Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben bir sürüş öğretmeniyim. Fakat bildiğimiz ehliyet sınavı için değil ehliyeti olanlara nasıl daha güvenli ve doğru otomobil kullanılır bu konuda bilgiler veriyorum. Yani eski dilde ileri sürüş eğitmeniyim.
Olabildiğince sürüş üzerine makaleler yazıp bir araya toplamaya çalışıyorum.
Tahmin edersiniz ki hepimiz trafikte zaman harcıyoruz ama kontak çalıştığı andan itibaren de bir potansiyel risk içindeyiz.
Bu konuları el almaya çalışarak yazılar yazıyorum.
Siteniz hukuk üzerine. Ve trafikte de biliyorsunuz ki aslında bazı kurallar var. Bunları ne kadar biliyor yada uyguluyoruz? Olabildiğince bu konuları sitenizde izin verirseniz yayınlamak istiyorum. Belki adminler de bir kategoride sürüş teknikleri yada güvenli sürüş diye bir bölüm açarlar.
Şimdi izin verirseniz bir konumu paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki yazıdan başlayalım...
Siste nasıl araç kullanmalıyım?
Artık havalar sonbahar. Gün içinde farklı sıcaklıklar ortaya çıkıyor.
Peki sabah uyandınız ve göz gözü görmüyor. Yada gün içinde inanılmaz şekilde sis ortaya çıktı. Bu durumda ne yapmalıyız?
Siste nasıl otomobil kullanmalıyız?
Siste bilinen ama genelde yanlış olan en önemli iki konu üzerinde durmak istiyorum.
Birincisi araçtaki dörtlü sinyaller:
Aracınız seyir halindeyken kesinlikle 4'lü sinyallerinizi (Flaşör olarak da kullanan var) kullanmayınız.
Araç giderken 4'lü kullanımı bir çok kazaya sebebiyet verebilir.
Çünkü 4'lüler, araç durduğunda uyarı maksatlı kullanılmalı. Yolda giderken kullanılacak hepimizin aracında arka sis farları var.
İkincisi Ön ve ve arka sis farı işaretleri nasıl olur?
Bazılarımızda ön sis farları çok işe yarasa da olmaması muhtemeldir. Ama arkadan gelenler için sis olduğunda sis farlarını açmakta çok fayda vardır. Siste görülmek üzere tasarlanmıştır. Sisli hava koşullarında en az 50 metre ile 100 metre arasında bir görünüm sağlayacak şekilde ve özellikle daha yayvan bir işik saçarlar. Buna göre tasarlanmışlardır.
Bu sebeple lütfen araçlarınızın sis farlarını sis dışında kullanmayın. Hava atmak için değil hayatta kalınması için tasarlanmıştır...
Bunların dışında...
Bunların dışında önünüzdeki araç ne yapıyorsa aynısını yapmayın, hata yapıyor olabilir. Siz şeritleri ve yolu takip etmeye devam edin.
Takip mesafesini uzatın. 2 sn. takip mesafesi siye yetmeyebilir. Görüşün azaldığı yerlerde onu görebileceğiniz kadar ve mümkünse 4-5sn. kadar mesafe bırakın.
Tabii ki hızınıza dikkat edin. Hız sizi fren esnasında zorlayabilir.
Sis beraberinde zemini de hafifce ıslak ve nemli bir hale getirecektir. Bunu unutmayın. Zemin normal koşullara göre tutunmayı biraz daha azaltacak ve durma mesafenizi uzatacaktır.
Bilmediğiniz ve göremediğiniz bir yol varsa en güzeli emniyet şerinde veya varsa daha güvende ve içerde bir alanda bekleyip sisin dağılmasını gördükten sonra yola çıkmak da güvenlidir.
Durduğunuzda sadece dörtleri yakın. Yolda ilerlerken değil.
Uzun farlarla sürüş yapmak mantıklı gibi gelse de, aslında tam tersidir. Uzun farlarınızı açtığınızda önünüze sis duvarını daha fazlalaştırırsınız. Uzunlarınızı siste kullanmayın...
Paylaşım için teşekkür ederiz. Hukuki olarak da sis ile ilgili bir iki şey ben söylemek isterim;
6085 sayılı mülga Karayolları Trafik Kanunu'nda siste uzağı gösteren ışıkların yakılmasının zorunlu olduğu şeklindeki YANLIŞ MADDENİN 2918 sayılı yeni Karayolları Trafik Kanunu çıkartılıncaya kadar değiştirilemediğini biliyor muydunuz?
Gece sis ışıklarını sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakanlar 2918 s. KTK'nın 64/1-b-1 maddesi uyarınca 88 TL idari para cezasına çarptırılırlar.
Benim arabada da sis farı var ama kendine hayrı yok gibi zifiri karanlıkta açıyorum mesela pek aydınlatmıyo önümü farsız öndeki beyaz sisleri kastediyorum bazı arabalarda sarı oluyo onlar mı asıl sis farı yoksa? arkada bildiğin stop lambasına yapışık aynısı zaten kırmızı sis mişler eskiden ayarlamıştım frene basınca onlar yanıyodu sonra bi elektirikçi dedi abi onlar sis lambası niye frende yanıyo diye ben de ne bileyim dedim yap öyleyse sis lambası olsun öğrenmenin yaşı yok sarı mı olması lazım bunların?
Sarı olanlar genellikle sonradan takılmadır. Pekçoğu standarda uygun olmadığından kullananlar idari cezaya maruz kalabilmekte, trafikten men, söktürme gibi yaptırımlarla karşılaşabilmektedirler. Bu nedenle en uygunu aracı orjinal hali ile kullanmak veya mutlaka taktırmak istiyorsanız aracın resmi servisinde kendi orjinal sis farlarını taktırmaktır. Önlerde sis farı takma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Arka taraf için yasal zorunluluk vardır. Bu far yalnızca SOL arka sinyal-stop grubu içinde parlak kırmızı ışık verecek şekilde yapılmıştır. Fren tertibatına bağlı olamaz. Ayrı bir kumanda düğmesi ile kontrol edilir ve frenden tamamen bağımsız çalışmalıdır. Kolay gelsin.
Benim aracımın farları hiç bir zaman önümdeki aracın arka camına gelmiyor. Ama kimi zaman arkadan gelen otomobilin farları benim aracımın TAVANINI ve dolayısı ile dikiz aynasını aydınlatıyor. Bu da sürüş konforunu düşürüyor. Bu duruma sebebiyet verecek şekilde ayarsız, orijinal olmayan ya da gereksiz kullanılan ışıklardan dolayı, sürücü olarak yapmam gereken nedir?
Tabii yavaşlayıp, beni geçmesini sağladıktan sonra uzunları yakıp peşine takılmak dışında.
Araç üretici ve ithalatçıları Bakanlıktan Tip Onay Belgesi almak zorundadırlar. Bahse konu sarı sis farları daha iyi aydınlatıyor olabilir ancak trafikteki diğer kişilerin gözlerini de kamaştırabilir. Bu nedenle sorun çıkması ihtimali yüksektir.
Sayın Şenol Bey,
Bahsettiğiniz şekildeki sürücülere yaptırım uygulanmaktadır. Bunun cezası da 2918 KTK'nın 64/1-b/4 maddesi uyarınca yine 88 TL dir. Ama şikayet ettiğinizde sonuç alabilirmisiniz bilemem.
Bahsettiğiniz şekildeki sürücülere yaptırım uygulanmaktadır. Bunun cezası da 2918 KTK'nın 64/1-b/4 maddesi uyarınca yine 88 TL dir. Ama şikayet ettiğinizde sonuç alabilirmisiniz bilemem.
En sağ şeritte giderken, emniyet şeridinde giden bir sürücüye sağ şeride geçmesi için yol vermediğimden dolayı araçtaki 4-5 kişi araçlarından inerek arabamı yumruklamaya, beni darp etmeye çalıştılar. Bunu 155'e bildirdiğimde ise "biz ilgilenmiyoruz, karakola gidip şikayet dilekçesi verin" mealinde bir şeyler dediler. Bu olay telefon kayıtları ile sabittir. 155'i (iki defa) aradığım da kayıtlıdır, kayıt tutuyorlarsa görüşme içerikleri de.
Ayrıca olayı sosyal medyadan içişleri bakanlığından emniyet genel müdürlüğüne kadar ilettim, tepki yok.
Dolayısı ile benim yöntem daha geçerli gibi. En kötü ihtimalle 88 lirayı biz öderiz.
Şu an itibariyla on sene üzerinden geçen bir dava sonucunu istesem alabilirmiyim.Dava sonrasında on senedir belirli aralıklarla alınan adli sicil ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku