İyi forumlar bir sorum olacaktı ama bundan 2 yıl önce bir araç kiralama firmasından araç kiralamıştım ve yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen sözleşme yaptığımız formu ve seneti vermedi. (Aynı zamanda kamu çalışanıyım ) Bende gittim senetimi vermeyen firma sahibi savcılığa verdim senetimin kendisinde olmadığını söyledi ve kendisinden araç kiralamadığımı söyledi ve savcılık dosyayı 1.5 ay içerisinde düşürdü şimdi senetimi vermeyen firma sahibi aradan 2 ay geçti seneti 3. Kişiler tarafından icraya verdi bu suç değilmidir ? Senetimi icraya veren adamı bile
Görmedim bu konusa nasıl bir yol izlerim,yardımcı olmanız dileğiyle.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Roley tarafından (29-08-2017 Saat 18:32:37 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Karakter hatası
Sizi anlıyorum. Ancak bu son derece kanuna uygun bir durum. Ciro etmek yoluyla senet bir başka kişiye devredilebilir. Dolayısıyla yapabileceğiniz tek şey, dediğim gibi, bu borcu ödemektir.
Ceza ve Hukuk meseleleri birbirinden ayrıdır. RentACar sahibi şahıs bu senedi ciro etmek yoluyla üçüncü bir kişiye devrettiyse ve bu senet icraya koyulduysa o zaman bu şahısın yalan ifade verdiği nettir. Ancak bu Cezai bir durumdur. Hukuken senedin geçerlilik koşullarının hepsi yerli yerindeyse borç kesindir ve ödenmesi gerekir. Karşı tarafın bu borcu ayriyetten kanıtlamak gibi bir zorunluluk yoktur çünkü senet tek başına kanıttır. Bunun istisnası şu olur: Eğer borç şahsa değil hamiline yazıldıysa o zaman kıymetli evrak değil adi senet olur. Size başlatılan icra takibi ilamlı mı gözüküyor yoksa ilamsız mı?
Olay Şöyle ben gidip adamı şikayet ediyorım savcılğa sayın savcım benim kaza trafik cezam yok ve adamda senetim var ve adam senetimi vermiyor diyorum ve adam diyorki abi seneti bende yok benim ilgim alakam yok diyor bu adamla ve savcılığa yalan söylemiş oluyor 3. Şahıslardan evrağı içeri veriyor evrak 2015 yılında sadece adımı soyadımı yazdım imza attım . Bu boş seneti neye göre götürdü verdi 3. Şahıslara ve savcılık bu evrağı incelemeye alacaktır büyük ihtimalle adli tıp inceleyecektir bunların beni mahkemeye verdiği tarih 22.08.2017 mürekkeplerden senetin koparılmış tırıllarından bulunmuyor mu ? İlamsız derken hocam .
- - - Updated - - -
Yalan ifade verdiyse daha kötü değil mi hem seneti vermiyor efendim hem götürüp başkasına veriyor . Savcılık ben icraya veren 3. Şahısa demeyecek mi bunu nerden kopardın bu seneti .
Konu Roley tarafından (29-08-2017 Saat 22:05:36 ) de değiştirilmiştir.
Güvenilir olmayan, bu şekilde açık senet isteyen yerlerden araç kiralamayın.Kurumsal yerlerin belli şartları vardır ve nispeten daha pahalıdır(her şey resmi ve vergili olduğu için + kiralık araç kaskosu olduğu için) ancak açık senet istemezler.Onları tercih edin.İmza size aitken, senet zaten 3. kişiye ciro edilmiş aynı para gibi(benim param kazımda ama aslında bende olması lazım diye bir yere başvurmak gibi bir şeye dönüyor iş) ve bu kişi sizle alacak verecek durumunu ispat etmek zorunda değil.İtiraz edin tabi ama(gerçi o da riskli inkar tazminatı durumu var) bu durumlarda çok bariz bir sıkıntı yoksa senet usulünce doldurulmuş 3. kişilere geçmişse ödemek ve bunu bir ders saymak dışında yapacak çok bir şey yok maalesef.
Yahu siz ne yaptınız. Adli tıp falan. Karşı tarafın hukuksuz bir işlemi yok ki. Şu an hukuken kötü durumda olan sizsiniz. Siz borçlusunuz, onlar alacaklı.
Adliye'ye yalan ifade vermesi bu şahıs ile Adliye arasındadır. Sizi alakadar etmez. Bu şahıs bundan dolayı ceza alır ya da almaz, o savcıya ve hakime kalmış. Zaten bu senedin güvence olarak verildiğini siz iddia ediyorsunuz. Bunu siz kanıtlamak zorundasınız. Hatta bunu kanıtlasanız bile (ki mümkün görünmüyor) arabayı kazasız belasız geri getirdiğinizi de kanıtlamak zorundasınız (ki o da pek mümkün değil). Siz kendi iddianızı kanıtlamadığınız sürece, karşı taraf sizin iddianızın aksini kanıtlamak zorunda değildir.
Ayrıca şahsın yalan ifade vermesi ya da başka bir suç işlemesi, hukuken hakkı olan alacağını almasına engel teşkil etmez. Bu şahıs isterse adam öldürsün. Siz yine bu adama borçlusunuz.
Çünkü karşı tarafın elinde bulunan senetin üzerinde "KAYITSIZ ŞARTSIZ ......... KADAR PARAYI, EMİR OLUNDUĞU ZAMAN ÖDEYECEĞİM" yazıyor. Bunu siz diyorsunuz. Altında imzanız var. Bu söz size ait. Normalde bu senedin parasını ödeyip, senedi geri almanız gerekir. Ama siz burada karşı tarafa para vermediğiniz halde bu senedi imzalayarak borçlu olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Hatanız şu: Bu şahısın bu durumu lehine kullanmayacağına güvenmişsiniz. Kendinizi yakmışsınız. Olay bu. Karşı tarafın bu senedi haklı sebebe dayandırması gerekmiyor ama gerekse "Arabayı geri getirdi, tamponu kırıktı. Senet almıştım güvence olarak ama o ara hemen kendi cebimden yaptırdım. Sonra parayı istedim vermedi. Ben de seneti icraya koydum." dese, bunun yalan olduğunu siz kanıtlamak zorunda kalırdınız.
Hayır, nereden kopardın bu senedi diye bir şey demeyecek savcı. Niye desin ki? Siz şunu anlamıyorsunuz ısrarla: Senet başlı başına borç sebebidir zaten. Yani bu üçüncü şahısın elinde zaten sizin ona borçlu olduğunuzu gösteren bir kanıt var. Yapabileceğiniz tek şey bu kanıtı çürükmek. O da şöyle olur, ya bu seneti tehdit ile imzaladığınızı iddia edersiniz ya da imzanın size ait olmadığını iddia edersiniz. Tabi iddianızı da kanıtlamanız lazım.
Diyelim savcı bu adamı çağırdı (böyle bir şey olmayacak onu peşinen söyleyeyim) sordu sen nereden bu senedi buldun diye. Adam da dedi ki: "Bir Rent A Car'cı abimize borç vermiştim, ödeyemedi geri. Onun yerine elinde bu senet varmış bunu keşide ettim." Konu kapandı. Daha bir şey diyemezsiniz.
Senedin boş olması hukuka aykırı değil. Açık senet deniyor buna. Yargıtay'ın sayısız emsal kararı var bununla alakalı. Açık senet geçerlidir.
Yine anlamadığınızı düşündüğüm şey senedi üçüncü kişiye devretmenin hiç bir sorun teşkil etmediği. Sanki bu suçmuş gibi konuşuyorsunuz ama değil. Son derece hukuki.
Sizin senetlerle ilgili bilginiz neredeyse sıfır. Buna rağmen gidip senet imzalamanız gerçekten büyük cesaretmiş ve bedeli de ağır olmuş.
En kısa sürede ödeyin. Yoksa iş çok daha kötü hale gelir. Eve haciz, banka hesaplarına haciz vs.
Şu aşamada karşı taraf elindeki senetle icra takibi başlatmış durumda , siz bu takibe süresi içinde itiraz ettiniz mi? Etmediyseniz zaten artık borcu ödemek zorunda kalırsınız. İcra ödeme emri elinize ulaştıktan sonra ödeme emrinde belirtilen sürede ilgili icra dairesine borca itiraz etme hakkınız var.
İtirazınız sonra icra takibi durur, karşı taraf itirazınıza icra inkar davası açarsa, o davada senedin bir mal hizmet karşılığı olmadığını veya karşılığını ödediğinizi ıspatlamak zorunda kalırsınız, ıspatlayamazsanız takip-dava masrafları ve icra inkar tazminatı ile birlikte senette belirtilen borcu işleyen faiziyle birlikte ödemek zorunda kalırsınız.
Savcılık , icra dairesine takibe verilen senetleri incelemez, icra dairesi savcılığa bu senet gerçekmidir , karşılığı varmıdır, borçlu görünen kişi bu borca itiraz ediyor demez.
İtiraz ve varsa suç ihbarlarınızı ilgili yerlere kendiniz yapmalısınız.
Senetimin 3. Kişi verildikten sonra ben kendisini aradım adam ile ilk defa görüşüyorum adam bana diyor ben sana 40 bin para verdim sende kendi imzanı attın halbuki böyle birşey yok o senet araç kiralama sözleşmesinin altında yırtılan senet , yanlız sözleme elimde yok ben ne yapmalıyım.
Adam 40 bin verdim elimdede ahanda senet diyorsa senet usülünce doldurulmuş imzada size ait ise aksini böyle bir şey yok diyerek ispatlamanız imkansız.Ancak çok güçlü belge ve deliller şansınız olabilir.Söylediğinize göre öyle bir durum da yok gözüküyor.Gözüken bu kişiler bu parayı alacak gibi duruyor malesef.
şirketimize medikal malzeme almak için başka bir şirketin müdürüne 50.000tl lik senet verdik(malen ) mallarımız gelmeyince noterden senedin iadesini ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku