Merhaba özel bir firmadasatış temsilcici olarak 4 yıllık çalışanım. Görev tanımım haricinde farklı görevleri diğer bölge işleri,katalog, bülten, şirket içi analiz raporlama... Vb işleri de yapmaktayım. Bu yoğunluktan bir hata yapıp yanlış üretim yaptırdım. Bunun üzerine iş yerim yazılı savunma istedi verdim. Gelen ihtarda 10.708tl zarara uğradığını ve böyle bir olayın tekrarı halinde bu paranın benden tahsil edileceği yazıyordu. Ben de o meblağda bir zarar olmadığını bildiğim için bunu belgelendirin eke koyun imzalıyayım dedim. Ertrsi gün şirkete bir dilekçe yazdım. Görev tanımım haricinde yaptığım diğer işleri 13.04.2015 itibariyle yerine getirmeyeceğimi bunların benim asli görevimi olumsuz etkilediğini diğer işleri dağılımı konusunda gereğinin yapılmasını arz eden bir yazı yazdım. Patron çağırdı zaten çıkmak istiyordum dah önce de konuşmuştuk anlaşmalı olarak çıkışımın verilmesini ve yerime gelecek kişinin geliş zamanına ce eğitilmesine kadar olan süreçte şirkette devam edebileceğimi söyledim ılımlı konuştu. İhtarını imzala dedi. Bende gerçeği yansıtmadığını söyledim. Düzelttireceğibi ve imzalamam gerektiğini söyledi. Bugün gelen yeni ihtarda yaşanan olay sonucunda şirketin uğradığı tüm zararın ikinci nakliye,uçak biletleri,konaklama.. Vs ile birlikte müşterinin tazminat hak istemesi halinde tüm giderlerin tarafımca karşılabacağını bildiren bir yazı geldi. İmzalamadım bana bu konuda bir yol gösterirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
30 günlük ücretinizi aşan bir zarara sebep olduysanız , işverenin sizi işten çıkarma ve o sebeple oluşan belgeleyebileceği zararı sizden tazmin etme hakkı var.
Yani imzalasanız da imzalamasanız da , işten ayrılmanızdan sonra dahi dava açarak gerçekten oluşan zararının karşılığını sizden alabilir.
Erdoğan Bey, Şirketim zarardan dolayı iş sözleşmesini fesh edip beni işten çıkardıklarında tazminat hakkım olur mu bu durumda? Şirketimin kafasında olan şey bana tazminat vermemek için zararınla tazminatımın başabaş geldiğini söyleyip, tazminat vermemek. Zararın belgelendirileceği tutar tazminatımdan daha az. Böyle bir durumda tazminatımın içinden zararı alıp bana kalan ücreti verebilirler mi? Teşekkür ederim.
Temel olarak, 30 günlük ücretinizi aşan miktarda zarar vermiş olmanız nedeniyle işverenin haklı fesih hakkı doğar.
Haklı fesihte kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Ancak zararın belgelendirilmesi, tutanak tutulması, 6 günlük hak düşürücü süre içinde bu kararın alınmış sözleşmenizin feshedilmesi gerekliliği gibi başka durumlar var.
Üzerinden 6 gün geçtikten sonra haklı sebeple değil ama tazminatınızı ödeyerek geçerli sebeple feshedebilir sözleşmenizi.
'' Derhal fesih hakkını kullanma süresi
Madde 26 - 24 ve 25 inci maddelerde gösterilen ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisi, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü geçtikten ve her halde fiilin gerçekleşmesinden itibaren bir yıl sonra kullanılamaz. Ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık süre uygulanmaz.
Bu haller sebebiyle işçi yahut işverenden iş sözleşmesini yukarıdaki fıkrada öngörülen süre içinde feshedenlerin diğer taraftan tazminat hakları saklıdır. ''
Olayın öğrenildiği andan itibaren 6 günlük hak düşürücü süre,
karar verecek makama iletilmesi vs gibi durumlar varsa , en çok 1 yıl olabiliyor bu süre. Örneğin disiplin kurulunda, yönetim kurulunda görüşülmesi sonrası fesih kararı verilebiliyorsa gibi.
Bazı sebeblerden dolayı çalıştığım bir fabrikadan ayrılmak zorunda kaldım.2 gün kadar çalıştım.O iki günün sigortası da yatırılmış olması lazım.İşten...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku