Arkadaşlar merhabalar. Eğitimciyim ve oturduğum evde de kiracıyım. 1 temmuz-1 eylül arası tatile gidiyorum. 2 ay boyunca hiç evde bulunmuyorum. Doğal olarak benden her ay için aidat talep ediliyor. Aidat kalemleri şu şekilde:
1. kapıcı aidatı:1070 TL
2. Asansör Bakım ücreti: 100 TL
3. Asansör Arıza ücreti :1500 TL
4. Ortak Elektirik gideri : 400 TL
5. Muhasebeci :40 TL
6. Çöp torbaları: 40 TL
7. Diğer giderler:50 TL
Ben iki ay boyunca dairede kalmadığım için asansör felan kullanmıyorum dolayısıyla ortak elektrik ve asansör arızası ile doğrudan alakam gibi. Yine evde olmadığım için çöp torbası felan kullanılmıyor ve kapıcının da benim için hiç bir hizmeti yok. Benim sormak istediğim asıl soru şu ; çöp torbası kullanılmadığı için, asansörü ve elektriği kullanmadığım için bu kalemlerin parasını ödemek zorunda mıyım? Ödemezsem icralık mı olurum?
Tatile çıkan sizsiniz, kiracısı olduğunuz ev değil, siz tatilde iken de aynı asansor aynı kapıcı orada çalıştığına göre elbette ödemeniz gerekir, ( asansor tamir ücretini de sizin mi ödemeniz gerekir bilemedim)
Kaldığın gün kadar ödeme yapma mantığı otellerde geçerlidir.Ben tatile gittim, köye gittim, şu kadar gün geldim bu kadar gün gelmedim diye ödeme yapılmasa herkes yılın belli günleri bir yerlerde olduğunu iddia ederek ödeme yapmaktan kaçınırdı.Zaten kimin nerede olduğunu, evine gelip gelmediğini takip edecek bir sistem de yok ve olamaz.Bazı apartmanlarda(benim oturduğum apartmanda da var) boş olan daireler(yani içinde oturan dahi yok) kat kanunu gereği her ay düzenli olarak aidatlarını ödemektedir.Bu şekilde bir yaklaşım yönetimle kötü olmanız ve icralık olmanız dışında bir şeye yaramayacaktır.
1 gün 2 gün 1 haftanın hesabını yapmıyorum koskoca iki ay. Ben bu ücreti aldığım hizmet karşılığı ödüyorum. benim için hiç çöp torbası kullanmıyorsa asansöre binip elektrik harcamıyorsam yani hizmeti almıyosam mantıken benim bu parayı ödememin anlamı yok. Mantığa sığmayan kısmı bu. Örneğin 30 dairelik bir apartman düşünün her daire ortalama 1 tl elektrik harcıyorsa ayda 30 tl gelir. bu dairelerden 15 tanesi bir ay boyunca hiç yoksa binada ( benim kaldığım binanın yarısı öğretmen yazın yoklar) diğer kalan 15 daire için 15 tl fatura gelir. E bu gelen 15 tl lik faturayı 30 a bölmek mantıksız. Ben hizmet almadığım için para ödemek zoruma gidiyor.
Adam evde oturmadığı halde boş eve yıllarca aidat ödüyor.Ayrıca bu işin sınırı ne kadar kime göre neye göre.1 haftanın üstü mü 1 ayın üstü mü muaf eve gelmediği takdirde bu ödememe durumundan faydalanacak size göre.Bu sürede hiç bir şekilde eve uğranmayacak mı nedir anlamadım.Bunu kim nasıl denetleyecek.Herkesin kendince haklı olduğu toplumsal yaşamda sizde kendinizce yaptığınız hesaba göre haklısınız.Ancak iş ona dönerse birileri de çıkar devlete Ben bu 6 ay arabamı hiç sürmedim/kara yollarını kullanmadım 6 aylık ilk taksit MTV(motorlu taşıtlar vergisi)'ni ödemek zoruma gidiyor der iş çorba olur(onu da denetlemek elbette mümkün değil).Sonuç olarak kiracı veya sahibi olduğunuz dairenin aidatı size aittir ister oturun ister tatile çıkın ister 3 ay gelmeyin ister 5 ay gelmeyin.Ödememe durumunda icralık olunacağının aylık %5(genelde buna benzer aylık faizler talep ediyor yönetim) civarı faizinde işleyeceğini hatırlatırım.
1 gün 2 gün 1 haftanın hesabını yapmıyorum koskoca iki ay. Ben bu ücreti aldığım hizmet karşılığı ödüyorum. benim için hiç çöp torbası kullanmıyorsa asansöre binip elektrik harcamıyorsam yani hizmeti almıyosam mantıken benim bu parayı ödememin anlamı yok. Mantığa sığmayan kısmı bu. Örneğin 30 dairelik bir apartman düşünün her daire ortalama 1 tl elektrik harcıyorsa ayda 30 tl gelir. bu dairelerden 15 tanesi bir ay boyunca hiç yoksa binada ( benim kaldığım binanın yarısı öğretmen yazın yoklar) diğer kalan 15 daire için 15 tl fatura gelir. E bu gelen 15 tl lik faturayı 30 a bölmek mantıksız. Ben hizmet almadığım için para ödemek zoruma gidiyor.
Sn.faruk8001,
''Ortak giderlere katılma
Madde 72 – (Ek: 14/11/2007-5711/22 md.)
Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve
yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün
bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat
malikleri tarafından karşılanır.
Blok kat malikleri, toplu yapı temsilcileri ve geçici yönetim kurulu kararları, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 68
inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen belgelerden sayılır.
Kat malikleri, toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya
bunların başka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduğunu veya bağımsız bölümlerinin veya kendilerinin durumu
dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle toplu yapı ortak gider payını ve
toplanacak avansı ödemekten kaçınamazlar''
Yukarıdaki maddeye göre , siz evden çıktıktan sonra , ev sahibiniz yıllarca o evi kiraya vermeyecek olsa bile, bu bahsettiğiniz giderlere katılmak zorundadır.
Giriş katında oturuyor olsanız, o evde kiracı olduğunuz süre içinde bir kez kullanmamış ta olsanız, asansor kullanımından kaynaklı elektrik gideri vs ye katılmak zorundasınız,
Örneğin bir internet hizmet sözleşmesi yaptınız ve internetiniz var, o iki aylık sürede tek bir dakika kullanmamış olsanız bile o hizmete ait sabit faturayı ödemek zorunda kalmanız gibi, veya yılda 3 ay kaldığınız bir sitedeki yazlığınızın kullanmadığınız 9 aylık dönemdeki güvenlik, temizlik, bahçıvan vs gibi giderlere katılmak zorunda olduğunuz gibi,
siz tatilde olduğunuz süre içinde sizin binanızda çalışmaya devam eden kapıcı giderine, yapılan diğer hizmetler giderlerine de aynen oturduğunuz sürede olduğu gibi katılmak durumundasınız.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku