+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: 4857/18.madde

4857/18.madde Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    İletiler
    342
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 4857/18.madde

    Merhaba,

    Bir işveren İşyerinin gereklerinden ortaya cıkan ,yeni çalısma yöntemleri nedeni ile 4857/18.maddeye gore bir işçinin iş akdini sona erdiriyor.
    Burada yeni çalısma yöntemlerinden kasıt birbiri ile ilgisiz 2 görevin birleşmesi olarak tarif ediliyor.30 kişiden fazla personelin bulundugu firmada bu gecerli sebeb olarak gösterilip,personel indirimine gidildiğinden bahsediliyor.

    Böyle bir nedenle iş akdinin feshi gecerlimidir.Ve işyerinin zorunlu oldugu bir durum olarak kabul edilir mi?Bu konu ile ilgili iş mahkemesinde dava acılabilir mi?Kazanma durumunu belirleyen faktörler ne olacaktır.Burada işveenin taraflı ve kotu niyetli tutumundan bahsedebilirmiyiz?


    Yorumlarınızı rica ederim,tesk.
    Selin.
    İst.



    Hukuki NET Güncel Haber

    4857/18.madde konulu yargıtay kararı ara
    4857/18.madde konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    İş davaları ama özellikle işe iade davalarının her biri kendine özgü koşullar içinde değerlendirilir. Bu nedenle de gerek yasada getirilen kurallara gerekse doktrinde ve içtihatlarda yer alan görüşlere bakılarak somut olay hakkında her zaman bu budur demek mümkün olamaz.
    4857 sayılı yasada getirilen "işin,işletmenin ve işyerinin gerekleri" nedeniyle fesih olanağı ile işveren belirttiğiniz gibi işyerinde kendisince gerekli organizasyonları yapabilir. Bu, işverenin "yönetim hakkı-egemenliği" ile ilgilidir. Ancak işveren bu hakkını en azından "objektif ve sübjektif iyiniyet kuralları" içinde kullanmalıdır. Bu anlamda işletme içinde 2 bölümün birleştirilmesi ve bunu sonucunda bir kadro fazlalığının ortaya çıkması muhtemeldir. Bu durumda işveren, açığa çıkan işçi için işletmesinde bir başka bölümde çalıştırma olanağını araştırmalı, feshe en son çare olarak başvurmalıdır. Böylece istihdam fazlası haline gelen işçinin iş akdi feshedilebilir. Ancak işveren, bu fesih işleminden sonra örneğin işletmesine yeni işçi almamış olmalıdır. Bu tür davalarda hakim, işverenin bu yönetsel hakkını değil, yapılan işlemin yasaya uygunluğunu denetlemektedir. Ancak kimi zaman bu denetlemenin aslında bu yönetsel hakka dahi müdahale boyutuna da ulaştığı görülmektedir. Bazı olaylarda işveren, fesihten sonra aldığı yeni işçilerin, çıkartılan işçinin niteliklerinden farklı olduğunu iddia etmektedir. Bu iddianın kanıtlanması daha doğrusu hakime inandırıcı gelmesi halinde fesih işlemi geçerli ve hukuka uygun addedilmektedir.
    Bu nedenle, bahsettiğiniz olayda da somut vakılar bilinmeden, deliller ortaya konulmadan fesih işlemi geçerli midir değil midir sorusunun cevaplanması hayli zordur.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sgk 18.madde nedir

4857 18 madde

4857 18

4857 iş kanunu 18.madde

18.madde fesih

485718

4857 18.madde

sgk 18.madde

is kanunu 4857 maddedi 18 madde

is kanunu 18.madde

is kanununda18.madde nedir

is kanununa gore 18 madde

18 madde is kanunu

is kanunu 18. maddesi

is kanunu 18 madde

4857sayili kanunun 17 ve 18 maddwsi ne demektir

is mahkemesi onsekizinci. madde

18.madde fesih site:www.hukuki.net

17 mad 18 mad nedir

isci kanunu 4857 17 18 maddeler

sgk da 18 ma

işçi 18 madde

sgk 485718.madde nedir

iş hukuku 18. madde

485718 iş kanunu

Forum

Benzer Konular :

  1. ÇaliŞma koŞullarinda esasli deĞİŞİklİk, 4857 madde 22
    Sorumu yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi haftalık çalışma saati iş kanununa göre 45 saat. Bunu hafta içi...
    Yazan: orca80 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 9
    Son İleti: 21-01-2015, 18:06:47
  2. 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında
    merhaba; işverenin toplu işçi çıkarımı kapsamında işçi çıkarımında sözleşme feshinde bahsedilen 4857 nolu iş kanunu madde 29'da "Fesih bildirimleri,...
    Yazan: katyon Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 03-01-2012, 10:03:36
  3. 4857 sayılı iş kanunu madde 24 hakkında
    Elektronik sektöründe faaliyet gösteren bir firmada 2007 -2011 yılları arasında uzman olarak çalıştım.4 yıllık zamanın son 2 yılında firma maddi...
    Yazan: mcuneytk Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-12-2011, 13:28:16
  4. 4857 ye 25 madde
    mrb adım zeynep tül perde fabrikasında kalite kontrolcu olarak çalışıyordum.üretimden çıkan tüllerin kalite kontrolunde sık sık yağ lekeleri görür ve...
    Yazan: ihsan08 Forum: Toplu İş Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 05-08-2010, 21:41:44
  5. 4857 sayılı İş Kanunu madde 7
    4857 sayılı İş Kanunumuzla ilk kez hukuk alanımıza giren bu kavramın bir tartışmaya konu olabileceği kanısındayım. Örnekle açıklama yapmak gerekirse;...
    Yazan: Yusuf Aydın Şahin Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 04-11-2007, 02:41:14

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.