Yapılan ilamsız takibe itiraz üzerine duran takibin devamını sağlamak amacıyla açılan itirazın iptali davasında mahkemenin takibin devamına ilişkin olarak verdiği kararla icra takibine devam edebilmek için kararın tebliğe çıkarılmış ve harcının yatırılmış olması şart mıdır? taraf vekili kararı tebliğe çıkartmadan ve harcını yatırmadan karar fotokopisiyle işlem yapabilir mi? Karar fotokopisiyle işlem yapması görevi kötüye kullnma suçunu oluşturur mu? Mahkeme dosyasından bu anlamda avukatın karar fotokopisi alması görevi kötüye kullanmak mıdır?
Belerttiğim konulardaki hukuki görüşlerinizi benimle paylaşmanı benim için çok önemli...Şimdiden teşekkürler....
sayın mercansu
bahsettiğiniz davada harç yatırılmadan karar aslının veya tasdikli suretinin alınması mümkün değil bu nedenle de karar fotokopisi ile icra takibinin devamı için işlem yapılamaz. karar tebliği ise icranın devamı için bir şart değildir, harcı yatmış ilam icra dosyasına ibraz edilerek icra takibine devam edilebilir. Yargı işlemlerinde harç tamamlanmadan veya ödenmeden işlem yapılamaz. 492 sayılı Harçlar K.nu inceleyin
harcı yatmamış ilam fotokopisi ile icra takibine devam edilmiş ise İİK 16.m. göre memur muamelesini şikayet edebilirsiniz. Ancak özellikle karar harcı taraflardan herhangi birisi tarafından yatırılarak bu eksiklik giderilebilir. Bu nedenle pratik bir faydası olduğunu sanmıyorum.
bana göre mahkeme kalemince bu şekilde harçsız karardan fotokopi verilmesi ve icra memurunun da bu fotokopi ile işlem yapması yasal değil, avukat açısından da görevi kötüye kullanma söz konusu değil
meslek yaşamınız boyunca karşılaşabileceğiniz en küçük aksaklık ancak böyle bir olay olabilir, daha kötülerine hazırlıklı olun
saygılar
Merhaba...
Küçük bir aksaklık ama hakkımda görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı..İcra Müdürlüğünün işlemini borçlu şikayet etti.,Ancak icra işlemine devam edilmesi için kararın harçlandırılması ve tebliğe çıkartılması şart değildir gerekçesiyle şikayetin reddine karar verildi.Bende görevi kötüye kullanmak olmaz bu olayda diye düşünüyordum ancak dava açıldı.Harç meselesi maliyeyi ilgilendiren birşey kaldıki olaydan sonra harç yatırıldı.Sanırım üzerinde durulan mesele karar kartonundan kararı alıp fotokopisini çektirmem...Dosyadan fotokopi alma yetkim olduğu halde nerden nasıl çıkış yapıp olayın görevi kötüye kullanma olmadığına mahkemeyi inandırabiliriz..baro olarak muallakta kaldığımız mesele bu...
Benim size şöyle bir sorum olacak.
Sitedeki bir kişi aidat ödemediği için icra takibinde bulundum.
Ancak süresi içinde site kat mülkiyeti kanununa tabi değildir demiş ve borca faize itiraz etmiş.
Şimdi ben ne yapmalıyım?
Benden önceki avukat önceki borcu için takip yapmış ve parasını almış bu bana esas teşkil eder mi ?
Şimdiden teşekkür ederim
saygılar
Esra hanım konu başlığının sorduğunuz soru ile ilgisi yok konu ile ilgili başlıklara yazın yada yeni bir başlık açın ama herşeyden önce forum kurallarını okuyun forumları inceleyin
Sayın Mercansu, bence enterasan bir konu. Benzer bir başka durumdan söz etmek istiyorum.
Avukat tıpkı sizin gibi fotokopi ile işlem yapıyor ve karşı taraf da dosya borcunu derhal ödüyor. Bu arada avukat ile müvekkil arasındaki bir sorun yaşanıyor... Aradan 3 yıl geçiyor, müvekkil bu davayla ilgili olarak bir başka avukatı görevlendiriyor.
Yeni avukat, daha önceden yapılan işlemleri bilmediği için, ilam harcını yatırıyor, ilamı icraya koyuyor! İşte olay da bu noktada patlak veriyor.
Borçlu, parayı 3 yıl önce yatırmış olduğundan, tazminat talebi ile birlikte Mahkemeye başvuruyor. Takibin sehven yapıldığı ve kötüniyet bulunmadığı savunması ile tazminattan kurtuluyor.
Konuyu araştırıyorum ve birşeyler bulduça aktarmaya devam edeceğim.
"Görevi kötüye kullanma"yı araştırdığımda, sizin durumunuza uygunluk bulamıyorum açıkçası.
Harcını yatırmadan ilamın fotokopisini almak ise yasak. Ama görevi kötüye kullanmakla bu yasağı örtüştüremiyorum. Araştırmaya devam:
T.C. YARGITAY 5. HUKUK DAİRESİ E. 2004/5713 K. 2004/7051
T. 17.6.2004
"KARAR : Harçlar Kanunu'nun 28/a maddesi gereğince ilam harcı ödenmeden ilgilisine ilam verilemez ve 32. maddeye göre de sonraki işler yapılamaz."
MADDE 32 - Yargı işlemlerinden alınacak harçlar ödenmedikçe müteakip işlemler yapılmaz. Ancak ilgilisi tarafından ödenmiyen harçları diğer taraf öderse işleme devam olunmakla beraber bu para muhakeme neticesinde ayrıca bir isteğe hacet kalmaksızın hükümde nazara alınır.
Maalesef 32.maddeye ilişkin taradığım Yargıtay Kararlarında sizin durumunuza benzer bir karara rastlamadım.
faturalara istinaden yapılan icra takibinde borçlu borca itiraz etiiği için takip icra müdürlüğünce durduruluyor.borçlunun itirazı alacaklıya tebliğ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku