Eşimle 2001 yılında evlendik, benimle evlenirken hiçbir mal varlığı yoktu, evlendikten sonra benim evlenmeden önceki birikimlerim ve çalışmalarımında katkısı ile mal rejimi kanunu çıktıktan sonra eşimin adına iş yeri açtık, araba aldık. 2003 yılında eşimin beni aldatması sonucunda boşanma davası açtım. 100,00 YTL tazminat istedim dava 2006 yılında sona erdi ve 30,00 YTL tazminata karar verildi. Ama mal rejimi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Mal varlığımızın tamamı 500,00 YTL civarında idi. Boşanma davası sırasında eşim mallarımızı birlikte yaşadığı kadının üzerine geçirmiş. Benim mal rejimi ile ilgili dava açma hakkım nedir, bu konu ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
Edinilmiş mallara katılma mal rejimine göre, 01.01.2002 tarihinden itibaren edinilmiş mallar paylaşıma tabidir. (Başka bir mal rejimi seçilmedi ise) Bu durumda, bu tarihten itibaren edinilmiş tüm mallarda yarı payınız bulunmaktadır.
Türk Medeni Kanunu
Kanun No : 4721
Kabul Tarihi : 22.11.2001
R.G. Tarihi : 08.12.2001
R.G. No : 24607
**************
2. Eklenecek değerler
Madde 229 - Aşağıda sayılanlar, edinilmiş mallara değer olarak eklenir:
1. Eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar,
2. Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.
Bu tür kazandırma veya devirlere ilişkin uyuşmazlıklarda mahkeme kararı, davanın kendisine ihbar edilmiş olması koşuluyla, kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere karşı da ileri sürülebilir.
Sayın Av. Dilek Kuzulu Yüksel,
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Mal rejimi konusunda başka bir yöntem seçmedik. Avukatım mal rejimi davası açarsak bu mallara katkı sağladığınızı ispat etmek zorundasınız dedi. Eşimle evlendiğimizde onun hiçbir mal varlığı yada sosyal hakkı yoktu, daha öncede yazdığım gibi benim birikimlerim ve katkımla bu mallar edinildi. Ben kendi işyerimizde çalışmadım ancak başka bir işyerinde sigortalı ve yüksek ücretle çalışıyordum. Benim katkım azımsanacak şekilde olmadı. Davanın sürdüğü 3 yıl boyunca eşim elindeki sermayeyi ikiye katladı, çünkü işyerimiz kuyum mağazası idi ve altın sürekli değer kazandı, şimdi yeni bir işyeri daha açtı, tabiiki hepsini birlikte yaşadığı kadının üzerinde gösteriyordu, 1 hafta önce kadının üzerindeki işyerini kapatıp, başka bir ortak daha alarak şirket kurduklarını öğrendim. Eşim halen bu kadınla aynı işyerini çalıştırıp, aynı evde kalmaktadır. Birlikte yaşadıklarını ispat edebileceğim şahitlerimde var. Dava açarken hangi maddeleri belirtmem yada izlemem gerekir, bu konu ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
Anladığım kadarı ile 01.01.2002 tarihinden sonra edinildi söz konusu mallar. Bu durumda mallar üzerinde sizin yasadan kaynaklanan yarı hisseniz bulunmaktadır. Eşiniz malları kaçırdığı için, bu davayı malları devrettiği üçüncü kişiye de ihbar etmeniz gerekmektedir.
İlgili kanun maddesini yukarda eklemiştim. Sizin ispat etmeniz gereken tek şey malların alındığı tarih ve malların kaçırıldığı tarihtir ki bu da çok zor olmayacaktır. Tapu kayıtları, trafik sicil kayıtları, banka kayıtları ispat için yeterli olacaktır. Katkınızı ispat etmeniz gerekmez çünkü mallar yasa nedeniyle edinilmiş maldır. Avukatınız katkının ispatı derken sanırım değer artış payındaki katkınızı kast etti. Şunu da belirtmek isterim ki olayın tüm ayrıntılarını bilmeden yorum yapmak çok sağlıklı olmadığı için tüm bu mevzuları avukatınızla görüşmenizde fayda bulunmaktadır.
Sizinde belirtmiş olduğunuz gibi mallar mal rejiminden sonra edinildi. Kuyum mağazamızdaki 500.00 YTL civarındaki mal ve 1 adet mercedes araba ile ev eşyaları idi. Ve ben bunların hiçbirini almadım. Hepsine eşim el koydu. Mahkeme süresince mallar üzerinde tedbir uygulanmasını ve tespit yapılmasını defalarca istememize rağmen hakim gerek yok, defter kayıtları kontrolü yeterli dedi, oysaki eşim tüm malları deftere kaydettirmemiş. Banka hesapları hiç gündeme gelmedi. Bunuda belirtmemize rağmen kabul edilmedi ve defter kayıtlarında çok düşük meblağ belirterek mahkemeye sundular. Sadece arabaya tedbir konuldu o da halen yedi eminde duruyor, eşim tazminat fazla diye, biz ise az diye kararı temyiz ettik. Dün sizin vermiş olduğunuz bilgiler ışığında avukatımla tekrar görüştüm. Avukatım defter kayıtlarında işyerinizdeki mal az gözüküyor, istememize rağmen hakim tespit yapmadı dedi. Oysa eşim işyerini birlikte olduğu kadının üzerine geçirince mal varlığı dahada fazlalaştı, şimdi o kadın başka biri ile şirket kurmuş ve tekrar şirket adına mallar alınmış araba vs. Ben dava açarsam sadece beraber olduğu kadına mı yoksa 2 ay önce şirkete aldıkları yeni ortağada mı ihbar etmem gerekecek, yardımlarınızı için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Konu çok yeni olduğu için emsal bir karar bulamadım ancak çok emin olmamakla birlikte, madde metnindeki "...kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere..." ibaresinden, eşinizin tasarrufundan yararlandı ise şirket ortağına karşı da ileri sürülebileceği sonucunu çıkarıyorum.
yaklaşık 8 aylık bir evliliğm var, ilk 2 ayından sonra ciddi anlaşmazlıklar yaşamaya başladık. Eşim bir süre evden de ayrıldı, daha sonra tekrar bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku