Arkadaşlar 5 yıl önce arsamız eski belediye başkanı tarafından belediye meclisi kararıyla imara kapatıldı.Biz bina yapmak için gittiğimiz de imara kapatıldığını öğrendik.Aslında istimlak edildi diye biliyordum hatta önceki soru başlıklarım da bunun üzerineydi fakat şimdi gerçeği daha iyi anladım.Belediye başkanı ya geri alabilmek için yada üstlerine proje yapıyorum etiketiyle yalakalık yaptı bilmiyorum artık.Arsa 341 m kare ve 4 tane de yanında bu boyutlar da arsalar ve hepsi akrabaların parselli arsaların yanında başka arsaların da imara kapatıldığıyla ilgili bilgim yok.Bu durum da belediye başkanı değişti ve ben ne yapabilirim.5 yıl boyunca vergisini ödediğimiz üstümüze tapusu olan arsamızı hakkımızı nasıl geri alabilirim.3194 sayılı imar kanununun 18. maddesi gereği 5 yıl içinde hiçbir işlem yapılmayan taşınmazların tekrar imara açıldığında %40 oranında dop alıyor.Yani imara kapatılan arsanın %40 belediye el koyuyor ya kendisine yada başkasına satıyor yani tamamen bir oyun dönüyor.Şimdi bu durum da ben bu arsa için idare mahkemesine başvursam bu dava ne kadar zamanımı alır sizce tahmini olarak.Ve hangi davayı açacağım.Yardımlarınızı bekliyorum...
Öncelikle imara kapatıldı derken neyi kastediyorsunuz. İmar verilen bir alanın imara kapatılması jeolojik olarak sakıncalı olduğu ortaya çıkarsa olabilir. Ancak imar planında bir fonksiyon değişikliği yapılmış olabilir. Ayrıca arsanız 18. madde uygulaması için düzenleme sahasına alındıysa düzenleme bitene kadar arsanız üstünde herhangi bir parselasyon işlemi yapılmasına ve bunun sonucu olarak herhangi bir inşaat çalışması için ruhsat verilmesine izin verilmez. Ayrıca 18. madde uygulamasına göre arsanızın en fazla %40 na kadarlık kısmı düzenleme ortaklık payı (DOP) olarak ayrılır. Bu düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan ilk ve ortaöğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumi hizmetlerden ve bu hizmetlerle ilgili tesislerden başka maksatlarla kullanılamaz. Aksi bir uygulamada yani dediğiniz gibi düzenleme ortaklık payından elde edilen hisselerden belediye kendi adına arsa elde ediyorsa veya başkasına satıyorsa 18. madde uygulamasının iptal edilmesine neden olur.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Biz 5 6 sene önce bina yapmak için belediyeye başvurduğumuzda yeşil alan olarak ilan edildiğini söylediler tapuyu aradığımda tanıdığım kişiden bilgi aldım o ise imara kapatıldığını söyledi ikisi farklı şeyler mi yoksa biri diğerinin sonucumu oluyor yani yeşil alan ilan edildiği için imara kapatıldı diye bir durum oluşmuş olabilir.Forumlarda birçok kişi bu 18. madde kapsamında şikayetçi olduğu için bu konuda endişelerim vardı o arsaları YÜksek okul yapmak vaadiyle bizden aldı belediye sonra belediye başkanı değişti.Önceki belediye başkanı 3 bin nüfusluk ilçeye 4.5 milyon lira borç bıraktıktan sonra şimdiki belediye başkanına arsa konularını açtıklarında mahkeme yoluyla arsalarını geri veririz zaten borçlarımız var kamulaştıramayız falan demiş.Aslında okul yapmak bahane oldu bu durumda okul falan yapamaz böylece %40 kaybetme gibi bir durum olmaz bunu bilmiyordum teşekkürler.Peki bu durumda idare mahkemesine hangi davayı açmalıyım ve tahmini olarak ne kadar sürer.
Bu gibi durumlarda öncelikle uzlaşma yoluna gidilmesi gerekir. Belediyenin imar müdürlüğüne tapunuzla beraber giderek öncelikle arsanızın imarda yeşil alan gözüktüğünden ve herhangi bir 18. madde uygulaması yapılmadığından emin olun. 18. madde uygulaması yoksa ve arsanız yeşil alan olarak gözüküyorsa arsanızın mahalle, ada ve parsel no gibi bilgilerini belirterek kamulaştırma işleminin yapılmasını ve bedelinin ödenmesini isteyen dilekçenizi başkanlık makamına sunun. Belediye dilekçenizin cevabında kamulaştırma yapamayacağını belirtiyorsa veya arsanızın imar durumunu yeşil alandan konut alanına çevirmeyi reddediyorsa asliye hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz. Mahkeme süreci için avukat arkadaşlar daha iyi bilgilendirme yapabilirler.
Şehir dışında olduğu için oradaki akrabam aracılığıyla ilgilenmeye çalışıyorum bu durumla kendisinden aldığım bilgiye göre 100 dönümlük bir arazi imara kapatılmış sanırım yüksekokul yapma bahanesiyle üniversiteye verilmiş çünkü üniversite rektörüyle konuşulmuş ve rektör bu arsaların kendilerinin almadığını belediyenin verdiğini söylemiş şimdi ortada bir oyun dönüyor sanki ben yarın belediye meclis kararına ulaşacağım o kararı burada da yayınlarım yardımlarınızı bekliyorum.Gerekli olan arsa 20 dönüm belki ama 100 dönüm ne demek arkadaşlar söyler misiniz? Bu durumda nasıl kötü şeyler düşünmeyeyim belli ki art niyet var burada ben şimdi dava açmaya kalksam üniversiteyle mi muhattap olacağım anlamadım bu imara kapatılan arsalar kimin üstüne görünüyor şu anda tapusu bizim ama hiçbir şey yapamıyoruz
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku