Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
Arkadaşlar herkese iyi geceler,
Biz daha dün itibari ile bir ev sahibi olduk, öncelikle Allahım tüm kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin. Şimdi konumuza gelince; biz ev almaya nisan-mayıs ayı gibi karar verdik ve aramaya başladık buarada 05,07,2014te kiracı olduğumuz evin kontratı bitiyordu tabi 2.seneye dolduruyorduk. Bizde mayıs gibi sözleşmeyi yenilemeyeceğiz diye ihtar çektik, buarada ev sahibide nisan ve mayıs kiralarını elden aldı vergi kesintisi olmaması için bende karşılığında kendi rızamla şu şu ayların kirasını elden aldım diye ve altına imzada attırdım. Neyse aldığımız evde kiracı olduğundan ve biraz daha mühlet istediği için doğal olarak 05,07,2014te çıkamadık ve hemen ev sahibi aradı çıkın çabuk diye bende valla durum böyle böyle dedim; son 2 aydır da depozito verdiğimiz 2000 liradan saysın diye aylık 800lira kirayı ödemedik ev sahibide birşey demedi zaten. Şimdi arkadaşlar bizim daha 400lira alacağımız var, ama yeni aldığımız evdeki kiracı hemen çıkamayacağı için ben bu ayda 400liralık oturmak istiyordum lakin ev sahibi sert çıkınca bende dedimki seni şikayet edecem senden kirayı elden aldığıma dair imza aldım dedim, o da sende ihtarname yolladın sözleşme bitiminde çıkacam diye hemen boşaltacaksın evi dedi. Şimdi bu durumda ne olacak?
Bir diğer konuda yeni aldığım evdeki kiracı, ben şöyle birşeyle karşılaştım internette, eğer aynı ilde başka mülkünüz yoksa burayı oturmak amaçlı aldığınızı belirtirtilip eski kiracıya noterden ihtarname yollanırsa 45 günde evi boşaltmak zorunda diye birşeyler gördüm. Nekadar doğrudur?
Beni bilgilendirirseniz siz tüm arkadaşlara çok minnettar olacağım..
Cevap: Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Satın aldıktan sonraki İLK 1 ay içinde, en az 6 ay süre vererek ihtarname göndermeniz gerektiği şeklinde benim bilgim. 45 günü nerede gördünüz?
Belki link vermek yasaktır diye o 45 günlük kısmı kopyalıyorum;
"Yeni ev sahibi barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla konutu aldıysa kiracıyı 45 gün içerisinde çıkartma hakkına oluyor fakat bunun için bireyin gayrimenkulü edindiği il ve ilçe sınırlarında bir başka aynı ihtiyacı karşılayacak türden gayrimenkulünün bulunmaması gerekiyor. Alıcı eğer kendi oturacaksa ve başka gayrimenkulü yoksa bunu noterden özel olarak belirterek kiracının 45 gün içerisinde tahliyesini isteyebiliyor.Bu husus Borçlar Kanunu'nun 350. maddesinde şöyle açıklanıyor."
Cevap: Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar
Kiraya veren, kira sözleşmesini;
1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,
2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,
belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.
Yani "1 ay içinde ihtarname göndereceksin ve en az 6 ay süre vereceksin, bu süre dolduktan sonra 1 ay içinde dava açacaksın" diyor bahsedilen BK 350. madde.
Yani bu 45 gün olsa olsa 6 ay dolduktan sonra başlar.
Cevap: Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yani "1 ay içinde ihtarname göndereceksin ve en az 6 ay süre vereceksin, bu süre dolduktan sonra 1 ay içinde dava açacaksın" diyor bahsedilen BK 350. madde.
Yani bu 45 gün olsa olsa 6 ay dolduktan sonra başlar.
Anladım yani o süre ozaman 6 aydan sonra başlamaktadır peki bu 6 ay içerisinde kira ödemezse eğer ozaman yapabileceğim bişey var mıdır? Birde ilk yazdıklarımla ilgili nir bilginiz var mı acaba?
Cevap: Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
arkadaşlar herkese iyi günler..
dün itibari ile kiracımızla konuştuk onlarda çıkma taraftarı evden, yalnız işte paramız yok felan gibi bir takım sözler kullandı bende dedimki eğer böyle bir sorununuz varsa evi bize satan kişiyle de görüşebilirsiniz, belki yardımcı olabilir felan dedim. Tüm iyi niyetimizle bulduğunuz eve bizde pazarlıkta felan yardımcı olalım dedik. genel çerçevede iyiydi konuşma süreci ama oldu ki çıkmaya felan yanaşmamaya başlarlarsa ihtar yollayacağım orası kesin.
Benim merak ettiğim şimdi oturduğum evde kiracıyım, ilk iletimdeki durumdan da bahsettim biraz. En son seni vergi kaçırmaktan şikayet ederim demiştim ya dün beni gördü adam ama hiçbirşey demeden geçti herhalde bu söylediğimin etkisi oldu. Lakin olduda bu ay sonu kısmetse evi boşalttığımızda ihtarnamedeki tarihte çıkamadığımız için ki buda kontrat bitimi tarihidir, çıkarken neler bekleyebilir bizi?
Bizi bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olacağız..
Cevap: Yeni Alınan Ev ve Kirada Olduğumuz Evden Çıkma Sorunu
sayın avukat arkadaşlar,
eski ev sahibinden elimize bazı evraklar geldi. bir tanesi de tahliye taahhütnamesi, yalnız tabiki eski ev sahibi ile ve kiracı arasında açık tarihle oluştururmuş ve kiracının imzası mevcuttur. fakat taahhütnamede bir satır dikkatimi çekti ".... boş olarak mülk sahibine veya onun yerine geçecek yeni mülk sahibine ..." diye bir ibare bulunmaktadır. bu taahhüt işimize yarar mı acaba? yani 6 aylık süreden erken tahliye davası açmamıza imkan verir mi?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku