Eski iş yerime karşı suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Sayın Hukuki.net üyeleri
4 Aralık tarihinde Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birisine bağlı bir iş yerinden yöneticilik yaparken işime son verildi.Ben haksızlığa uğradığım ve bana iftira atıldığı için ayrılmayı kabul etmeyip işe iade davası açtım.(bu davanın 2. duruşması yapıldı ve onların 3 şahitide dahi.. hatta şahitlerin bazıları kendi çalışanları .. benim düzgün bir çalışan olduğumu neden işten çıkarıldığımı bilmediklerini söylediler.2 tane de benim şahidim vardı).Benim dava açtığımı öğrendikten sonra bunlar işi inada bindirip beni cumhuriyet savcılığına 11 aralıkta şikayet etmişler.Şikayette aynen şu yazıyor
İş yerinde satılan ürünleri bedelini mal edindiği iddiası üzerine yürütülen soruşturma diyordu.Yani beni hırsızlıkla suçladılar.
Onların şahitleri ve ben karakolda ifadelerimizi verdik .Bugün ise cumhuriyet savcılığından bir kağıt geldi kağıtta şu yazmaktadır.
Karar: Şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği yönünde kamu davası açmaya yeterli delil ve emare bulunmadığından 5271 sk'nun 172. maddesinde kavuşturmaya yer olmadığına ve 15 gün içerisinde itirazı kabil olmak üzere karar verildi yazıyor.
Yukarıda özetlediğim olay neticesinde bazı önemli sorularım var.
-Firma bu olayı uzatır mı itirazları kabul görür mü?
-Ben bu firmaya işe iade davası açmıştım bunlar beni savcılığa hırsız diye şikayet etti ,çalıştığım kurumda kendi personelim dahil böyle bir algı oluşturdular, beni işten 25. maddeye göre çıkardıklarını bildirdikleri için işsizlik maaşı da alamıyorum.Ben bunlara tazminat davası açabilir miyim ya da hangi davaları açarım.
-Eğer dava açarsam bu şahitlerin beyanları( savcılığa ifade veren), savcılıktan gelen kağıt ve 25.maddeden çıkarılmam iftira delili için yeterli olur mu yeni şahit bulmam gerekir mi? Çalışanlar korktukları için şahit yapmam zor.
- Psikolojim çok bozuldu çalıştığım yerdeki birçok kişi iftiraya uğradığımı bilmesine rağmen yüzlerine bakamıyorum.
- Ayrıca burası bir avm aynı avm içerisinde başka bir büyük mağazada yönetici olarak anlaşmıştım işe başlayacağım sırada avm yönetimi bu mağaza sahibini bizden destek alamazsın diye tehdit etmiş ve işe başlayacağım gün işim olmadı patron bana avm yönetimi beni tehdit etti dedi.tabiki bu patron benim şahidim olmaz
Söylediğim gibi ben bunlara bir işe iade davası açtım , bu dava sonuçlandıktan sonra fazla çalışmalarım , kasa tazminatı , hafta sonu çalışma gibi konular için ikinci bir dava açacağım..Bunların yanında beni suçlamalarına karşı maddi manevi tazminat davası açayım mı?Kazanma şansım ne olur.
Cevap: Eski iş yerime karşı suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Sayın Erdoğan Bey,
çalıştığım yerde bazen ufak tefek stok problemleri olmaktaydı çünkü günde ortalama 3000 kişiye hizmet veriyorduk ve benzer işletmelerde olduğu kadar bir problem.Bu durumu kullanarak Görevini kötüye kullanma olarak işten çıkardılar.Sgk ya da 25/2 maddeden çıkarıldığım bildirilmiş o maddede ; Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri.Fakat yukarıda da yazdığım gibi ben dava açınca şikayeti savcılığa satılan ürünlerin bedellerini mal edindiğim iddiası ile açmışlar.
Konu tugiacar tarafından (09-07-2015 Saat 12:24:11 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Eski iş yerime karşı suç duyurusunda bulunabilir miyim?
tugiacar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Bey,
çalıştığım yerde bazen ufak tefek stok problemleri olmaktaydı çünkü günde ortalama 3000 kişiye hizmet veriyorduk ve benzer işletmelerde olduğu kadar bir problem.Bu durumu kullanarak Görevini kötüye kullanma olarak işten çıkardılar.Sgk ya da 25/2 maddeden çıkarıldığım bildirilmiş o maddede ; Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri.Fakat yukarıda da yazdığım gibi ben dava açınca şikayeti savcılığa satılan ürünlerin bedellerini mal edindiğim iddiası ile açmışlar.
Ufak tefek stok problemleri dediğiniz şey,
sayımlarda eksik çıkan, rapor edilmemiş ürünlerse eğer, bu sebeple sözleşmenizin görevi kötüye kullanma sebebiyle feshedilmiş olması bana normal geldi.
Ayrıca 4 aralıkta görevi kötüye kullanma / kaybolan ürünler nedeniyle sözleşmesi feshedilen biri için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olması da olayın akışı içinde normal bence.
Firma haksız kazanç elde etmiş olduğunuz iddiasında direnir mi bilemem ama elinde daha güçlü deliller varsa elbette direnebilir.
Sanki işe iade davası açarak ta hata etmişsiniz bence, tazminatlarınız için dava açmanız daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Var olan 2 gerçek var; kaybolan ürünler ve o işletmenin sorumluluğunun sizde olması.
Sorumluluğunuz altındaki ürünlerin kaybolmasını önleyememişsiniz, sayımda eksik ortaya çıkmış. Eksik ürünlerle ilgili de suç duyurusunda bulunmuşlar sözleşme feshine ilave olarak.
Bence yaptıklarında yanlış bir şey yok olayın şekli açısından. Açacak olduğunuz tazminat davasını da kazanabileceğinizi sanmam.
Cevap: Eski iş yerime karşı suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Erdoğan Bey cevabınız için teşekkürler,
stok eksiği dediğim %1 civarı ( satış bedeli üzerinden )ve çalıştığım tarzdaki işletmelerin hepsinin normal kabul ettiği zaten sıfır olmasının mümkün olmadığı bir durum..içine ürün konulan kutu.Buda içine ürün konularak satılacak fiyatı.
Ayrıca firmada 4 yıl çalıştım her ay benzer sorunlar oluyordu bir kere bile ürünlerde açık çıkmış diye uyarı almadım , savunmam alınmadı.
Bunlar beni hırsızlıkla suçladı ve savcılıkta bunların gösterdiği tüm şahitleri dinleyerek ortada böyle bir suç olmadığı kararını vermiş.Bu iftiraya uğradığıma kanıt olmaz mı? Amacım para da değil zaten kırılan gururumu ve itibarımı düzeltmek.
iki sene içinde A, B ve C firmalarında çılıştırılmışız. Biz bu sürelerde A firmasında çalıştığımızı zannediyorduk. Bu üç firmanında aynı gruba bağlı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku