Öncelikle merhaba,
Merak ettiğim konuyu kısaca özetlemeye çalışacağım. Mart 2014 tarihinde aldığım 'şu geçirmeyen' telefonun ekranında ölü pikseli farkedince fatura tarihinden 30 gün geçmediği için swap cihaz değişimi yapıldı ve ekim ayına kadar cihazı sorunsuz olarak kullandım. Ta ki bir gün tamamen kapanıp açılmayana kadar. Tekrar servise gittiğimde anakart değişimi için 1 ay kadar bekledim. Ancak teslim aldığım cihazın ekranı ile kasa arasından sızan ışığı farkederek, ekrandaki sorun ve giden ses sorunu üzerine tekrar servise teslim ettim. Cihazı teslim alışımı takib eden bir kaç gün içinde ekran ile ilgili sorun tekrar ortaya çıktı. Sorunun tamirle çözülemediğine kanaat getirdigim için bu sefer ücret iadesi veya cihaz değişimi talep ettim. Ancak anakartı tekrar değişmiş olarak teslim edildi. Ve yine birkaç gün içinde ekran kabararak sorun tekrar etti.Tüm bu sürede uzun dönemler cihazdan faydalanamadım. Ve şu an ekran aynı durumda. Ekrandaki açıklıktan bakınca anakart falan komple görünüyor. Servisin ve üretici firmanın yardımcı olabileceklerine dair en ufak bir inancım kalmadı, ki iletişime gectigim durumlarda genel ifadelerle yaşadığım sorunları ciddiye almadıklarını hissettirdiler.
Tüm bunların üzerine tüketici hakem heyetine gitme kararını aldım, ancak durumu nasıl ifade etmem gerekir? Sonuç olarak şu geçirmez olarak aldığım cihaz şu an teknik servis müdahalesi sonucu şu geçirebilir durumda ve hatta ekran komple ayrılabilir ve başka sorunlar da yaşayabilirim.
Konuyla ilgili yonlendirmeleriniz yardımcı olacaktır. Telefonu önce servise mi vermeliyim, hali hazırda kullanırken de thh'ne dilekçe verebilir miyim?
İlki ölü piksel, cihaz değişti
İkincisi cihaz açılmadığı için anakart değişti,
üçüncüsü giden ses problemi ve ekrandaki bahsettiğim sorun. Ancak servis kaydında sadece giden ses problemi var. Yazılım güncellendi.
son olarak dördüncüsü yine giden ses problemi ve ekran sorunu. Bu sefer ekranla ilgili durum da servisin kaydında var. Anakart değişti.
Şu an ekranla ilgili sorun tekrar etti ve bu şekilde kullanıyorum
Eski tüketici kanununa göre değişik arızalardan 6 defa arızalanan ürün için seçimlik haklarımızı kullanabiliyoruz.
Fakat yeni 6502 sayılı kanuna göre çıkan yönetmeliğe göre bu durum aşağıdaki şekilde değişti.
Fakat siz ürünü aldığınızda yukarıda belirttiğim şartları içeren yönetmelik vardı.
Size tavsiyem ürünü servise götürün Ürünün su geçirmezlik özelliğinin kaybettiğini bu nedenle Kalıcı olarak ayıplı mal haline geldiğini Seçimlik haklarınızdan
Bedel iadesi talep ettiğinizi belirterek teslim edin ve servis formunu alın. ve firmanın cevabını bekleyin.
Aşağıdaki geçiş hükümleri uygulanırsa telefonun bedelini iade etmeleri gerekir.
Eğer talebinizi yerine getirmezler ise TSHH ne gidip eski kanuna göremi yeni kanuna göremi uygulama yapılacağını sorun ona göre başvuru yaparsınız.
6502 sayılı kanun
Geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış olan davalar açıldıkları mahkemelerde görülmeye devam eder.
(2) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki tüketici işlemlerine, bunların hukuken bağlayıcı olup olmadıklarına ve sonuçlarına bu işlemler hangi kanun yürürlükte iken gerçekleşmiş ise kural olarak o kanun hükümleri uygulanır. Ancak:
a) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan ve hâlen geçerli sözleşmelerin bu Kanuna aykırı hükümleri yürürlük tarihinden itibaren uygulanmaz.
b) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce işlemeye başlamış hak düşürücü süreler ile zamanaşımı süreleri dolmamış ise bu Kanunda öngörülen sürenin geçmesiyle hak düşürücü süre veya zamanaşımı süresi dolmuş olur.
(3) Bu Kanunda öngörülen yönetmelikler yürürlüğe girinceye kadar, bu Kanunla yürürlükten kaldırılan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna dayanılarak çıkartılan yönetmelik ve diğer mevzuatın, bu Kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanır.
Tüketicinin diğer hakları
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
a) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,
b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
c) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,
durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
(2) Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
(3) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.
(4) Tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur.
(5) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen raporun, arızanın bildirim tarihinden itibaren o mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenmesi zorunludur.
Değiştirilen malın garanti süresi
MADDE 10 – (1) Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.
- - - Updated - - -
Yeni kanunda belirtilen arıza sayısı size uygulanmayacaksa 6. verdiğinizde bedel iadesi istemeniz gerekecek. ve ürün size geldiğinde tekrar problem var ise hemen servise verin beklemeyin.
Oncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla cihazı tekrar servise teslim etmem gerekiyor. Ki cihazın serviste kaldığı sürelerde magduriyet yaşadığım için bundan imtina ediyordum. Bu, cihazin serviste 5. İşlemi olmasına rağmen cihazın kalıcı olarak ayıplı hâle geldiğini kabul etmelerini beklemek anlamına mi geliyor? Ve verilen karara göre gerekirse hakem heyetine başvurmalıyım.
Bakın, yeni kanun uygulanırsa hemen bedel iadesi talebi yapabilirsiniz. Ama ben bundan emin değilim, Tshh ne sormanızı o yüzden önerdim.
Evet 5. defa verdiğinizde tamir olup gelirse, talebiniz kabul olmaz ise. 6. defa arızalandığında bunu talep etme hakkınız var ve bu defa ret etme hakkı yok. Uymaz ise TShh buna onları uydurur.
Tamirde geçen sürelerede dikkat edin. Tamire verdiğinizden itibaren 20 iş günü içersinde cihazınız tamir edilmez ise yine bedel iadesi isteyebiliyorsunuz.
Uzun uzun anlatıyorum ama kısa bir cevabınız bile yol gösterici olacaktır.
Aradan uzun zaman geçti. Ancak fırsat bulup telefonu yoğun olarak kullanmadığım yıllık iznime denk getirerek servise götürdüm. Haziran'ın 3'ünde aynı şikayetlerle cihazı teslim ettim. 8'inde teslim aldığımda problemin çözülmediği görerek bir yetkiliyle görüşmek istedim ve durumu anlattım. Amacım cihazı tamamen değiştirmek veya bedel iadesi değil öncelikli olarak sorunumun kalıcı olarak çözülmesi olduğu için tamir edebileceklerini söylediklerinde buna inanarak cihazı teslim aldığım saatte, tekrar onarılmasını isteyerek teslim ettim. Ve teslim ederken de "bedel iadesi" gibi bir talepte bulunmadım. Ancak yasal süre olan 20 günlük sürenin dolmasına 2 gün kala cihazı teslim aldığımda sorunumun çözülmediğini gördüm ve teslim aldığıma dair imzaladığım bende de nüshaları olan irsaliyenin üzerinde de "onarım yapılmadan, teslim ettiğim zamanki sorunlar çözülmeden teslim aldım" yazarak imzaladım ve sorunuma serviste çözüm aramak yerine kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine gitmeyi tercih ettim.
Hakem heyetinde durumu izah edip nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum, yani "öncelikle cihazı servise tekrar götürerek sonrasında hakem heyetine mi gelmeliyim?" yoksa "direkt olarak hakem heyetinden başvuru mu yapmalıyım?" diye.
Bunun üzerine bir form verdiler şikayetimi kısaca bu forma gerekli diğer bilgilerle beraber aktardım. Talebimi, artık servisten ümidimi tamamen kestiğim için "bedel iadesi" olarak belirttim. Servise cihazı teslim etmeden de işlemlerin devam edebileceğini belirttiler. Ancak şikayetçi olduğum firma olarak telefonu üreten firmayı mı yoksa servisi mi yazmalıyım diye sorduğumda bunların ikisini de değil, cihazı satın aldığım firmayı belirtmem gerektiğini söyledir. Açıkçası bu kısımda biraz aklım karıştı. Ben muhattap olarak üretici firma veya servisi yazmam gerekiyor diye bir mantık kurmuştum.
31Ağustos2015'e tarih verdiler ve bu tarihte kaymakamlıkta bulunmamı istediler.
Bu durumda aklıma takılan birkaç şey var:
-Acaba bu şekilde sağlıklı bir başvuru mu yapmış oluyorum?
-Öncelikle servise tekrar bedel iadesi isteğimi belirterek teslim etsem ve ardından servisteki cihaz için gerekirse hakem heyetine başvursam daha mı doğru olur ve daha hızlı mı sonuç alırım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
20.05.2017 Tarihinde A Firmasından cep telefonu aldım ve cihaz 08.06.2017 Tarihinde bataryadan dolayı arıza verdi ve bende ücret iadesi talep ettim....
21/09/2012 tarihinde 1558 Lira'ya (KDV Dahil fatura tutarı) aldığım Blackberry marka cep telefonum dört ay sonra bozuldu. Ürünü 26/10/2012 tarihinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku