat yaptırdı zararını istiyor duvarlara ve elektrik tesisatına zarar vermişsin diye.
Eve boya 4-5 senede bir yapılırmış zaten. Ben 4 yıl oturdum bana kiralayan adam kim bilir sahibinden kaç yıldır kiralıyor evi; boya zaten ömrünü tamamlamış.
Elektrik konusunda da 8-10 tane ampul yok veya arızalı idi, hakeza duylarda da sorun vardı kira sürecimdeki taktıklarımı hep söktüm geri. Yerleştiğimdeki bozuk su saatine kadar ben yaptırdım.Yenilemek zorunda olduğum halde giderken sökmediğim malzemelerimde oldu.
Evi de boş olarak ev sahibi 2000 TL'ye kiraya verecekmiş, kızım oğlum oturacak olayı hikayeymiş.
Bana kiralayan ARACI tilki ile yalancı ev sahibi olan tilki şimdi birbirlerine düşecekler; bana 3000 TL boya badana elektrik zararını öde diyor bana kiralayan aracı ödemeyeceğim; çünkü benlik değil durum. Birbirlerine düşerler inşaAllah. Beddua etmek iyi değil ama bize hakeden onlar. Devlet otoritesi-yasalar toplumda güçlülerin zayıfları ezmemesi için, adalet için var yasa masa olmasa gücü gücü yetene mağlum .
***Bu devirde okumak bilinçli olmak şart, Allah kimseyi zayıf, güçsüz ve cahil bırakmasın. Bize de tecrübe oldu yeni boş evin duvarlarını içini vidyoya çektim hep ve sözleşme ev sahibinden ayrıca ödemeler banka hesabına diğer ödemelerden X ayı kira ödemesi diye yapıyorum. Konu dışı gibi oldu biraz sanki ama yazayım yine de dedim.
Öncelikler merhaba. 6 Nisan 2015'te kiraladığım evim satılığa çıktı. Bugün gelen müşteri evde oturmak istediğini söyledi. Kontrat sürem Nisan ayının...
slm ben kiracıyım oturduğum eve yeni taşındım ben eve taşınmadan üst komsunun suyu patlamış ve benim evin duvarlarını patlatmış ve boyalarını dökmüş...
Arkadaşım 1 yıl önce site içersinde bir daire aldı,ancak satmak zorunda kaldı.zsatış yapıldı.Evden taşınacak,ancak sorum şu.Satın aldığı yeni dairede...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku