+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 18 ileti bulundu.
    Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Televizyon Satın Aldım Vaad ettikleri özellikleri Karşılamıyor

Merhaba Sizden Yardım İstiyorum
    Televizyon satın almak istiyordum ve araştırıyordum fiyatların inmesini bekliyordum İnternet te anlık bir indirim oldu ve indirimli olarak aldım tv yi 3 ay oldu
    almadan önce bayilerde büyük satış yapan yerlerde inceledim tv yi alacağım model belliydi ama fiyatın düşmesini bekliyordum düştü aldım.
    Tabi aldıktan sonra 4k ultra hd diye heryer reklamı yapılıyor o özellikde diye aldım ama şimdi 4 k test yayını yapan uydulardaki kanalları açmıyor yani tv nin kendi içinde bulunan uydu alıcısı 4 k uydu alıcısı değilmiş bunu tv nin yetkili servisindeki müşteri temsilcisi kendisi söylüyor. Peki dedim bu tv nin reklamını yaparken uydu alıcısı 4 k değil diye bir şey söylemiyorsunuz sitemizde gösteriyor diyor nerde gösteriyor dediğim de de tamamen teknik bil bilgi bilmemiz gerekiyormuş sitesinde tv nin içindeki uydu alıcısı 30p destekliyormus yayın yapan uydu 60p yayın yaptığı için yayını göstermiyormuş.
    harici çıkış la yani harici uydu alıcısıyla izleyebilirmişim dedim şuan piyasada 4 k uydu alıcısı yok var diyor göster dedim o zaman kendiniz arayın diyor bunu biz değişim için kabul etmiyoruz diyor yetkili servis. Yani tv de harici uydu takmadan kendi uydu alıcısı ile 4 k yayın izleyemiyorsun 4 k videoların hepsini izeyemiyorsun ama reklamlarda tanıtımlarda satan kişiler yetkililer 4 k tv 4 k olan herşeyi açar diye tanıtım reklam yapıyorlar ama yalan müşteri temsilcisinin dediği alacağın tv yi yetkili servisi arayıp bütün özelliklerini arayıp soracakmışım ondan sonra alacakmışım onlara ilgilendirmezmiş satan firmayla görüşün diyor .
    Şimdi benim bu durumda ne yapmam gerekiyor tv nin yetkili servisinin bu saçmalığı nasıl oluyor teknolojiden hiç anlamayan bir kişi bu tv yi 4k yayın açıyor diye alıyor ve tv açmıyor sonra servis diyor bizi arayıp sorsaydınız bilgi alsaydınız almadan önce .
    şimdi ben bir ürün alacağım zaman teknik bilgi gerektiren özelliklerini illa bilip mi almak zorundayım baya bi karışık anlattaım bana yardımcı olacak birisi var mı acaba sizden yardım istiyorum

Hukuki NET Güncel Haber

Televizyon Satın Aldım Vaad ettikleri özellikleri Karşılamıyor konulu yargıtay kararı ara
    Televizyon Satın Aldım Vaad ettikleri özellikleri Karşılamıyor konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Televizyon Satın Aldım Vaad ettikleri özellikleri Karşılamıyor

Kimse Yok mu Yardım Edecek Şuan piyasada 4 k yayın yapabilen tv diye bir çok modelin tv sini satıyorlar ama kesinlikle açmıyor 4k yayınlarını şu an piyasada 4 k uydu alıcısı da yok ne zaman çıkacağı da belli değil Bu konuda bizim resmi bir yaptırımımız olamaz mı yasal hakkımız olmaz mı 4 k diye satıyorlar ama 4 k uydu alıcısı olmadan açamıyorsun 4 k uydu alıcısı şu an dünyada satan yok nasıl olacak bu iş yardımcı olun lütfen

Nerede
    istanbul
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hocam zaten alırken dikkatli okusaydınız özelliklerini hd uydu alıcısı yazdığını görürdünüz. Sonuçta bu şeye benzer; televizyonu alırsın tuşuna basarsın açılmaz, meğerse televizyonun çalışması için elektrik gerekliymiş, kimsede bunu siteye yada özellikler kısmına '' bu ürün elektrik ile çalışmaktadır '' diye yazmaz. Bilmem anlatabildimmi.

Ama siz alırken uydu alıcısı kısmında 4k destekler yazıyor ise tüketici haklarına gidin bence.

Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tv 4K Destekliyor ultra hd tvi Ama 30p destekliyor türksat yayını 60 den veriyor bu yuzden tv bunu açamıyor bunu da anlamak için teknik detayları iyi bilmek gerekiyor ama burada müşteriler yani biz tv yi alanlar kandırılıyoruz bu tv içerisinde ki uydu alıcısı 30p destekli çalışıyor hdmı çıkışı 60p destekliyor yani bu tivi harici uydu alıcısı olmadan kesinlikle 4 k yayın yapan kanalları açmayacak ama tanıtım yapılırken 4k ultra hd diye tanıtılıyor millet koskaca televizyonu video izlemek için mi alacak o videolarıda acmıyor zaten desteklemiyor diyor açmıyor video da seçiyor illa dediği istediği videoları açacak saçmalığın daniskası satanlar tvinin özelliklerinden haberi bile yok şu an piyasada dünyada 4k uydu alıcısı yok şatışa sunulmuş 1 sene 2 sene belki çıkar çıksada 300 500 den daha pahalı olacak ilerde tüm tv ler 4k ya geçince ya uydu alıcısı alacaz yada tvı yı yenıden değişecez

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

4 K olmayan Tvnin 4K Uydu alıcısı olması beklenemez. Ama sizin bunu beklemeniz doğal. Ayrıca 4 K Tv nin uydu alıcısının 4 k yı desteklememeside beklenemez. Uydu alıcısız bir Tv alsanız bunu bir nebze anlarım.

Bu nedenle Tv nin ithaltçısı ile görüşün. Seçimlik haklarınızdan hangisini kullanacaksanız belirtin. Kabül etmezler ise TShh ne yasal sınırı aşıyor ise Tüketici mahkemesine dava açın.
    Bu arada aldığınız ürünü ve aldığınız yeri ve fiyatını buradan yazarsanız bizde inceleyelim.

Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin parasal sınırlar;

a) İlçe tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 2.200 Türk Lirası,

b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası,

c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 3.300 Türk Lirası,

ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası olarak tespit edilmiştir.

Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba Cevaplarınız için Teşekkürler.
    Şuan Satın Aldığım Firmayla görüşüyorum 2 haftadır inceliyoruz diyorlar bekliyorum bakalım sonuç ne olacak. TV in değeri 2.699 TL ye aldım ben Sakarya'nın ilçesindeyim firma kesin iadeyi kabul etmiyoruz derse hakem heyetine kesin başvuracağım. Çünkü İnternet ten aldığım firma (T.nosa) TV in özelliklerinde olmayan özellikleri varmış diye yazmış bu TV USB 3.0 desteklemediği halde TV'nin özelliklerinde desteklediğini yazmış H.265 Codek desteklemediği halde Desteklediğini söylemiş Bu TV'nin özelliklerini bir üst modeli olan modelinin özelliklerini yazmışlar. Yasalara göre de 1 veya 1 den fazla özelliği olmadığı halde var deyip satarsa ayıplı mal kabul edilir diyor bakalım firmaya buradan başvurdum 4k uydu alıcısı da desteklemediğini satış yapan teknik ekip ve çalışanları bile bilmiyor hepsinin telefon konuşmalarını kaydettim firmaya yolladım teknik ekibiniz tv nin hakkında bir şey bilmiyor sattığınız üründen haberiniz yok dedim suçlusu sizsiniz dedim Bakalım bekliyoruz.

Bir de bir şey sorayım bu TV'nin üreticisi (LG) Yetkili servisi diyor ki ürünü satın alacaksanız herşeyini bilmek zorundasınız yani bütün teknik bilgilerini dahi bilmek zorundaymışız bunları bilerek alacakmışız böyle bir mecburiyet var mıdır hukuken doğru mudur Daha anlaşılır anlatayım Müşteri 50 60 yaşında yada hayatında ilk defa tv alacak ver son teknoloji diye bir tv alıyor üzerinde uhd ultra hd tv yazıyor yani yeni nesil 4 k teknoloji destekliyor diye alıyor veya alacak gidiyor mağazaya mağazadaki satış görevlisine sormadan mı alması gerekiyor yoksa her şeyini tv nin üreticisi sitesine girip tv nin bütün özelliklerini araştırıp bütün teknik bilgileri öğrenip öyle mi alması gerekiyor Yetkili servis resmen bunu söylüyor alacağın ürünün özelliklerini bilmek zorundasın diyor. Eee peki tv hakkında hiç bilgisi olmayan daha akıllı kumanda nasıl kullanılır bilmeyen yaşlı veya teknolojiden bi haber tv hakkında birşey bilmeyen elemana sorup tv yi alıyor ve 4 k uydu alıcılı diye aldığı tv 4k yayın yapan yayınları açmıyor burada bu kişi mağdur olmuyor mu yoksa firma mı haklı firma haklıysa. Peki firmanın kendini sahibi sanan telefondaki yetkili servis elamanı alacağın tv'nin bütün özelliklerini bilmen gerekiyor diyorsa bu firmaya demezler mi bu alan firmalar neden bilmiyor bunlara siz bunu söylediniz mi resmen teknoloji bilgisi olmayan insanları kazıklıyorlar.

Yasalarda ürün ayıplı olduğu kabul edilirse mahkeme kararıyla piyasadaki ürünleri toplatma gibi bir hakkımız olur mu yasada bundan da bahsedilmiş. Bu iş büyürse ben bu üretici firmaya ve satan firmaya tazminat açma hakkım olur mu. Çünkü bunlar herkesi 4 k yayını açamadığı halde satış yapıyorlar ilerde bu tv leri alan kişiler ister istemez mecburen uydu alıcısı almak zorunda kalıyorlar şuan dünyada satışa sunulmuş bir 4k uydu alıcısı bile yok ne zaman satışa çıkacağı da belli değil durum böyle bakalım ne olacak Allah İşimizi Kolaylaştırsın inşallah.

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ayıplı mal
    MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.

(2) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.

Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

https://www.hukuki.net/showthread.php...n-)&highlight=

https://www.hukuki.net/showthread.php...e-)&highlight=

Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Mesajın İçin Çok Teşekkür ederim Mesajından anladığım tazminat davası bile açabilirim herhalde çünkü site özelliği başka bir modelde olduğu halde olmayan modelinde varmış gibi yayın reklam yaparak satış yapıyor ve bilinçsiz alıcılar sesini çıkartmadığı için mağdur olarak hayatına devam ediyor bunu öğrenseler herkes bu ürünü şikayet ederek tazminat açabilir herhalde bu da bu tv nin piyasadan kaldırılıp satılmasını engellerse bu gibi firmaların bilmeden ürün satmasını engeller vatandaşta mağdur olmazlar resmen 4k yayın açmadığı halde açıyor diye satıyorlar bakalım firmadan bir ses yok halaa inceliyoruz diyorlar ben daha bekleyeyim mi yoksa direk hakem heyeti ne mi başvurayım bi fikir verebilir misiniz.

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ayıplı mal için tshh ne başvuru süresini geçirmeden bir süre daha bekleyin. Fakat ürünün değeri ilçe hakem heyetinin yetki kapsamının üstünde.

- - - Updated - - -

Bu arada ürünün kodu nedir?

Nerede
    SAKARYA
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ürün kodu 49ub830v
    tshh ne başvuru süresi ne kadar oluyor tviyi alalı 4 cü ay olacak belli bir süresimi var

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

60p nedir

4k 60p nedir

tuketici mahkemeleri lg ub 8304k televizyon nasil anlasilir4k 60p tvler60p tv ler hangilertv de 60 pf nedemek4k 60p harici receiver4k 60p uydu alıcı4k televizyonlara mahkeme4k 60p uydu alicisi4k 60p harici uydu alicisi60p ne demek4k tv nasil anlarsin49ub830v iadesi mahkeme karariuydu alıcısı4k30 fps satilan 4K tv ler icin tuketici hakem heyetine4k uydu alicisi 60ptelevizyonda 30 p 60 p nedirultra hd harici uydu alıcılarıhukuki.net 4k tv iade4k ile ilgili mahkeme kararlaritelevizyonlarda 30p ne demek4k 60p uydu alıcısı4k televizyonda 60 p ozelligi
Forum