Ecri misil ve El atmanın önlenmesi davası açılabilir mi?
Merhabalar,
Aşağıda ki hususlarda değerli görüş ve önerilerinizi rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler..
Konut kredisi kullanarak aldığım Kat İrtifak Tapulu dairemin tamamen ruhsatsız kaçak bir binada olduğunu, sahte evrak düzenlenip tapu görevlisi de aldatılmak suretiyle yolsuz tapu sicili oluşturulup Kat İrtifakı kurulduğunu sonradan öğrendim. Tüketici Mahkemesinde dava açtım. Tapunun iptali ile davalıya tescili ve ücretinin davacıya (bana) verilmesi yönünde karar çıktı.2 yıldır icra yolu ile daire ücretini davalıdan tahsil etmeye çalışıyorum.
Nihayet müteahhit 26.12.2014 tarihinde icra dairesine taksit yaptırmış ve ilk taksiti yatırdıktan sonra, 30.12.2014 tarihinde el atmanın önlenmesi ve ecri misil talebi ile dava açmış.
Bedel ödenmediği için tapu halen benim üzerimde ve müteahhide iadesi yapılmadı. Dairede halen oturuyorum. Emlak vergilerini ödüyorum.
Davalının da ecri misil davasını açtığı tarihe kadar bu yönde bir talebi olmadı. Böyle bir talebi olsaydı ya daireden çıkar yada kendisinden munzam zarar olarak tahsil etmek üzere kira kontratı düzenlerdim.
Bu süreçte daire fiyatları da yükseldi. Davalıdan aldığım faiz bu yükselişi de karşılamıyor. Kararda fazlaya ilişkin hakların saklı tutuldu.
Bildiğim kadarıyla mahkeme kararlarında ki edimler aynı anda ve karşılıklı olarak yerine getirilmek üzere hüküm altına alınırlar.
Davalı hüküm altına alınan bedeli ödemeden, daire benim kira vereceksin yada daireyi boşaltacaksın demeden ecri misil ve el atmanın önlenmesi davası açabilir mi?
İcra dairesince tarafımdan (alacaklıdan) Cezaevi harcı da kesildi. Bu bedeli borçludan tahsil edebilir miyim?
Bu hususlarda emsal karar var mıdır?
Cevap: Ecri misil ve El atmanın önlenmesi davası açılabilir mi?
Davalının üzerine tescil edilen evin tapusuna haciz koyduğunuzu farzediyorum. Ancak mahkemenin verdiği gayrimenkul satış ücretinin iadesi nedeniyle uğradığınız zararların açacağınız davanın adı munzam zararların tazmini davası ve faiz ile karşılanamayan zararların tazmini olabilir.
Fakat doğal olarak tapu karşı tarafın adına tescil olduğuna göre sizin de kullanma bedeli olarak ecrimisil ödemeniz ve şu anda fuzuli işgalci konumunda olduğunuzdan dolayı da evi sahibine iade etmeniz gerekiyor.
Cevap: Ecri misil ve El atmanın önlenmesi davası açılabilir mi?
Basri bey selamlar,
Öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ediyorum. Aşağıda ki hususta da yorumunuzu rica ediyorum.
Evin tapusu halen benim üzerimde. İcrada iade edeceğim daire tapusu üzerine haciz koymadık. Borçlunun AVM ve otoparkı üzerine haciz konuldu. Karşı tarafın banka hesapları (büyük bir holding ve AVM sahibi olmasına rağmen) tamamen boş, AVM ise bankaya yüksek bir bedel karşılığı rehinli. Bu sebeple hükmedilen daire bedelini tahsil edip, yeni bir daire alamadığım için halen bu dairede ikamet ediyorum. İade bedelinin son taksitini alır almaz, tapu devrini yapacak ve iyi kötü bir daire alıp hemen çıkacağım. Burada bir sıkıntı yok.
1- Mahkeme kararları tarafların edimlerini aynı anda ve karşılıklı olarak yerine getirmesi gerektiği şeklinde yorumlanıyor sanıyorum. Borçlu parayı ödemediği ve ödemek niyetinde olmadığı için tapu devrini talep etmedi. Kendisi de gidip mahkeme kararına dayanarak tapu devrini almadı. Bu sebeple daire tapusu halen benim üzerimde.
2- Tahsil sürecinde başka bir yere kiraya çıksam yada bu daire için kira bedeli ödüyor olsam, ödeyeceğim bu kira bedelini munzam zarar olarak borçludan tahsil etme hakkım olacaktı.
Borçlu bu sebeple kira istiyorum yada evimi boşalt gibi taleplerde bulunmadı. Burada zimmi bir kabul, zimnen bir anlaşma söz konusu olduğu kabul edilir mi?
3-Aksi bir kabulde açılacak karşılıklı davada Mahkemenin; bana "sen oturduğun dönem için ecri misil ödeyeceksin" borçluya da "sende parayı ödemediğin için alacaklının ödemek zorunda kaldığı ecri misil bedelini munzam zarar olarak alacaklıya ödeyeceksin" şeklinde bir karara hükmetmesi sonucunu doğur sanıyorum.
Borç ve alacak konusu ile oranı aynı olduğu içinde mahsuplanarak borç ve alacak oluşmayacağından bu dava sürecinin yaşanmasının borçlunun sebepsiz zenginleşmek üzere kötü niyetli davranması şeklinde yorumlanır mı?
Saygılarımla..
Konu mceyran03 tarafından (11-02-2015 Saat 18:05:41 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku