Müvekkilime açmış olduğumuz işe iade davası İş mahkemesinde kabul edildi.Davalı taraf temyize gitti ve 22.Hukuk dairesi, kararı onayıp,5 şubat 2016 tarihinde dosyayı kapattı.Biz de, İş mahkemesi gerekçeli karar ve Yargıtay ilamı ile 8 şubat günü işverene başvuru yaptık.Bu durumda bir sakınca var mı? Yoksa tebligat geldikten sonra tekrar başvuru mu yapmak yerinde olur?
Cevap: İşe iade davası, Temyiz sonrası işe başvuru
ıyı gunler avukat bey,sıze bısey sorabılırmıyım bızımde su an davamız suruyor ve 5. mahkemeye cıkıyoruz ne bılırkısı var nede bısey ıstedı hakım,sendıkal nedenle işe iade davasu bızımkısı,3 mahkemedır iş veren iş dosyalarını gondermıyor ve mahkeme sureklı ertelenıyor,yargutaya gıden işe ıade dosyaları ne kadar surede ortalama onanıp elımıze ulasır karar
Cevap: İşe iade davası, Temyiz sonrası işe başvuru
Yargıtay'a gittikten sonra çabuk sonuçlanır.Dava sonuçlandıktan yaklaşık bir ay sonra iş mahkemesi gerekçeli karar yazar.8 gün içinde taraflar temyiz etmez iseler karar kesinleşir.Temyiz ederlerse Yargıtay'a ulaşması yaklaşık bir ayı bulur.Yargıtay'a ulaştıktan 1.5 ya da 2 aya sonuçlandırıyor dosyaları.
Cevap: İşe iade davası, Temyiz sonrası işe başvuru
yusufhanedan rumuzlu üyeden alıntı
peki avukat bey diyelimki yargıtay sendıkal nedenı onadı ve 12 maas dedı bosta gezme olarakda 4 maas dedı,
Bu ikisinini bir arada olma ihtimali pek yok. Bahsettiğiniz 12 maaş nedir anlayamadım, sanırım işverenin haklı sebep olmaksızın sözleşme feshinde sendika ile yapılan sözleşmede belirtilen 12 aylık ücret tutarında tazminat olsa gerek.
Boşta geçen süreye ilişkin 4 ayın çalışmış gibi kabul edilerek ödenmesi işe iade davasının sonucund çıkan karardır.
İşe iade davasını kazandığınızda işe iadenize ve 4 aylık sürenin sgk primleri de kuruma ödenerek sanki o 4 ayı çalışmışsınız gibi ücretinizin ödenmesine ve eski görevinize devam etmenize dair karar çıkar, işe iadeniz durumunda 4 aylık ücretten fazlasını alamazsınız.
İşe iade dvasını kazanıp süresi içinde işverene işinize dönmek için başvurmnaıza rağmen işveren sizi eski işinize başlatmazsa, o durumda en çok 8 aylık ücretiniz kadar işe başlatmama tazminatı veya sendika üyeliğinizle kazandığınız 12 aylık ücret tutarındaki
tazminatı almanıza karar verilecektir.
Davayı kazandıktan sonra işverene başvurmanıza rağmen İşveren işinize başlatmayıp ödemenizi de yapmazsa, dilerseniz doğrudan icra takibi başlatabilirsiniz. İşverenin icra takibine itiraz etme hakkı vardır, itiraz ederse takip durur, bu durumda iş mahkemesinde ödenmeyen işe başlatmama tazminaıtınızı ve diğer haklarınızı alabilmeniz için dava açmanız gerekir.
Cevap: İşe iade davası, Temyiz sonrası işe başvuru
evet avukat bey sendıkal neden oldugu ıcın en asagı 12 ay burut maastan verıyor sanırım yargıtay o yuzden ole soledım,BU ALACAK DAVASI UZUN SURERMI EFENDIM PEKI,KARAR CIKTIKTAN SONRADA IS VERENIN BU ALACAK DAVASINIDA TEMYIZ HAKKI VARMI
Cevap: İşe iade davası, Temyiz sonrası işe başvuru
yusufhanedan rumuzlu üyeden alıntı
evet avukat bey sendıkal neden oldugu ıcın en asagı 12 ay burut maastan verıyor sanırım yargıtay o yuzden ole soledım,BU ALACAK DAVASI UZUN SURERMI EFENDIM PEKI,KARAR CIKTIKTAN SONRADA IS VERENIN BU ALACAK DAVASINIDA TEMYIZ HAKKI VARMI
Merak etmeyin.Mahkeme sizin işe iadenize ve işe başlatılmama durumunda tazminat ödenmesine hükmetse işveren paşa paşa tazminatı size ödeyecektir.Zira faiz işleyecek ve size ödemesi gereken tutar kat ve kat artacaktır.Genelde işverenler işten çıkardığı işçiyi almazlar ama tazminatları öderler.Eğer ödemez iseler alacak davası açmanız gerekmektedir ve bu davada da temyiz hakkı vardır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku