Öncelikle cevap verenlere teşekkürler ediyorum.
Yaklaşık on gün önce yeni bir ev aldım , emlakçı vasıtasıyla, evi aldıgımda kiracısı vardı, ve subat 2017 de kontratı doldugunu belirttiler. Bende alırken subattan sonra kendim oturacagımı(evlilik nedeniyle ) belirttim, emlekçıların beceriksizligi yuzunden zar zor evi satın alabildim, daha sonra kiracı ile yeni kontrat yapılması için 1 hafta emlakçıyı kovaladım ama nafile, sonunda ögrendimki kiracı yanaşmıyormuş yeni kontrata, çıkmak istemiyorlarmış, yine emlakçının üç kağıdı, çünkü kiracıyada daireyi kiralarken yatırımcı alacak demişler.
Sonuçta kiracı çıkmak istemiyor, kontrat yapmak istemiyor. subat 2017 de kontrat doluyor(eski ev sahibi üzerinden). Kiracı ile konuştum benim zararım var kim karşılayacak diyor. Kiracıyı karşıma almak istemiyorum ( eve zarar verirmi bilemem, verirse ne olur onuda bilmiyorum gerçi )
Ne yapmam gerekli, Tesekkürler cevaplarınız için şimdiden.
Kiracıyı karşınıza almadan yapabileceğiniz tek şey onun evde istediği kadar oturmasına izin vermek.
Türk Borçlar Kanununa göre kiracıyı kendi ihtiyacınız için çıkartabilmek için seçimlik iki hakkınız var:
1. Satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çekerek 6 ay sonunda,
2. Kira sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren 1 ay içinde
tahliye davası açmanız gerekmektedir. Sizin açınızdan daha yakın olanı şubatta sözleşme bittiğinde dava açmanızdır. Bu hakkınızı kullanacağınızı en kısa sürede noterden göndereceğiniz ihtarla kiracıya bildirin.
b. Yeni malikin gereksinimi
MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.
Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.
Davanın ne kadar sürede sonuçlanacağı mahkemenin yoğunluğu ve karşı tarafın davada yapacaklarına bağlıdır. Ama bir kaç ay gibi kısa bir sürede sonuçlanması sürpriz olur.
Bu tür davalar çok uzun sürmez. İkinci celsede sonuçlanacağını varsaysak yaklaşık 6 ay gibi bir sürede tahliye kararı alırsınız sanırım.
Bununla birlikte kiracıya ihtarname çektikten sonra yüzyüze görüşüp davanın sonuçları hakkında bilgi verir, mahkeme giderleri ile avukat vekalet ücretinin kendisine yükleneceğini açıklarsanız belki işi yargıya başvurmadan da halledebilirsiniz.
Kesinlikle yeni kontrat yapmayın, bu durum dava açma hakkınıza engel olmaz. Bir ay içinde mutlaka ihtarnameyi gönderin. İhtarnamenin özeti: Evi yeni satın aldım, kendi ihtiyacım nedeniyle önceki sahibi ile yaptığınız kontratın bitim tarihinde evi tahliye edin.
Kanunlar zayıf olduğu kabul edileni korumak üzere tasarlanır. Kiracı - ev sahibi ilişkisinde zayıf kabul edilen kiracıdır.
Gayrimenkulün sahibinin değişmesi kira sözleşmesini kendiliğinden sonlandırmaz. Yeni malik, eskisinin halefi olarak aynı şartlarla devam eder. Ancak ev sahibinin ihtiyacı varsa yukarıda yazdığım gibi TBK 351 uyarınca tahliye istenebilir.
Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. (TBK 347)
Dava yoluyla kira sözleşmesinin sona erdirilmesine ilişkin hükümler, kiracı aleyhine değiştirilemez. (TBK 354)
Merhabalar. Ev aldım ve kendi evime taşınmak üzere kiracı olarak oturduğum evden çıkmak istiyorum. Kontratımız 12 aylık ve her temmuzda yenileniyor....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku