+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: İşyerinin taşınması

İşyerinin taşınması Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    antalya, Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İşyerinin taşınması

    Sayın Hukukçular,

    2005 Mayıs ayından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmada yöneticilik yapmaktayım.

    İşyeri sahibi devam etmekte olan projenin gelecek ay biteceğini ve Antalya bölgesinde başka bir proje düşünmediklerini bana sözlü olarak bildirdi. İki ay sonrasında ise işyerinin Mersin'e taşınacağını, eğer gelmeyi kabul etmezsem işten ayrılmam gerektiğini söyledi.

    Sözleşmemde işyerinin taşınması ile ilgili şu madde bulunmakta :

    ''İşçi, işverenin mevcut işyerleri ile daha sonra kurulacak işyerlerinde ve işverence lüzum görülmesi halinde karşılıklı iyi niyet ve anlaşmaya göre her işyerinde iş görmeyi kabul ve taahhüt eder.''

    İşveren bundan 2 ay önce beni işten çıkartmak istediğini sözlü olark beyan etmişti. Ancak aynı sözleşmede cezai şart öngören bir madde olduğu için daha sonrasında bundan vazgeçti. Şimdi de işyerinin taşınacağını, şu anki ofisin 2 ay sonra kapatılacağını eğer şehir ve işyeri değişikliğini kabul etmezsem ayrılmam gerektiğini söylüyor.

    Ben böyle bir değişikliği kabul etmiyorum ve ayrılmak istiyorum. Sözleşmemde iş akdinin işveren tarafından tek taraflı olarak feshedilmesi halinde işveren işçiye ....... euro tazminat ödemeyi şimdiden kabul eder maddesi var.

    Bu işyeri değişikliği aynı zamanda tek taraflı fesih anlamına mı geliyor?

    İş yeri değişikliği maddesinde karşılıklı ''iyi niyet ve anlaşmaya göre'' cümlesi beni koruyan bir madde değil mi?

    2 ay sonra işyeri taşınacak ve ofis kapanacak. Benim tazminat ve sözleşmedeki cezai şarta istinaden dava açma hakkım olur mu?

    Saygılarımla,



    gokhances




    Hukuki NET Güncel Haber

    İşyerinin taşınması konulu yargıtay kararı ara
    İşyerinin taşınması konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    ''İşçi, işverenin mevcut işyerleri ile daha sonra kurulacak işyerlerinde ve işverence lüzum görülmesi halinde karşılıklı iyi niyet ve anlaşmaya göre her işyerinde iş görmeyi kabul ve taahhüt eder.''
    İlgili madde gerçekten yoruma çok açık... Ancak kişisel düşüncem; işçi lehine yorum da gözönüne alınarak, maddede başka bir şehirde lafzı bulunmadığından, İş Kanunu 22. maddeye istinaden işvereninizin muvaffakatinize başvurması gerektiği... Aksi halde kıdem ve ihbar tazminatı ödemesi lazım gelir diye düşünüyorum. Buna tek istisna sektör ve iş yapış biçimi olarak (malum inşaat sektörü ve şantiye mantığı) aynı şehir dışında alınmış işler olması ve buralara daha önce aynı sözleşme hükümleri ile kaydırılmış personel bulunması ve bunun işyeri uygulaması olarak emsal teşkil etmesidir diye düşünüyorum.

    Selamlar,

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    ankara, çankaya, Turkey.
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Merhaba,
    Sözleşmede yer alan "mevcut işyerleri" kavramı içinde olmak üzere, iş akdini imza ettiğiniz zamanda işverenin Antalya dışında bir başka şehirde de işyeri mevcutmuydu, buna bakılması gerekir. Eğer başka şehirlerde de bir şantiye mevcut idiyse o taktirde sizin iş sözleşmesiyle Antalya dışında da çalışmayı kabul ettiğiniz şeklinde bir yorum getirilebilir. Elbette iyi niyet çerçevesinde ve anlaşarak ifadelerinin yer alması lehinize bir durumdur. Ama bu kavramın ne şekilde yorumlanacağı tartışma konusu olacaktır. Eğer Antalya dışında (Mersin'de) kurulacak olan işyerinde çalışmanız sizden beklenemeyecek derecede iş şartlarında esaslı bir değişiklik olarak yorumlanabilecek ise sizin, işiverenin yeni işyerinde görevlendirildiğinize ilişkin bildirimi üzerine 6 iş günü içinde kabul etmediğinizi bildirmeniz gerekir;
    diye düşünüyorum. Selamlar

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    antalya, Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    İş akdinin imzalanması esnasında Antalya'daki şantiye dışında faaliyet gösteren ve firmaya bağlı bir işyeri yoktu.

    Hatta şu anda orada açılacak işyerinin konusu da başka bir firmaya ait olan projenin satış işi. İşveren, artık inşaat işini bırakacağını, sadece başkabir firmanın projesini satacağını söyledi. Yani yeni açlılacak ofis şirkete bağlı bir şantiye işi de değil ..

    Sözleşmemedeki maddenin lehime yorumlanması halinde kıdem tazminatına ek olarak, cezai madde tazminatına da hak kazanır mıyım? Yani bu işverenin tek taraflı feshi olarak mı yorumlanır?

    İlginize teşekkürler.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sonuçta bu durum da işverenin tek taraflı feshi olarak değerlendirilse de, işin tasfiyesi, işyerinn taşınması, iş alanının değişmesi gibi zorunlu görülen haller nedeniyle maddede belirtilen tazminata hükmedilmesinin zor olacağı düşüncesindeyim.

    Selamlar,

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2006
    Nerede
    ANKARA, Keçiören, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Ben 11.06.2004 Tarihinde, .... Tahmil-Tahliye Tem. İnş. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. kadrosunda, keçiören/ANKARA adresinde sevkiyat elemanıolarak işe başladım.
    12.09.2006 Tarihinde, rahatsızlığımdan dolayı, doktor 10 gün iş görememezlik raporu verdi.
    Ben raporlu iken İZMİR#8217;den (şirketin merkezi izmirde) muhasebecimiz ..... bey aradı ve artık beni keçiörende çalıştırmayacaklarını raporum bittikten sonra, Ostim/ANKARA adresinde bir kargo şirketinde işe başlamam gerektiğini, bundan sonra burada çalışacağımı, çalışmayı kabul etmezsem, istifa etmem gerektiğini söyledi.
    Bende 22.09.2006 tarihinde raporum bittiği için. ..... beyi arayarak yıllık izin hakkımın verilmesini istedim. Yıllık iznim bittikten sonra bu yeni işyerinde çalışıp çalışmayacağıma karar vereceğimi söyledim. Kabul etti ve yıllık iznimi telefonda sözlü olarak onayladı.
    Yıllık iznimin bitmesine iki gün kala tekrar ..... beyi aradığımda bana yıllık izin vermediklerini ve işe mazeretsiz olarak gitmediğimi bu sebepten dolayı tazminatsız olarak işten çıkartılacağımı söyledi.
    Bunun üzerine size müracaat etmeye karar verdim. Beni çalıştırmak istedikleri işyeri evime çok uzak olduğu için maaşımın büyük bir kısmı yol parasına gidiyor. Yemek vermiyorlar. Ve sabah saat 6#8217;da iş başı yapmam gerekiyor evden 04:30 da çıkmalıyım
    (bu saatte vasıta bulmam mümkün değil.) tazminat vermemek için her türlü bana zorluk çıkartıyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.
    bu konunun cevabını mail adresime gönderebilirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim. email. serkanggg@hotmail.com

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. İşyerinin İl Dışına Taşınması.
    İyi Günler. 2008 yılında İstanbul / Sultangazi'de bir şirketin merkez idari bölümünde çalışmaya başladım. Şirketin Kocaeli'nde birde şubesi...
    Yazan: karamsarkaram Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 31-10-2012, 11:29:00
  2. İşyerinin Taşınması
    Isyerimiz 15-20 km uzakliktaki yeni tesisine tasiniyor. Calisanlarin her birine yeniden ise giris bildirgesi imzalatilacagini ogrendik. Bu normal bir...
    Yazan: agurbuz Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 04-10-2008, 12:20:51
  3. İşyerinin taşınması
    28 Haziran 2004 tarihinde işe başladım.İşyeri Gebze'de idi.Ben Gebze'de oturuyorum.28 Aralık 2007 tarihinden bu güne ücretsiz doğum iznindeyim.İznim...
    Yazan: sultanaygur Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-07-2008, 20:57:12
  4. İşyerinin taşınması
    İşveren, devir sırasında yazılı rızasını almak suretiyle bir işçiyi; holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir işyerinde...
    Yazan: ax5 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 15-03-2007, 19:39:31
  5. İşyerinin taşınması
    Merhaba... İşyerinin başka bir şehre taşınması işçiye fesih hakkı verdiğini biliyorum ama İstanbul da olan işyerinin avrupa yakasından anadolu...
    Yazan: prinarha Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 02-10-2006, 18:25:04

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.