Site aidatına ve çalışanlara verdikleri ücrete itiraz edebilir miyim?
Geçen Ekim ayından itibaren sitede oturmaya başladık. Sadece her sitede olabilecek Güvenlik temizlik bahçe düzenlemesi ve bi küçük havuz var diye kendilerine sosyal tesis diyorlar. Civardaki benzer sitelerde site aidatı havuz olmayanda 60-70 olanda 100-120 tl iken biz 150 tl ödüyoruz bunun sebebi de giderlerin yarısından fazlasının çalışanlara gitmesinden kaynaklanıyor. Mesela ufak teknik işlere bakan adam net 3200 tl maaş alıyor hem yaşlı hem hastayım diyip sık sık Dr gidiyor. Ben yüksek tahsilli memurum bu maaşı almıyorum. Ayrıca yılbaşlarında kendi maaşlarını da artırıyolar. Adam kendi maaşını artırıyo benimkini azaltıyor yapılan şeyler karşılığı aidata karşı değilim fakat neden 50-60 lira fazladan ödeyeyim. büyük firmalarda bile çalışan teknik elemanlara asgari ücret+mesai verilirken bu adama hangi tahsille vasıfla bu rakam veriliyor anlamış değilim. 2 bina 32 daire bu adamın maaşı için aidat ödüyor. Ne özelde ne kamuda bu adam bu yaşta bu parayı alamaz!!!Yönetimin bu iş için daha uygun birini bulması gerekmez mi bu şekilde 5 liralık şeyi 10 liraya yaparak beni zarara uğratmış olmuyor mu bu duruma nasıl itiraz edebilirim?diğerleri kabul etse de tek başıma da olsam yılbaşında yine artırırlar mahkemeye îtiraz edebilir miyim? 60 lira insanın 2 haftalık pazar parası zaten krediyle başka birsürü borçla bişeyler yapmaya çalışıyoruz bi de bunlar beni kendi evimde huzursuz mutsuz ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Site aidatına ve çalışanlara verdikleri ücrete itiraz edebilir miyim?
Diğer kat maliklerini örgütleyerek personelin haklarının ödenerek çıkarılmasını yerine daha genç ve dinamik bir personel alınmasını ,yada yaptığı işler aciliyet gerektirmiyorsa, dıştan hizmet alım yöntemi ile bu işlerin yaptırılmasını sağlayabilirsiniz.
Kabaca , evet.
Özünde , sn.ceceli nin de belirttiği şekilde diğer kat maliklerini sizinle aynı yönde düşünmeye ikna ederek belirttiğiniz yüksek ücretli çalışanlar yerine dışarıdan hizmet alımına ikna etmeniz sorununuzun çözümüdür.
Yöneticinin öncelikle benim çıkarımı ve hakkımı koruması gerekmez mi? Bi kere bunların ücretlerine kim karar veriyo sitenin bu adamlarla çalışma mecburiyeti yokken benim düşündüğümü onlar da pekala düşünebilir ama para bizim cebimizden çıktığı için bu durumu dikkate almadığı piyasa araştırması değerlendirmesi yapmayarak beni zarara uğrattığı açıkça belli olmuş olmuyo mu? Mesela fazladan verdiğim 60 lirayla çocuğuma ayda 2 kere özel ders aldırırım eşimle her hafta sonu bi yerlere çay kahve içmeye giderim yani ne bileyim sonuçta beni mağdur ediyo mesela merdiven temizliğini 8 liraya da yapan yer var 18 liraya da gidip de 18 liraya yapana verdiğinde benim aidatım yükseliyor bu da beni mağdur ediyo yok mu bi mahkemesi örnek kararı fln?
Yanımda çalışan eleman benden fazla maaş alıyor tribine girmişsiniz Sizin düşük maaş almanızda çalıştığınız kurumun ayıbı değilmi? Yada teknik personele memurdan düşük maaş almalı diye genel bir kuralmı var? herkese asgari ücret verilecek diye bir kuralda yok. Açlık yoksulluk sınırı diye birşey var değilmi. Buna rağmen çevrede bu işi yapanlardan daha fazla ücret ödeniyor ve hatta gereksiz bir şekilde personel çalıştırılıyorsa size hak veriyorum.
Ancak;
Yöneticiler değişir. Yöneticiliğe sizde aday olabilirsiniz. Personelde değişir. Ama Sitede sizin gibi düşünenler çoğunlukta ise bundan ancak kurtulabilirsiniz. Sihirli kelime Ortak karar dır. Diğer türlü Site sizin artıracağınız para ile ne yapacağınızla neden ilgilensin.
F.incirli rumuzlu üyeden alıntı
bunların ücretlerine kim karar veriyo
SİZ karar veriyorsunuz. SİZ böyle istediğiniz için böyle yapılıyor. eğer SİZ bu çalışanların gönderilip yerine genç ve daha düşük maliyetli elemanlar alabilirsiniz. Çünkü kanun SİZi koruyor.
SİZ ise, o 32 dairenin sahipleridir. 31 kişi bu kişiler kalsın der de sadece siz gitsin derseniz olmaz, çoğunun gitsin demesi gerek.
Bir de anlamadım:
150x32=4800 lira aylık para toplanırken sadece bir personel maaşı olarak 3200 TL NET nasıl ödeniyor anlamadım.
Daire sayısı 32 den fazla mı?
Hayır kesinlikle yanımda çalışan tribi değil,ben durumu açıklamak için kendimi örnek verdim. Diğer verdiğim örneklerde durumu açıklamak için yani temelde yapılan şeylerin parası benden çıkıyor ancak benim 'neden ve nasıl 3 liralığı varken ve işini görecekken 5 liralığını alıyorsun' u izah etmek içindi. Aidat alınmasına da karşı olmadığımı da söyledim. Ancak dediğim gibi benim adıma bana yapılan işte öncelikle benim çıkarımın düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye şartlarında durum bu o yüzden kimseye sitem hakkımız yok maalesef.
benim amacım sitenin keyfi işleri konusunda bunu niye böyle yaptın ya da bunu yapamazsın çünkü böyle deme haklarımı öğrenmek. kendi evimde kiracı gibi hissediyorum saçma bi durum değil mi. Kaldı ki site yönetimleri kariyer planlama yeri, para kazanma yeri ya da özel bir şirket değil. ancak profesyonel site yöneticisiyiz diye gelmişler asmış panoya temizlik gideri atıyorum 10.000 tl bunu ödeyin var mı böyle bir şey? 100 bin lira da kazanıyor olsam onlar için çalışmıyorum kaldı ki bu kişiler burda da çalışmak zorunda değiller. Açlık sınırı vs. önce devlet düşünsün sonra ben düşünürüm.
- - - Updated - - -
[QUOTE=Şenol Eker;551993]SİZ karar veriyorsunuz. SİZ böyle istediğiniz için böyle yapılıyor. eğer SİZ bu çalışanların gönderilip yerine genç ve daha düşük maliyetli elemanlar alabilirsiniz. Çünkü kanun SİZi koruyor.
SİZ ise, o 32 dairenin sahipleridir. 31 kişi bu kişiler kalsın der de sadece siz gitsin derseniz olmaz, çoğunun gitsin demesi gerek.
Bir de anlamadım:
150x32=4800 lira aylık para toplanırken sadece bir personel maaşı olarak 3200 TL NET nasıl ödeniyor anlamadım.
Daire sayısı 32 den fazla mı?[/QUOT
teşekkür ederim. yani biz sonradan geldiğimiz için neyin ne olduğunu da pek bilmiyoruz işte. profesyonel site yönetimi diye nerden nasıl gelmişler onu da anlamadım.burası 2 ayrı ada halinde bizimkinde yaklaşık 140 daire vardır. diğerini bilmiyorum. 1 blokta 16 daire var rakamı yaklaşık olarak söyledim. internetten baktım biraz sulh hukuk mahkemesine itiraz fln diyor ama nasıl hangi durumda belli değil.
Profesyonel site yönetimin seçimine kat malikleri karar verir. Çalışan personelede kat malikleri karar verir. Yöneticiye yetkide verebilirler. Anlaşma yaparken iş tanımlarını neler istediklerini teknik arızalarda hemen çözüm istedikleri ile ilgili bir talepte olmuş olabilir.
Profesyonel site yönetimi ile anlaştıysanız haliyle bunun maliyeti artmakta. Birde diğer sitelerin ödediği aidatlar ile kendinizinkini karşılaştırmak pek gerçekci değil. Giderler her siteye göre değişir. mesela karşı sitede 100 daire ve 10 çalışan vardır. Diğerinde ise 11 çalışan 200 daire vardır. Haliyle aidatlar çok farkeder.
140 daire var demişsiniz. Az bir rakam değil. Birde diğer ada var. Bu personel kaç dairelik siteye hizmet ediyor?
Hukukçu arkadaşlar merhabalar. Ben İzmir'den Gökhan. Benim siz hukukçuların fikirlerine ve yol göstermesine ihtiyacım var. Bilgisayar programcısı ve...
hukukçu arkadaşlar Bir firmaya 25000 tl lik senet vermiştim alışverişlerimden dolayı şimdi bu firmayla ayrıldık bana busenetteki rakamdan dolayı icra...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku