Ortaklığın giderilmesi davasında 240 metrekare arsa üzerindeki 3 katlı betonerme dış izalasyonlu 20-25 yıllık binanın bir değeri oluyormu buda hesaba katılıyormu ?? Bina ruhsatsız elk su doğalgaz hepsi var yıllarca emlak vergisi olarak ödendi.Yoksa sadece arsa metrekare fiyatımı hesaplanır.
Ortaklığın giderilmesi davasında arsanın içinde bulunan değer artırıcı bütün yapılar hesaba katılır.
Ayrıca bu yapıyı kim yaptıysa ayrı bir dava açarak muhdesat aidiyetinin tespiti yaparak söz konusu yapının bedelini ödenmesini talep etme hakkı vardır.
Bu yapının ruhsatı olmaması durumu değiştirmediği gibi ortaklığı giderilmesi davasının konusu olan arsa üzerindeki önceden dikilen ağaçların bile bedeli diken tarafa ödenmesini az önce belirtiğim tespit davası ile talep etme hakkı vardır.
Sayın ayber cevabınız için teşekkür ederim.bilirkişi kat başına bir fiyat belirleyecek ayrıca arsa metrekaresi içinde bir fiyat belirlenecek doğrumu. imar pilanı 2012 de gerçekleşti.arsama yazılan kişinin payı 65 metrekare olarak belirlenmiş. Peki bu şahıs arsa kullanım bedeli isteyebilirmi benden yada ortaklığın giderilmesi davası açarsa bana 240-65=175 metre kare için hem bina hem arsanın bedelinimi vermeli
Rica ederim.
Arsanın içindeki bütün değer kazandırıcı yapılar, barakalar toplam bedele eklenerek satış tutarı çıkar.
Ayrıca binaya belirlenen değer taktiri/tespiti bilirkişi raporunda görebilirsiniz, itiraz edebilirsiniz.
arsama yazılan kişinin payı 65 metrekare olarak belirlenmiş. Peki bu şahıs arsa kullanım bedeli isteyebilirmi benden yada ortaklığın giderilmesi davası açarsa bana 240-65=175 metre kare için hem bina hem arsanın bedelinimi vermeli
cümlenizi detaylı açıklarsanız mutlu olurum.
sorum var;
1-bu yapıyı yapan kim ?
2-dava dilekçelerinizin fotoğraflarını özel bilgilerinizi kapatmak kaydıyla koyabilirmiş-iniz ?
- - - Updated - - -
PAYINDAN Fazla işgal edilen yerleri ayrı bir dava açarak 5 yıl geriye dönük işgal tazminatı almaya hakkınız vardır.
Arsa 240 metrekaredir.1980 yılında hisseli tapu olarak alınmış.ama tapuda amcamla babam ortak almışlar.1 katta babam 2 katta amcam ve 3. Katta ben varım. İmar uygulaması yapılınca 2012 yılında belediye bizim 240 metre arsamıza bir şahsı hissedar etti 65 metre.şahıs ortaklığın giderlmesi davası açacağını soyledi.yada bana 135 bin lira verin hissemi size vereyim diyor. Bizede bu değer pahalı geliyor.
belediye bizim 240 metre arsamıza bir şahsı hissedar etti 65 metre.
BELEDİYE NEYE DAYANARAK İLGİLİ ŞAHISI ORTAK ETTİ ?
belediye böyle bir hakkı OLMADIĞI gibi siz bu uygulamaya idare mahkemesinde itiraz ederek geri alırsınız.
kaldı ki arsa önceden bir kişiye verildiyse-de siz pay sahibi olarak ön alım hakkınızı kunlanarak 65 metre kare ortağa sahip olan bireyin ödediği miktar kadar bedel ödeyerek 65 metre payı geri alma hakkınız vardır.( söz konusu ön alım hakkının zamanaşımı olduğunu belirteyim )
Parselde kayıp arsa olduğunu söyleyip ve ayrıca yüzde yirmi bop payı keserek mahalle genelinde çoğu arsaya bu şahsı hissedar ettiler kimi arsaya 5 metre kimine 30 kimine 50 bu şekilde dağıtmışlar.ilan ve askı süresince kimse ittaz etmesiğinden istanbul büyükşehir belediyesine planlar gönderilip onaylatılmış. İtirazda edemedik belediyeye sürekli gidip geldik ama sonuç alamadık.
BELEDİYE NEYE DAYANARAK İLGİLİ ŞAHISI ORTAK ETTİ ?
Bu çok karşılaşılan bir durum.
Örnek vereyim:
Dört kişi 1000 metrekarelik bir arsa aldık ortak olarak.
Sonra üç ortaktan her biri birer ev yaptı.
Biri yapmadı.
Ama evler, arasındaki sokak, karşısındaki park derken dördüncü ortağa yer de kalmadı.
Şimdi ne olacak?
Dördüncü ortak, diğer üç kişinin parsellerine ortak olacak.
Bu işlem geniş çaplı ve karmaşık bir işlem, "şuyulandırma" diye geçiyor. Sizin 1000 metrekare tarlanız varsa, şuyulandırma sonucu size 650 metrekarelik bir ARSA veriliyor. Tabii yolu okulu yeşil alanı olmayan bir 1000 metrekare tarla 100 lira ediyorsa, şimdiki 650 metrekarelik arsanız 200 lira ediyor. Metrekare düşse de değeri artıyor. Tarla sahiplerinden kesilen bu 350 metrekareler ise birleşerek okul cami yol yeşil alan v.s. oluyor.
- - - Updated - - -
Sprite rumuzlu üyeden alıntı
Parselde kayıp arsa olduğunu söyleyip ve ayrıca yüzde yirmi bop payı keserek mahalle genelinde çoğu arsaya bu şahsı hissedar ettiler kimi arsaya 5 metre kimine 30 kimine 50 bu şekilde dağıtmışlar.ilan ve askı süresince kimse ittaz etmesiğinden istanbul büyükşehir belediyesine planlar gönderilip onaylatılmış. İtirazda edemedik belediyeye sürekli gidip geldik ama sonuç alamadık.
Şuyulandırma işleminden kimse memnun olmaz zaten
Ama gerçekte sizin arsanızın değeri çok arttı bu işlemden sonra.
240 metrekare arsanın 65'i bu adamın, 175'i sizin mi?
Arsanın (evin değil) değeri ne kadar?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku