Merhaba,
BİMER üzerinden doktora kaydımın silinmesi için başvuru yaptım. İlgili üniversite saçma bir cevap vermiş kendin gelmezsen silmeyiz anlamında bir cevap yazmış. Buna hakları var mı? Aynı ilde değiliz ben niye 400 km. gideyim ki bir dilekçe vermek için?
Elbette ilgili yer kişinin kendisinin gelip ıslak imzasıyla talebini almak isteyecek.Yoksa husumeti olan eş, kardeş, arkadaş gider kişinin uzaktan devam eden doktorasını sildirmeye kalkar sonra üniversitenin başı ağrır.
Elbette ilgili yer kişinin kendisinin gelip ıslak imzasıyla talebini almak isteyecek.Yoksa husumeti olan eş, kardeş, arkadaş gider kişinin uzaktan devam eden doktorasını sildirmeye kalkar sonra üniversitenin başı ağrır.
Islak imzayla verdiğimiz dilekçeler için de "bize öyle bir dilekçe gelmedi" diyor işleme koymuyor
((e-imza çıktı mertlik bozuldu. EBYSden e-imza ile gönderdim bu kez ))
Konu borsaci_b tarafından (23-02-2017 Saat 21:45:04 ) de değiştirilmiştir.
Gidecek durumunuz yoksa gidebilecek birine "falanca üniversitede, falanca enstitü, falanca programdaki doktora kaydınızın silinmesi ile ilgili işlemleri yürütmek üzere" noterden vekalet verebilirsiniz.
Üniversitede verdiğiniz dilekçeye numara vermeyip sonra "bize öyle bir dilekçe gelmedi" diyorlar. Gerçi EBYSden e-imza ile gönderdim bu kez ama bakalım ne olacak + yarın iadeli taahütlü de göndereceğim.
Biraz konu dışına taşmakla beraber
Bu arada ben aynı görüşte değilim suç işlendiğinde twitter bile olsa savcı ifadeyi alınca "ben yaptım" diyen ceza yiyor mu yiyor. E o zaman nasıl oluyor da atılan tweetin bile şahsiliği kanıtlanırken hemde bimerden e-imza ile giriş yapıldıktan sonra "dilekçeyi sen yazmamışsındır belki" denilebilir? O zaman iadeli taahütlü gönderdiğimiz hiçbir dilekçenin işleme konulmaması gerekirdi yanlış mı düşünüyorum acaba? Eve gelen mahkeme tebligatını hakim mi yazdı acaba gerçekten ya başka birisi gönderdiyse? Hakim bizzat eve gelip celbi vermezse inanmam diyebilir miyiz? Bence diyemeyiz ikisi birebir aynı şey.
ÖSYMde tercihler de elektronik yapılıyor ama kimse "kuzenim tercih yapmış" deyip durumdan yırtamıyor??
ÖSYM'de görev alırken de e-devlete girer gibi kullanıcı adı şifre ile alıyoruz göreve gitmezsek soruşturma açıldığında "ya o başkasıdır ben değilim" diyemiyoruz?
E o zaman oradan verdiğimiz dilekçe nasıl bu şekilde reddedilebiliyor? Hele de ortada bu tür bir iddia bile yokken? Üniversitenin görevi hayali kuruntularla dilekçeyi reddetmek midir?
Konu borsaci_b tarafından (23-02-2017 Saat 22:10:51 ) de değiştirilmiştir.
Kendimi Don Quijote'tan bir monolog okur gibi hissettim.
(Üniversite yönetmeliği bağlayıcıdır. Mesela derste devam mecburiyeti varsa ben sınıfa kamera kurayım, evden canlı izlerim diyerek devam koşulunu sağlayamazsınız.
İadeli taahhütlü mektubu kabul etmeyeceklerini düşünüyorum. Öğrencilerin EBYS şifresi var mı? Bir kişi kendi akademik personel şifresi ile öğrenci olarak işlem yapılabilir mi?)
Konu Av.Yusuf Selçuk Ateşkan tarafından (23-02-2017 Saat 23:50:24 ) de değiştirilmiştir.
Kendimi Don Quijote'tan bir monolog okur gibi hissettim.
(Üniversite yönetmeliği bağlayıcıdır. Mesela derste devam mecburiyeti varsa ben sınıfa kamera kurayım, evden canlı izlerim diyerek devam koşulunu sağlayamazsınız.
İadeli taahhütlü mektubu kabul etmeyeceklerini düşünüyorum. Öğrencilerin EBYS şifresi var mı? Bir kişi kendi akademik personel şifresi ile öğrenci olarak işlem yapılabilir mi?)
Cevabınızda Dediklerimi çürütecek birşey göremiyorum. Yönetmelik yasaya uygun olmak zorundadır. BİMER'den verdiğiniz dilekçeyi başbakanlık bile dikkate alıyor, yasaya uymuyorsa hangi yasaya uymuyor bunu anlamaya çalışıyorum sadece ve kurumun şekilciliğini eleştiriyorum (+ ELDEN VERİLEN DİLEKÇENİN İŞ LEME KONULMAMASI PROBLEMİ var nedense bunun yasaya uygun olmadığı üzerinde pek durmmamışsınız )tekrar edeyim: Yönetmelik yasaya uygun olmak zorundadır. Hiyerarşik bir durum var dilekçe BAŞBAKANLIK tarafından kabul edilmiş YÖK'e iletilmiş, YÖK kabul etmiş, dilekçeyi ve dilekçe üniversiteye iletilmiş artık hiyerarşik olarak bir alttaki kurumun "yha banane kabul etmem" demesi uygun olmaz diye düşünüyorum ve anlamaya çalışıyorum sadece. Tabi şu olur: kurum dilekçeyi aldıktans onra benimle iletişime geçtiğinde ben olmaıdğımı anlarsa o zaman zaten yasal işlem başlatmak zorunda. KAldı ki dilekçede e-imza ile giriş, ip nosu, tc kimlik nosu, okul nosu gibi inkarı neredeyse imkansız bilgiler mevcut.
Gene "EBYS üzerinden akademik şifreyle girilip öğrenci işlemi yapılamaz" , böyle bir yasa da yönetmelik de yok,tam tersine doktora yapmak akademisyenin asli görevidir, bu nedenle diğer memurlara verilmeyen izinler akademisyenlere 2547 ile verilir. Gene çürütmek yerine "monolog" diyeceksiniz belki ama o zaman kurum niye akademisyenden "doktora yaptığına dair kanıt" istiyor? Akadmeisyenden öğrenci belgesi istenir mi? Madem Monolog ben cevap vereyim: istenir.
NOT:Sınıfa kamera kurulursa ve bu kameradan bağlandığı kanıtlanırsa (rektörlük onaylı bir sistemle ) devam zorunluluğu ortadan kalkar (bkz: uzaktan eğitim)
Konu borsaci_b tarafından (26-02-2017 Saat 10:53:45 ) de değiştirilmiştir.
Ben çürütmek için yazmadım. Bürokraside her zaman mantık işlemez.
Çok mantıklı olan şeyleri uygulamaya devlet bürokrasisi kabul etmeyebilir.
Mümkün olabilecek pek çok şeye uygulamada izin verilmeyebilir.
Kaldı ki bir devlet kurumu, şahsen veya vekil aracılığıyla başvuru istiyorsa, başka şekilde kabul etmiyorsa, buna engel yasa maddesi yok.
A kurumu başka şekilde de kabul ediyor diye B kurumu da o şekilde kabul edecek diye de bir şart yok.
Bir kurumun sunduğu ekstra seçenek diğer(ler)i için emsal teşkil etmez.
Altyapısı, mevzuatı vs. uygun olmayabilir.
Yaptığınız kıyaslar, hukuki anlamda hiçbir anlam ifade etmiyor. Belki de p->q nun q->p anlamına gelmediğini unutuyoruz.
Neden kabul etmiyorlar demek başka, kabul etmemeleri kanuna aykırı demek başka.
("Traktörün de dört tekerleği var, neden traktör ile Formula 1 yarışına katılamıyorum? Buna engel yasa mı var?" demek yerine "Traktör ile Formula 1 yarışına alınmamam yasalara aykırı." diyorsunuz.) Birinci cümle hukuki olarak hak sağlamasa da mantık bakımından tutarlı sayılabilir. Ama ikincisi mantık açısından da yanlış.
Ben hukuki meselelerde inatla kendi yolunu takip etmek yerine, daha kısa sürede sonuç verecek ve hoşuma gitmeyen yolu uygulamayı tercih ederim.
Tabii parası ve vakti olanlar Don Quijote'luk yapabilir. Ama bir Leviathan ile savaşmak para ve zaman kaybettirir.
Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyorsa, maksat üzüm yemek olmalı.
Konu Av.Yusuf Selçuk Ateşkan tarafından (26-02-2017 Saat 12:12:08 ) de değiştirilmiştir.
Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyorsa, maksat üzüm yemek olmalı.
Söyleyeceklerim bu gönderide sözü edilen problem için geçerli değil. Ancak yazdıklarınıza genel anlamda katılmadığımı ifade etmek için cevaplamak zorunda hissettim.
Kurumlar böyle yapar muhakkak. Ama şahıslar, kimi zaman kurbağayı ürkütebileceklerini düşünüyorlarsa, buna değmeyecek taşları atabilirler. İnsan olmanın verdiği kimi duygusal özellikler, mantığın önünde olabiliyor. Bence bu yanlış bir şey de değil. Ya da "böyyük" bir kurum herkesten 1 kuruş para fazla alıyorsa, 1 kuruş için değmez diye hiç kimse buna karşı çıkmazsa haksızlık sürer gider. Arada bir "Don Kişot" çıkmalı ki, diğer binlerce / milyonlarca insanın 1'er kuruşunu savunsun. Bu "Don Kişot"un ürküttüğü kurbağa 1 kuruş değil, o 1 kuruşların toplamıdır çünkü.
Bende "kurumdur yapar" "kurbağa-taş" meselesinin hukuki olmadığını düşünüyorum.
Benim zaten ilk verdiğim örnek hukuki diğerleri mantıken anlamaya çalışmak için geçerli yoksa kuruma dilekçe vermişim dilekçe kanunu var, orada "kendin gel ver" diye birşey geçmediği sürece kurumun hukuken haklı bir tarafı zaten yok. Hadi onu geçtim elle verdiğin dilekçeyi işleme koymamasını hukuki olarak ne ile açıklayacağız? Resmen suç (dilekçeyi SEBEPSİZ işleme koymama da SUÇTUR, cevap vermemesi ya da reddinden bahsetmiyorum dilekçeyi sizden alıp sonra "bize böyle bir dilekçe gelmedi" suçtur bkz TCK 121).
Konu borsaci_b tarafından (26-02-2017 Saat 16:01:37 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku