İşyerim istifamı dikkate almıyor ve ayrılmama izin vermiyor
Çalıştığım işyerinden memnun değilim artık burada bir dakika bile durmak zor geliyor.İşveren istifamı dikkate almıyor ne yapmalıyım? Bir sabah artık işe gitmeyeceğim , aile şirketi olması dolayısıyla bencen önce çok çıkanlar oldu ama hiçbirinden tazminat istemediler mahkeme işleri v.s. uğraşmak istemiyorlar ve kurumsallıktan uzak tabir-i caizse bütün işlerin sallama olarak yapıldığı bir yerde çalışıyorum.Yardım ederseniz sevinirim.
Saygılarımla
Cevap: İşyerim istifamı dikkate almıyor ve ayrılmama izin vermiyor
İStifa ederseniz zaten bir tazminat hakkınız olmaz, ihbar süresine riayet etmeden ayrılırsanız da işvereninizin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.Eğer siz de daha önce ayrılanlar gibi bir tazminat beklentisi içinde olmadan , ihbar tazminatı ödemeden ayrılmak istiyorsanız;- Noter kanalıyla istifa dilekçenizi gönderir, dilekçenizde ihbar süresi kadar çalışmaya devam edip, x tarihinde işyeri ile ilişiğinizin kesilmesini bildirebilirsiniz, veya- dediğiniz gibi bir sabah artık işyerine gitmemeye başlarsınız, arayıp sormalara- gelen yazılı ihtarlara vs dönüş yapmazsınız, işveren de bir süre sonra devamsızlık nedeniyle çıkışınızı verir.Bir tazminat alarak ayrılmak gibi düşünceniz varsa,haklı sebepleriniz olmalı.
Cevap: İşyerim istifamı dikkate almıyor ve ayrılmama izin vermiyor
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İStifa ederseniz zaten bir tazminat hakkınız olmaz, ihbar süresine riayet etmeden ayrılırsanız da işvereninizin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.Eğer siz de daha önce ayrılanlar gibi bir tazminat beklentisi içinde olmadan , ihbar tazminatı ödemeden ayrılmak istiyorsanız;- Noter kanalıyla istifa dilekçenizi gönderir, dilekçenizde ihbar süresi kadar çalışmaya devam edip, x tarihinde işyeri ile ilişiğinizin kesilmesini bildirebilirsiniz, veya- dediğiniz gibi bir sabah artık işyerine gitmemeye başlarsınız, arayıp sormalara- gelen yazılı ihtarlara vs dönüş yapmazsınız, işveren de bir süre sonra devamsızlık nedeniyle çıkışınızı verir.Bir tazminat alarak ayrılmak gibi düşünceniz varsa,haklı sebepleriniz olmalı.
Sayın Erdoğan bey benim tazminat almak gibi bir düşüncem yok tam tersi yukarda belirttiğim gibi diğer ayrılanlar tazminat ödemediler ben de ödemekten kaçınıp işyerinden ayrılmaya çalışıyorum.İşyeri zaten ne çıkış veriyor ne yazılı istifayı kabul ediyor.Cevabınız beni aydınlattı teşekkür ederim.
Cevap: İşyerim istifamı dikkate almıyor ve ayrılmama izin vermiyor
Dün hastanın uzun süre ayakta kalması ve ağır kaldırması gereken işlerde çalışması sakincalidir ..
6 ay sonra medikal kontrol..böyle bir heyet raporu aldım belimdeki fitiklarimdan dolayı çalıştığım yer ağır bölüm raporu bugün fabrikaya gönderdim.büyük ihtimal bantlarda calisicam sürekli ayakta itiraz etme durumum varmi yardımcı olurmusunuz şuan 10 gün raporluyuml
Cevap: İşyerim istifamı dikkate almıyor ve ayrılmama izin vermiyor
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun.
İşveren, iş yerinde, uzun süre ayakta ve ağır iş yapılmayan, sizin bedensel durumunuza ve niteliklerine uygun bir iş varsa, sizi işten çıkarmadan önce burada değerlendirmek zorundadır. Bu tip durumlarda tüm hastanelerin raporları kabul edilmemektedir. Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden ve heyetten rapor aldıysanız sorun yok. Yinede başka bir devlet hastanesinden teyit amaçlı bir rapor daha almanızı tavsiye ederim. Eğer sizin çalışacağınız bir iş yoksa, rapora binaen, ya aynı işte çalışmaya devam etmenizi (ki bu da yasal olmayacaktır artık) yada zorunlu sebeplerle işten çıkarılacağınızı bildireceklerdir size. Eğer bedensel durumunuza uygun, sizin çalışabileceğiniz bir iş var ve öncelikle orada çalıştırmak için değerlendirme yapmadan işten çıkarırsa, işe iade davası açar ve muhtemelen de kazanırsınız. Akabinde işe başlatıp, başlatmayacağına göre durum değişecektir.
Başka bir durum daha var. Bu işyerinde kaç yıldır çalışıyorsunuz, çalıştığınız işin özelliklerine göre Meslek Hastalığı yaşıyor olabilirmisiniz? Bu durumda başka haklarınız da olacaktır. Bir avukat ile görüşmeniz ve bundan sonraki süreci avukatınız ile takip etmeniz faydanıza olabilir. Zira sorumluluk hukukunun uygulanması durumunda ek bir kısım tazminatlar almanız da söz konusu olacaktır kanaatimce.
Sizi uzun süre ayakta veya ağır işte çalışmaya zorlamaları durumunda 4857/34.md kapsamında işçinin direnme hakkı vardır. Sağlığınızın elvermediğini bildirerek, çalışmaktan imtina edebilirsiniz. Tutanağa bağlamanız durumunda, sizi yasal olarak işten çıkaramazlar ama çalışmadığınız için ücrette vermezler. Sizi çıkaramadıkları için aynı işi yapmak üzere işçi de alamazlar.
Durumunuz çok yönlü incelemeyi gerektiren bir durum. Süreci avukat ile takip etmenizde fayda var.
Sizin için hayırlısı ne ise o olsun.
Yukarıda ki bilgiler tamamen kişisel bilgi ve tecrübelerimden ibaret olup, bir uzmandan destek almanızı tavsiye ederim.
oncelikle merhabalar 3,5 yıldır çalıştığım şirketimden kendi isteğimle istifa etmem istendi bende kazanılan haklarım varsa almak istediğimi ve istifa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku