Kurumum ile mecburi hizmet süresi konusunda uyuşmazlık yaşıyorum. Bu nedenle geçen yıl bütün işlemlerim tamam olduğu halde muvafakat verilmediği için bir başka kuruma geçemedim. Anlaşmazlık konusu, yurtdışında geçirdiğim ücretsiz izin süreleri. Kurumum bunları da iki ile çarpıp mecburi hizmetime ekledi ve mecburi hizmet sürem neredeyse ikiye katladı. Aslında bu konuda diğer idare mahkemelerinin ve Danıştay'ın emsal karaları var ancak kurumum 'o kararın başkalarına ait olduğu' ve benim de ayrı dava açmam gerektiği gerekçesiyle o hükmü bana uygulamıyor.
Konu ile ilgili idare mahkemesine gideceğim. Burada sormak istediğim şey; dava dilekçesinin Dava Konusu ve Talep kısımlarına tam anlamıyla ne yazmam gerektiği. Kurum'un mecburi hizmet süremle ilgili hesabı 'İdari bir işlem' olduğu için 'İdari işlemin iptalini' mi talep etmeliyim yoksa 'Toplam mecburi hizmet süremin tespitini' mi, 'Kalan mecburi hizmet süremin tespitini mi?' yoksa bunların birkaç tanesini birden mi talep etmeliyim. (Yoksa bunların dışında birşey mi?) Malum, küçük hatalar ciddi sonuçlar doğurabiliyor.
Bu konuda acilen yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olacak bütün arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Muvafakatı ne zaman talep ettiniz ve ne zaman reddedildi? Eğer muvafakat talebinizin reddedildiği yazının size tebliğ edilmesinden itibaren 60 gün dolmamışsa bu işlemin iptali davası olması gereken davadır diye düşünüyorum. Bu durumda dava konusu muvafakat talebinin reddi ve talep ise davalı idarenin muvafakat talebinizin reddi ile ilgili ... tarih ve ... sayılı idari işleminin iptali olmalıdır.
Cevabınız için teşekkür ederim. Muvafakat reddedildiğinde henüz mecburi hizmetim (benim hesabıma göre de) dolmamıştı. Oradan bir şey tutturamayız çünkü kurum 'Bana borcunu tamamlamadı' dediğinde bu davayı kazanmamız zor. Ama şimdi mecburi hizmetim (benim hesabıma göre) doldu ama kuruma göre daha yıllar var.
Bana İdare Mahkemesi'ne açacağım davanın konusunun ne olması gerektiği (mecburi hizmet süresinin tespiti mi yoksa kurumun hesaplayıp bana söylediği mecburi hizmet süresinin iptali mi gibi) konusunda bir yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkürler.
Konu Cihan1 tarafından (12-06-2014 Saat 10:41:28 ) de değiştirilmiştir.
Mevcut durumda iptal davası açabileceğiniz herhangi bir idari işlem görünmüyor. Eğer mecburi hizmet sürenizin şimdi dolduğuna inanıyorsanız, idareden yeni bir dilekçe ile muvafakat talep ediniz eğer reddederlerse iptal davası açmalısınız.
Buradaki temel problem, İdare Mahkemesi'nin mecburi hizmet süresinin tespitini yapıp yapmayacağı. Kurumun bana 'şu kadar mecburi hizmetin var' diye yazdığı yazı bir idari işlem sayılır mı? Diğer türlü başka bir kuruma geçmek zaten çok zahmetli... İş o safhaya geldikten sonra bir daha reddedilmesi, işin yine mahvolması anlamına gelir.
Bu kez mecburi hizmet süresini baştan tespit ettirip kuruma insiyatif bırakma-mak istiyorum. Bunun için dava açılır ve idare mahkemesi bu işi yapar mı acaba? Teşekkürler.
İdare mahkemeleri bir idari işlemin hukuka uygun olup olmadığına bakarlar eğer işlem hukuka aykırı ise iptal ederler değilse davayı reddederler. İdare Mahkemelerinin tespit gibi bir görev ve yetkileri yoktur. Dolayısı ile kurumun şu kadar mecburi hizmetin var yazısı idari bir işlemdir ancak bu sadece size sunulan bir bilgidir. Eğer idareden örneğin muvafakat gibi bir talebiniz olur da idare bu talebinizi mecburi hizmetinizin dolmadığı gerekçesiyle reddederse ancak o vakit bu idari işlemin iptaline karşı dava açılır. İdarenin size verdiği bilgi idare mahkemesinin iptal edebileceği bir işlem değildir.
Çok teşekkürler... Ancak bu işin (mecburi hizmet süresini tespit ettirmenin) hiç mi bir yöntemi yok? Ben diyorum ki 'Mecburi hizmetim bitti'. Kurum diyor ki 'Şu kadar daha süren var.' Bir başka kuruma (tekrar) gitmeye kalksam, bu sefer işin içine YÖK giriyor ve muvafakat vermiyor. Diğer kurum da 'mecburi hizmet gerekçesiyle' zaten atama yapamıyor. Peki bu durumda ne yapacağız? Bu işin doğrusunu ortaya çıkarmanın (başka) bir yöntemi yok mu? Selamlar...
Mecburi hizmetle ilgili mevzuatı inceleyin zaten mecburi hizmetinizin ne kadar olduğunu öğrenirsiniz. Ne kadar ücretsiz izin aldınız ki? Yakın bir zamana kadar memuriyet süresince en çok ücretsiz izin süresi bir kez olmak suretiyle 6 aydı. Bunun karşılığı mecburi hizmette en çok 1 yıl olur diye düşünüyorum.
Mecburi hizmet, yurtdışı eğitimden kaynaklanıyor. Yaklaşık 12 yıldır görev yapıyorum. Kurum ilave 6 yıl daha çıkarıyor. (İngilizce Kursu, Yüksek Lisans ve Doktora toplam 8,5 yıl yurtdışında kalmıştım.) Bunun 6 yılı burs ödemeli; 2,5 yılı burs ödemesiz (ücretsiz izinli). Kurum yetkilileri, burs ödemesiz kısmı da mecburi hizmetten sayıyorlar (Mecburi hizmet süresi yurtdışında bulunulan sürenin iki katıdır, deyip aradan çıkıyorlar. Malum, tipik bürokratik yaklaşım. Ben sana yazayım, sen mahkemeden temizle gel mantığı.. .). Bu da ilave 5 yıl demek. 12 yılım doldu ama 5 yılı mahkemeden temizlemem gerekiyor. Mesele bu... (Geçen yıl başka bir kuruma gitmeye kalktım, kurum izin verdi ama YÖK izin vermedi. Aynı şeyi bir daha yapsam, YÖK tekrar devreye girecek ve reddedecek çünkü kurum 'mecburi hizmeti var' dediğinde YÖK otomatik devreye giriyor ve mecburi hizmet transferini reddediyor. Bu sefer karşı kurum zaten alamıyor çünkü 2547 YÖK Kanunu'nda açık hüküm var. 'Mecburi hizmeti olan biri başka bir yükseköğretim kurumunda çalışamaz.' diyor.
Aslında ücretsiz izinli sürelerin mecburi hizmetten sayılamayacağına ilişkin emsal kararlar var ama kime ve nasıl anlatacaksın. Kurum yetkilileri, o kararlar başkasına ait. Sen kendi kararını getir, diyorlar. Kısaca, mecburi hizmet süresini mahkeme kararıyla netleştirmekten başka çarem yok. Onun için bu işin hiç mi bir çözümü yok, diyorum. (Forumdaki bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.) Selamlar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku