AÇIKLAMA : Kiracıyım. 01.08.2007 yılında , kırtasiyeden alınan matbu kira kontratı yaptım. Bu kira sözleşmesinde, bildirimde bulunulmaması durumunda kira sözleşmesinin otomatik 1 sene uzayacağı hükmü var. Kira artış oranı, yıllık enflasyon oranı kadardır. ve bu hüküm çerçevesinde kira sözleşmesi her sene kendiliğinden uzuyor.
SORU :
1 : Ev sahibi, yıllık artış oranına bağlı kalmaması nedeni ile evden çıkmamı istemektedir. Yazılı medyadan yeni gördüğüm kadarı ile BORÇLAR KANUNU’na göre 10 sene ve 5 sene kiracı olarak oturanlar hakkında, ev sahibinin koşulsuz tahliye hakkı mevcut. Ancak ben bu süreleri tam olarak anlayamadım. 01.08.2007 tarihinde sözleşme yaparak oturduğum göz önüne alınacak olursa, ev sahibi beni hangi TAM OLARAK HANGİ TARİHTE koşulsuz tahliye hakkı kazanacaktır. Tarihin yakın olması durumunda benim yapabileceğim şeyler nelerdir.
2: beni evden çıkarabilmesi için başka bir seçenek olarak, yukarıdaki borçlar kanunu dışında, 08.2017 de yenilecek kira sözleşmesini yenilemeyerek (bildirimde bulunarak) beni evden ne kadar sürede çıkartabilir.
2007 den bu yana bir tek kira aksatmamış ve yeri geldiğinde sözleşmede ki bedeldn çok yüksek kira zammı yapmış bir kiracı olarak bu soruyu soruyorum. kanuni olarak artık bende hakkımı savunmak istiyorum
Teşekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu kenanavsar tarafından (05-12-2016 Saat 23:34:09 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: borçlar kanunu 10 ve 5 yıllık süre hk (kiracıyım)
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu:
MADDE 347-
Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez.
Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.
1 Ağustos 2007'de başlayan kira sözleşmesi, 1 Mayıs 2018'den önce bildirimde bulunmak koşuluyla kiraya veren tarafından 1 Ağustos 2018'de sonlandırılabilir.
Cevap: borçlar kanunu 10 ve 5 yıllık süre hk (kiracıyım)
Selamlar
Aşagıdaki maddeyi sürekli internette görüyorum. ben 01.08.2007 de kira sözleşmesi imzaladığıma göre, aşagıdaki açıklamaya göre
5 senelik kapsama giriyormuyum ? Eğer giriyorsam 01.07.2017 de üç ay önceden bildirimde bulunmak koşuluyla beni çıkararabilirmi ?
işte mesele gecici 2. madde kafamı karıştırıyor. kanun 01.07.2012 de yürürlüğe girmiş.
“Bu Kanun’un 1. maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanun’un yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347. maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanır.”
Konu kenanavsar tarafından (24-12-2016 Saat 07:10:00 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: borçlar kanunu 10 ve 5 yıllık süre hk (kiracıyım)
01.08.2007 tarihindeki kira sözleşmenizin 01.07.2012 tarihinde 4 yıl 11 ayı dolmuş, 5 yıl 1 ayı kalmış.
Sizi kapsamıyor.
Kanun 10 yıl dolmasına beş yıldan az kalanlara beş yıl süre veriyor.
Yani siz bu kapsama girseniz bile zaten beş yıl süre verecekti, bir şey değişmeyecekti.
25 Yıllık Kiracıyım 2013'de davam başladı bügün sonuçlandı 500 tl olan işyeri kiramı 3000 tlye çıkardılar hakim ve bilirkişi taraf tuttu aynı zamanda...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku