Merhaba arkadaşlar,
Kusura bakmayın bilgi almak için üye oldum ve bu ilk mesajım.
Durumumu şöyle özetleyeyim. Benim bir sony marka telefonum var(dı). Telefonun usb girişi bozuldu. 120 ₺ para ödedik. Ardından anakart bozuldu 1000₺para istediler vs. (Buraları kısa geçiyorum zaten önemsiz.) Mahkemeye başvurduk, bilir kişiye gönderildi ve servis hatası denildi. Telefonun yenisi ile değiştirilmesine karar verildi.
Tebligat satış bayisine ulaştı. Sony ile iletişime geçtikleri zaman, telefonun tüm parçalarını istediler ve bizde tüm parçaları bayiye teslim edeli bugün itibariyle 20 iş günü oldu. Telefon hala elime ulaşmadı. Tekrar mahkemeye başvurup direk olarak para iadesi isteyeceğim. Bu mümkün müdür?
Telefon alındığı zaman fiyatı 1800 ₺ idi, şu anda yurtdışından 300-400 dolar arası (en fazla) temin edebiliyorsunuz.
Eğer dava açmak hakkım varsa satış bayisini mi belirtmem gerekiyor dava açarken? Aynı zamanda nasıl dava açacağım nasıl bir taslak üzerinde çalışacağım bilmiyorum. Konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı zamanda servisin bize ödemesi gereken bir kaç ücret daha vardı. Anneme hesap numara mı iban numaramı vermiştim. Annemde bayiye teslim etmemiş. Bende bayiye gidipte eşeğin kafasına karpuz kabuğu düşürme misali onları uyandırmak istemiyorum. İstediğim zaman bu paranın iadesini alabilir miyim?
Not: 20 İş gününe resmi tatil, cumartesi, pazar günleri katılmadı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Düzenleme 1: Şu anda yine biraz bilgi edinme amaçlı tüketici hakem heyetine gideceğim. Yine de yardımlarınızı eksik etmeyin
Düzenleme 2: Tüketici hakem heyetine gittim arkadaşlar. Bana 20 gün gibi bir kural olmadığını söyledi.
Mahkeme sonucu çıktıktan sonra (Veya tebligat ulaştıktan) 15 gün içerisinde Sony bayisinin itiraz hakkı varmış. Sana böyle bir belge ulaşmadığından dolayı Sony herhangi bir itiraz yapmamış demektir dedi.
Eğer parasını istiyorsan mahkemeye değil İcra bürosuna (veya icra müdürlüğü - tam olarak ne farkı var bilmiyorum) gitmen gerekiyor dedi. Yanına mahkeme sonucu belgelerini de alman gerekiyor diye belirtti.
Fakat ondan önce telefonu aldığın satıcı ile bir görüş istersen, icralık olmak iyi bir şey değil diye de söyledi.
Şimdi öğrenmek istediğim şudur? Mahkemeye mi yoksa İcra bürosuna mı gitmem gerekiyor?
Mahkemeye gideceksem nasıl bir yol izlemem gerek? Nasıl bir dilekçe veya hazır metin gibi bir şey götürmeliyim?
Aynı zamanda hangi ekleri götürmem yeterli olur?
Eğer icra müdürlüğüne gideceksem, icra için ücret ne kadardır? Kazanırsam benim cebimden bir şey çıkmayacak galiba?
Ve kaybetme ihtimalim nedir? İcra için koşullar nelerdir? Bilgilendiren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Hayırlı Akşamlar.
Düzenleme 3: Biliyorsunuz, kara çarşamba indirimleri mevcut. Bu indirimlerde telefonun 179$ fiyat etiketine sahip olduğunu gördüm. Sadece güncelleme yapayım dedim.
Düzenleme 4: Tanıdık bir avukat ile konuştum. İcra takibini başlat, çok fazla olmayan bir ücret ödersin dedi. Elimde ki mahkeme kararını aslı gibidir (başka birşey dedi de unuttum ) diye onaylat, ardından icra için başvurabilirsin dedi.
Tek sıkıntın telefon parçalarını verdiğin zaman herhangi bir belge almamışsın, Bu senin için sıkıntı olacaktır fakat sen mahkemeden öncede sonra da telefonu eline almadın bundan yırtarsın dedi (Telefonun eski parçalarını verdiğimiz zaman belli olmazsa sıkıntı olabileceğini belirtti kısaca). En iyisi icra ya başvurmak diye düşünüyorum.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Black.Sea tarafından (27-11-2014 Saat 12:30:33 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: 20 İş gününde Mahkeme kararının uygulanmaması!
Faturanız elinizde sanırım. Faturanız da dolar değil TL olmalı. Fatruranızda yazan parayı alacaksınız. Bir takım masrafınız olacak ama bu ciddi bir rakam değil. Zaten bunlar alacağınıza ilave edilecek. İcrada da kaybetmek değil de itiaz olur en fazla, ama anlattığınız durumda bu pek muhtemel değil. Ama önce satın aldığınız yere gidip durumu anlatın. Gerekiyorsa avukatları ile görüşsünler. İcraya gerek olacağını zannetmiyorum.
Cevap: 20 İş gününde Mahkeme kararının uygulanmaması!
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Faturanız elinizde sanırım. Faturanız da dolar değil TL olmalı. Fatruranızda yazan parayı alacaksınız. Bir takım masrafınız olacak ama bu ciddi bir rakam değil. Zaten bunlar alacağınıza ilave edilecek. İcrada da kaybetmek değil de itiaz olur en fazla, ama anlattığınız durumda bu pek muhtemel değil. Ama önce satın aldığınız yere gidip durumu anlatın. Gerekiyorsa avukatları ile görüşsünler. İcraya gerek olacağını zannetmiyorum.
Faturam, garanti belgem, mahkeme tebligatım hepsi elimde. Dosyaladım, kaymak gibiler Direk icra ya vermeyi düşünüyorum. Nedeni ise, mahkeme 1 seneyi geçti ve ondan öncesinde garanti kapsamı, servis vs. epey uğraştık. Bayinin çabalaması gerektiğinden daha fazla uğraştık. Bayinin umurunda bile olmadı. Mahkeme süresince de aynı, tebligat çıktıktan sonra aynı. Bir bayi her gün her gün aranmaz ki kardeşim. Neyse ben icraya vereceğim. Onlar uğraşsınlar yeter bu kadar. Telefonun sıfırına filan gerek yok. Diyorum ya yurtdışından yakınım aracılığıyla 179$'a (450₺ diyelim en fazla) temin edebiliyorum. Boşuna uğraşmaya gerek yok. Parayı almak daha mantıklı geliyor.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku