Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
Merhaba. 4 hissedardan oluşan 1400m2'lik tarım arazisini 10 gün önce hacizli olarak kabul ederek satın aldım. Araziyi satın almamdaki amaç, kendi arazime bitişmesiydi. Satın almadan önce hissedarların hisselerinin dağılımı ise; A=130m2 B=130m2 C=440m2 D=700m2 şeklindeydi. Söz konusu olan haciz ise A şahsının 130m2'lik hissesindeydi. Ve bu haciz icra müdürlüğünün 20.12.2011 tarihli haciz yazısıyla tapuya işlenmiş. Yani haciz işlem tarihinden itibaren 2 seneden daha fazla süre geçmiş. Bugün ise beni X hukuk bürosundan bir beyfendi aradı. Bana A şahsından hacizli bir gayrimenkul aldığımı ve hacze konu olan borcu masraflarıyla birlikte tarafımıza ödemediğiniz takdirde tarlayı satışa çıkaracaklarını söylediler. Bende bölünemez bütünlükteki bir tarım arazisini nasıl olurda 3. bir şahısa satabileceklerini sordum. Karşıdaki şahıs kendinden daha da emin bir şekilde " istersek bütün hissedarlara izale-i şuyu davası açarak tarlayı komple satışa çıkartabiliriz" dedi.
Şimdi bütün bunlardan sonra konuya hakim olan değerli üyelere ve uzmanlara soruyorum. Bu tarım arazisindeki haczin başlangıç tarihinden itibaren 2 yıl geçtiği için otomatikman kalkması lazım değil mi?
Ve de gerçekten 1400m2'lik ve 4 hissedarlı bir tarım arazisini 3.şahısa diğer hissedarların rızası olmadan satabilirler mi?
Cevap: Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
İcra dairelerinde otomatik çalışan robotlar görev yapmadığı için hiç bir iş ve işlemin otomatikliği söz konusu değildir onu yapabilirler mi bunu yapabilirler mi sorusunu dosyaya bakıp inceleyen bir avukat söyleyebilir.
Cevap: Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairelerinde otomatik çalışan robotlar görev yapmadığı için hiç bir iş ve işlemin otomatikliği söz konusu değildir onu yapabilirler mi bunu yapabilirler mi sorusunu dosyaya bakıp inceleyen bir avukat söyleyebilir.
Sayın Editör, Sayın Avukat Bey, tamam haklısınız da, İİK'nun 106 ve 110'uncu maddelerinde belirtildiği üzere; "Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya talep geri alınıpta bu müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar." ibaresindeki "haciz kalkar" tümcesinden yola çıkarsak buradan sanki kendiliğinden (otomatikman) haczin kalkması gibi bir anlam çıkmakta ya da en azından ben öyle anlıyorum. Ve de kendiliğinden düşmesi için İcra Dairesine gidip, bu haczin süresi dolmuş kaldırmanızı talep ediyorum mu dememiz lazım? Bu konudaki bilgilerinizden faydalanmak istemiştim sadece.
Cevap: Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
Otomatik olmuyor belirttiğiniz üzere talep etmek gerekiyor ancak yasada genel koşullar yazar bir de özel koşullar var mesela satışı için dosyaya avans yatırılmışsa haciz devam edebilir talep etmenizle de kalkmaz o yüzden dosyanızı bilen birinin incelemesi gerekiyor dedim niye hemen kızıp köpürüyosunuz el kadar çocuğa?
Cevap: Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
Yok estağfurullah ne haddime, kırdıysam affola öyle bir kasıtım yoktu inanın. Peki sayın üstad şunu sorsam konuyla alakalı olarak; satış için dosyaya avans yatırmışlarsa haciz tarihi avans yatırdığı tarihten itibaren tekrar güncelleniyor mu? Ve de satış talebinden sonra "şu kadar süre içinde satılması gerekir" gibi bir süre sınırı var mıdır? En azından E-DEVLET üzerinden tapu bilgilerindeki şerh tarihine bakarak onu öğreneyim.
Cevap: Hukuk Bürosunun Hacizli ve Hissedarlı Tarım Arazisini Satışa Çıkarması
Hayır satış avansı varsa haciz düşmüyor öyle kolay kolay satış için sınırlandırılmış bir süre yok işte dosyayı görüp nedir durum diyebilmek gerekir varsa avukatınız rica etseniz size sağlıklı ve kesin bilgiyi o verebilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku