Merhaba
21.08.2016 tarihinde evlenmis oldugum kisi ile 23.02.2017 tarihinde anlasmali olarak bosanma dilekcesi verdik.Bu surecte bir turlu protokol imzalayamadik. Esim turlu turlu suclamalarla imzalama surecini uzatti . Evliligim boyunca bana guveni hic olmadi surekli bi sekilde hakaretlerle guvensizligini yuzume vurdu tartismalarla beni rencide etti gerek is yerimde gerek evimde her tattisma sonrasinda bana sinkafli olarak ... git ayrilalim deyip durdu . Bu arada bebek de istiyorduk ve aralik ayinda bebegimizin oldugunu ogrendigimizde sevindik ama 2 gun sonrasinda bebegi istemedigini soyledi ve ben istedigimi soylememe ragmen kabul etmedi bu sebepten dolayi bebegi aldirdim evliligime de dewam ettim . Suanki surecte ben daha fazla cirkinlik yasanmamasina icin kendisinden nafaka tazminat taleb etmedigimi solememe ragmen kendisi bosanmak icin benden 12000tl taleb ediyor ve malesef hala karalamalari da suruyor. Esyalarimiz ortak alindi fakat faturalar hep babamin uzerine slipleri de elimizde , takilarla araba aldik fakat o esnada hemen bozduramadigimizdan babam arabayi kendi hesabindan odedi. Esim suan arabaya tedbir koydurmus . Sizce bu surec cekismeliye giderse neler olabilir ben kendisine tatlilikla bitirmwk istedigimi ve arabanin bende esyalarin da onda kalmasini teklif ettim olayi uzatacagini bildigimden ve uzatmamasi icinde islerin cirkinlesmesini istemedigimi yoksa faturalarla ve arabanin odeme belgesiyle mahkemeye cikabilecegimi ilettim . Bunlari yasarken de bambaska bi talihsizlik yasasdm eski is yerinde bana takintisi olan bir bayan cok sevdigimiz bir arkadasimizla 2014 agustos ayinda ewlenmisti . Kiz surekli benimle ugrasiordu bu sebeple ben arkadasimda 2014 mayis ayindan beri gorusmeyi biraktim .Suan o bayan esimi arayip benimle ilgili konusmalar yapmis. Ben de eski aekadasimi arayip durumu anlatrim kendisi bana 2017 agustos 17 de evlerini ayirdiklarini cok yakin bir surecte de bosanacagini soledi. Bunun yani sira karisinin bana takintili oldugunu ve benimle ugrasacagini bile dile getirdigini soyledi. Arkadasim bizim durumu ve esinin yaptiklarini da ogrenince avukati yardimiyla hemen bosandi .Arkadasimla o gunden beri gorusuorm telefonda uzun uzun sohbet edip dertlesiorz yalan degil ama bir duygusal baglilik asla yok .Esim suan beni onunla gorusuorm die sagda solda konusuormus.Bu surecte bu tel gorusmelerimi esim kullanabilor mi? beni aldatio die ?Evliligim boyunca surekli kendimi ispat etmek icin cabaladim fakat esime hic yaranamadim ayrildigimizdan beri de hic bisey yapmiorm cewp bile vermiorm nasilsa inanmayacak die susuyorum sadece susuyorum.
Beni bu konularda bilgilendirebilir misinz?Ne yapmam gerek? Tesekkurler
Yardimci olabilecek kimse yok mu?
Elimdeki belgelerle mahkemeye gittigim taktirde kazanabilir miyim ? Benden ne taleb edebilir?
Şuan arkadasimla tel de gorusuor olmam ilerde sorun cikarir mi? Bu evrede nasil davranmam ne yapmam gerek?
Öncelikle evliliğiniz bir yılı doldurmadığı için anlaşmalı boşanma başvurusu yapamazsınız.
Süre bakımından en erken 21.08.2017'de anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz.
Evliliğin mali sonuçlarının tümü (nafaka, tazminat, mal paylaşımı vs.) hakkında anlaşma yoksa ve her iki taraf hakim karşısına geçip mali her konuda anlaştıklarını beyan etmedikçe yine anlaşmalı boşanma kararı verilemez.
Anlattıklarınızdan, en azından şu an için, anlaşmalı boşanmanın mümkün olmadığı görülüyor.
Bir yılını doldurmamış kişiler, kendi aralarında anlaşırlarsa, aralarındaki geçimsizliği tanık dinleterek ortaya koymaları halinde ve mali sonuçlar hakkında anlaştıklarını beyan etmeleri halinde boşanabilir. Ama bu da teknik açıdan çekişmeli boşanma davasıdır.
Anlaşma olmasa da, çekişmeli boşanma davasını her zaman açabilirsiniz, bu durumda boşanmaya karar verilebilmesi için davayı açan (davacı) tarafın, diğerinin (davalının) boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması gerekir.
Hakim duruma her iki tarafı ve tanıkları dinleyerek, sunulan delilleri inceleyerek karar verir. Sizin tek taraflı anlatımınıza dayanarak karar verilemeyeceği için davanın ne şekilde ve ne kadar sürede sonuçlanacağı önceden kesinlikle söylenemez.
Telefon konuşma içerikleri kayıt altında değildir, ancak konuşma zamanı ve süreleri elde edilebilir.
Ortak çocuğu aldırmak, bir erkek ile uzun süreli telefon görüşmeleri yapmak boşanma davasında sizi kusurlu yapabilecek hareketlerdir.
Acilen boşanmayı gerektirecek bir durum yoksa, karşı tarafın dava açmasını bekleyin. Karşı tarafın iddia ve taleplerine göre durumu değerlendirirsiniz. Dava dilekçesinin siz yokken muhtara tebliğ edilebileceğini ve muhtara tebligatla cevap süresinin başladığını unutmamalı.
Davanızı bir avukata vekalet vererek sürdürmeniz maddi manevi kayıplarınızı azaltacaktır.
Selçuk bey bilgileriniz icin tesekkur ederim.ama aklima su takildi ben 23subatta dilekcemi verdim arkadasimla esininyaptigi terbiyesizligi durum aanlatmak amacli 8martta iletisime gectim o gunden itibaren gorusuorz oncesinde hic bir gorsmem soz konusu degil bu da etkiler mi?
anlattiginiz olaylarda aslinda selcuk beyinde degindigi olaylari tek tarafli dinleyerek bir kanaat olusturulamayacagiydi. Subatta dilekce verdim martta görusmeye basladik diyorsunuz. İyide hala evli oldugunuzun farkinda misiniz ? Ayrica anladigim yogun bir gorusme soz konusu bahsettiginiz tarihten daha evvel gorusmediginiz kanaati sadece telefon kaydi cikmamasiyla olusmaz. Bir cok iletisim imkani var. Baska bir bosanma davasinda 3. Sahis olarak adinizin gecmesi bile bence sikinti olacakken siz birde bu iddalari destekler sekilde iletisim kuruyorsunuz. Bir erkek olarak artik bitmis bir evliligin maddi cikar ugruna kullanilmasini onursuzca buldum.iddalarinda hakli bile olsa cok yakisiksiz.
On yargili olmak istemem ama iki satir yazdiklariniz malesef halk arasinda ates olmayan yerden duman cikmaz tabiri ile anlatilmak istenen dusunceyi uyandiriyor.
Su halde esinizin pervasiz isteklerine boyun egmek yerine adaletin keskin kilicina kendinizi birakmaniz bence daha karakterli bir durus olur aksi halde karsi tarafi dahada cesaretlendirir iddalarini kuvvetlendirirsiniz.
Boşanma davasında hakim delilleri serbestçe takdir eder. Yani bir ceza davasındaki gibi kesinlik aranmaz.
Boşanma davası açılsa dahi eşlerin sadakat yükümlülüğü boşanma kesinleşene kadar devam eder.
Dava açıldıktan sonraki döneme ait bir delil, bunun dava açılmasından önce başlayan bir ilişki olduğu kuşkusunu uyandırabilir.
Bu yüzden her şeye dikkat etmekte fayda var.
Merhabalar, benim sorum arkadasim icin olacakti. kendisi cifte vatandasli birisiyle evlendi, ve gecinemediler arkadasimi tr ye gonderdiler ve kocasi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku