Merhaba siteyi uzun yıllardır takip ediyorum. Üye olmadan aradığım soruların çoğunun cevabını bulduğum için şimdiye kadar üye olmamıştım.
Üye olup yazmak bugüneymiş. Neyse uzatmayayım, hikaye zaten yeterince uzun.
Babam 2006 yılında vefat etti, yılını bilmemekle birlikte bir kaç yıl önce de dedem vefat etmişti.
Ne babam dedeme, ne ben babama mirası red yapmadık.
Dedem dediğim şahısın ben yüzünü görmedim, babam da babalığını görmemiş zaten. Ben kendimi bildim bileli küslerdi.
Çok küçük yaşlardayken bırakıp gitmiş yurt dışına. Dede bir tek babaannem ile kağıt üstünde evli. Onun dışında 2 kadından daha evlilik dışı çocukları var.
2. çocuk da babam ile aynı kaderi paylaşıyor ve yıllarca görüşmüyorlar. Son olarak vefat ettiğinde 3.çocuğu ve 3.kadın ile birlikte yaşıyorlarmış.
Bunlar yargı kısmını pek ilgilendirmiyor biliyorum, sadece hayatımda hiç görmediğim bir adamın borcu yüzünden hayatım mahvoluyor, onu vurgulamak istedim.
2013 yılında bir dava açıldı, dede yurt dışındayken birini dolandırmış, Türkiye'de kendine ait olmayan bir toprağın satışını yapmış.
Dede hayatta değil, bu sözde satışını yaptığı kişi hayatta değil. Onun oğlu davayı bize açıyor. Aslında bizim 3 kuruşumuzdan ziyade dedenin mal varlıkları için açılıyor muhtemelen.
Ama tabi olan bize oluyor.
Olay 1999 yılında olmuş, zaman aşımı itirazımız kabul edilmedi.
Mirası red açtık, kabul edilmedi. Diğer konuşmayan kardeşin itirazı kabul edildi.
3.kardeş yani en son birlikte yaşadıkları kardeş herhangi bir dava açmadı, onunla ilgili konuya daha sonra geleceğim.
Bizim davanın kabul edilmemesinin nedeni; zamanında babaannemin oturduğu bir akrabası ile ortak olan mülk satılıyor.
Köyden bir akraba arıyor babaannenizin evi satıldı payınıza şu kadar düştü gelin alın diyor.
Baba vefat etmiş, annem çalışmıyor, ben 20 yaşlarında üniversite öğrencisiyim, kardeşim maddi zorluklardan okulu bırakıp çalışmaya başlamış.
Bilgisizlikten ve maddi yetersizlikten, kimin hangi parasını alıyoruz diye çok düşünmeden gittik aldık.
Aldığımız para ortak olan konutun yarısının, yarısının, 3te1i. Yani dedemden babama kalacak olan miktar.
Miktarı da şöyle söyleyeyim, aldığımız paranın 1/4'ünü parayı almaya gittiğimiz şehire yol parası için kullandık.
Öyle de cuzi bir rakam.
Mahkeme de şimdi parasını almışsınız, borcunu da ödeyeceksiniz diyor.
Belki çoğunuz da aynı şeyi düşünüyor, haklı olabilirsiniz evet ama bizim niyetimiz hiç bir zaman bu olmadı.
Babaannenizin evi satıldı, payınıza şu kadar dendi, dediğim gibi cahilliğimizden ve maddi yetersizlikten sorgulamadan gittik aldık.
Yoksa hiç bir zaman miras peşinde koşmadık. Dedenin şuan sahip olduğu taşınamazların değeri 150 200 bin olarak tahmin ediliyor. (Söz konusu borcun miktarı çok daha fazla)
Hiç bir zaman bu malların peşinde olmadığımız gibi, nerede neyi var diye bir kimseye dahi sormadık.
Niyetimiz hiç bir zaman miras olmadı. Başımızda baba da olmayınca toyluğumuzun kurbanı olduk.
Bunları daha detaylı bir şekilde mahkemede de anlatmak için duruşmalı talep ettik. Fakat bu da kabul edilmedi.
Temyiz, yargıtay hepsi aleyhimize karar verdi.
(Bizimle birebir aynı durumu yaşayan benzer örneklerde mahkemelerin mirası red yapanı haklı bulduğu çokça örnek vardı elimizde.
Dosyamızda bunları da belirtik ama daha önceki kararlar ile çelişen bir karar çıkmasına engel olmadı)
Son olarak biz yıllarca davayı açan bu yabancı kişiye ulaşmayı talep ettik.
Karşı tarafın avukatı her seferinde başka bir bahane ile bu isteğimizi kabul etmedi.
Mirası red davası sürecinde, mahkeme de söz konusu kişiye ulaşamadı, ülkesinde yüksek tirajlı gazetelere ilan falan verdik.
Karşı tarafın avukatı yerini ben de bilmiyorum dedi mahkemeye.
Bu noktada yaşananları pek dert etmeyen 3.kardeş kafamı kurcalıyor.
Söz konusu mal varlığının 3'e bölünmemesi için böyle bir plan hazırladıklarını düşünüyorum açıkçası.
Yine babamın diğer kardeşi ile konuştuğumda, o da sürekli davacı ile görüşmek istediğini ama sürekli atlatıldıklarını söyledi.
O da benim gibi bu işin altında 3.kardeşin olduğunu düşünüyor.
Bir kaç sorum olacak sizlere;
Şimdi mirası red davası kabul edilmeyince karşı tarafın avukatı başka bir icra göndermiş vekalet ücretine dair.
Biri miras borcu, biri vekalet borcu 2 icralık dosya oluştu, yaptırımları farklı olur mu ?
Böyle bir şahıs yok diyerek karşı dava açabilir miyiz ?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidebilir miyiz ?
Yapabileceğimiz daha farklı bir şey var mı ?
Ben tüm bunları kendi avukatımıza da soruyorum ama farklı görüşlere çok ihtiyacım var, zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu arifmarif tarafından (28-06-2017 Saat 12:31:36 ) de değiştirilmiştir.
Mirasın reddinin şartları-süresi belli.
Yaptığınız tüm başvurular da süreyi kaçırdığınız için ve o mirastan bir pay aldığınız için red olmuş .
Mevcut borcu ve kaybettiğiniz davalar nedeniyle ortaya çıkan yeni borçları ( vekalet ücreti vb) ödemekten başka bir şansınız yok ne yazık ki.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku