Ben TCDD'de 399 olarak 2 sayılı cetvele göre(Kadro karşılığı sözleşmeli) çalışıyorum.
eşim meb de öğretmen ve şuan zorunlu hizmet yükümlüsü olarak görevini yerine getiriyor.
Eş durumu başvurumda kurumumun ilgili özür grubu mevzuatı şöyle:
A) TCDD Personel yönetmeliği:
Nakil isteğinde bulunabilmek için, en az 2 yıl aynı işyerinde çalışmış olmak şarttır.
Sağlık veya eş durumu nedeniyle yapılan nakil isteklerinde bu şart aranmaz.
B) Genel Müdürlük Emri
Madde 5) Eş ve sağlık durumu ve becayiş yer değişimi talepleri nakil dönemine bağlı kalmaksızın her zaman Bölge Müdürlükleri, Daire başkanlıkları, ve teşkil müdürlükleri aracılığı ile yapılabilecektir. Bölge Müdürlükleri daire başkanlığı teşkil müdürlükleri evrak kontrollerini yaparak bu emre uygun talepleri vakit geçirmeksizin insan kaynakları dairesi başkanlığına gönderecek uygun olmayan talepleri gerekçesi ile birlikte ilgili personele bildirecektir.
Madde 11) Eş durumu taleplerinde istenilen belgeler.
*evlilik belgesi
*eşinin çalıştığı yerde imkan bulunmadığına dair belge
*görev yeri belgesi
( BENDE BUNLARIN HEPSİ TAM)
Madde 14) Eş ve sağlık durumunda yer ve görev yeri değişimlerinde kadro ve ihtiyaç durumları dikkate alınmayacaktır.
Benim evrağımı dikate almayıp binbir dereden su getiyorlar. şu eksik bu eksik deyip oyalayıp duruyorlar. olumsuz sonuçlanacak gibi duruyor ben bu durumlarda eş durumumdan dava açabilirmiyim.
siz değerli üyelerin yardımına ihtiyacım var.
İyi günler kardeşim ben de 5. bölge müdürlüğünde Malatya da İnşaat Mühendisi yim ve nişanlım Gaziantep te Meb de öğretmen ben de eş durumundan eşimin yanına gitmek istiyorum ancak Ankara ile görüştüğümde eşimin benim yanıma geleceğini söylediler ama ben eşimin yanına gitmek istiyorum.Yazınızı okuyunca benim durumla aynı olduğunu gördüm yaklaşık 11 ay önce yazmışsınız sonuç nasıl oldu beni de bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden kolay gelsin.
merhaba; eşim TCDD Genel Müdürlükte yaklaşık 15 aydır görev yapmaktadır. 3 ay önce evlendik ve eş durumu nakli talep etti. Ben İstanbul da özel bir şirkette 2008 yılından bu yana yönetici olarak çalışmaktayım ve çalıştığım firmanın İstanbul dışında herhangi bir şubesi bulunmamaktadır. Eşim eş durumu nakil talebinde bulundu fakat İstanbul da kendi kadrosunda bir personelin bulunduğunu ve kendi kadrosu ile değil de alt kadro ile gönderebileceklerini aksi taktirde nakil işleminin gerçekleşemeyeceği cevabını verdiler. Bu çok adil değil kaldı ki yönetmelikleri gereğince eş ve sağlık durumunda mevcuttaki kadro sayısına bakılmaksızın nakli yapılır ibaresi yer almasına rağmen bu hükmü uygulamamaktadırlar. Bu konuda ne yapabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar
merhaba; eşim TCDD Genel Müdürlükte yaklaşık 15 aydır görev yapmaktadır. 3 ay önce evlendik ve eş durumu nakli talep etti. Ben İstanbul da özel bir şirkette 2008 yılından bu yana yönetici olarak çalışmaktayım ve çalıştığım firmanın İstanbul dışında herhangi bir şubesi bulunmamaktadır. Eşim eş durumu nakil talebinde bulundu fakat İstanbul da kendi kadrosunda bir personelin bulunduğunu ve kendi kadrosu ile değil de alt kadro ile gönderebileceklerini aksi taktirde nakil işleminin gerçekleşemeyeceği cevabını verdiler. Bu çok adil değil kaldı ki yönetmelikleri gereğince eş ve sağlık durumunda mevcuttaki kadro sayısına bakılmaksızın nakli yapılır ibaresi yer almasına rağmen bu hükmü uygulamamaktadırlar. Bu konuda ne yapabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar
Aynı cevabı banada verdiler.Bir fikir beyan edebilecek bir arkadaş varmı? teşekkürler.
Ben teknikerim, memur olarak göndermek istiyorlar.Evet işe başlarken taahhütte bulundum ancak eş durumu o taahhüdü kapsamıyordu.İnsan Kaynaklarından bana sözlü olarak gelen yanıt; kadro yok memur olarak istiyorsan git yoksa gidemezsin oldu(Yönetmelik; eş ve sağlık durumunda mevcuttaki kadro sayısına bakılmaksızın nakli yapılır,diyor.).Bunu kabul edip tayin olup ardından dava açsam olur mu?Yoksa önce davamı açmalıyım?Teşekkürler.
,
es durumu,
devlet demir yolları,
tcdd muhendis eş durumu,
2015 tcdd nakill,
tcdd 2015 nakiller nezaman,
eş durumu,
saglik personeli eş durumu 2 yil,
tcdd nakiller nezaman,
tcdd eş durumu tayin,
2015 tcdd nakil dönemleri,
tcdd nakil yönetmeliği,
tcdd becayiş,
sağlık bakanlığı eş durumu tayini nasıl istenir,
tcdd kamu personeli 2015 tayinleri ne zaman,
tcdd fazla mesai mahkeme,
http:www.hukuki.netshowthread.php115671-TCDD-es-durumu,
forum tcdd nakil,
tcdd yeni nakil yerleri,
tcdd nakil yonetmeligi,
es durumu tayini ddy
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku