Konuşmalarınızı "kalite standartları gereği" kaydettirmeyin, karşı çıkın. Neden mi?
Firma adını vermiyorum. Tvde decoder verip, kanal satın aldığınız 2-3 firmadan biri. Zorla sormadan pakete üye yapmışlar ve bunu benim kabul ettiğimi, ses kayıdında olduğunu iddia ediyorlar. Şimdi inanılmaz olaya gelelim; Böyle birşey olamayacağını, kaydı dinlemeyi talep ettim. 1-2 gün sonra aradılar, kaydı dinledik, evet diyorsunuz dediler, bende eee dinliyim bende nerde evet diyorum dedim, ancak savcılık ile dinleyebileceğimi söylediler. Evet o kayıtları siz dinleyemiyorsunuz ve bişeyden şüphelendim; olası mahkeme durumlarında büyük ihtimal bu ses kayıtlarının sadece sonundaki evetleri falan delil olarak sunuyor bunlar. Mesela size, ilk 4 ay ücretsiz film paketi, sonra memnun kalırsanız üye olup kullanabileceğiniz bir teklif sunuyorlar. Siz buna evet diyorsunuz. O dediğiniz eveti istediği şekilde kullanabilirler, o kadar laf kalabalığı içinde, ve uzun kayıtta, neyin ne olduğu bile anlaşılmaz tam olarak. Kaldıki ona rağmen size kayıtlar dinletilmeyor. İtiraz ettiğimde "seve seve" paketi iptal ettiler tabi. Fakat 1 ay arada kaynadı, fazla para alındı. Araştırdım, 1,2,5,10 kişi değil, herkese aynısını yapmışlar, 1-2 ay fazla para alıp düzeltmişler. Para iadesi yok tabi. Telefonda söylenen "kesinlikle para iadesi yapılmıyor"..
Neyse konu bu, artık yaptığım ve yapmanızı önerdiğim birşey var. Böyle yapınki düzelsin, koyun yerine konmayalım; Herhangi bir firma sizi aradığında ve kayıt edildiğini söylediğinde, gerektiği zaman savcılık kaydı olmadan, sesimi dinleyebilir miyim diye sorun, hayır derlerse, kayıdı kabul etmeyin, eğer olanaksız derlerse, o zaman kapatıyorum diyip kapatın. Yukardaki firma birkaç defa daha aradı reklam yeni kampanyalar için, kayıt ediyorsanız görüşmüyorum diyip kapatıyorum. Hem dinlemek zorunda da kalmıyorum saçmalıklarını. Bu kayıtlar sadece kendi işine gelen şeyler için kullanılıyor, müşteri memnuniyeti için değil yani. Tekrar söylüyorum; kayıdı dinlettirmeden "Biz kayıdı inceledik, evet diyorsunuz" diyebilecek kadar şuursuz, şaka gibi ticaret anlayışları var. Firma adını yazmadım belki yasaktır diye, zaten 2-3 tane firma var, hepsi birbirinden oktan.. Merak eden olursa özel mesajla atarım
Cevap: Konuşmalarınızı "kalite standartları gereği" kaydettirmeyin, karşı çıkın. Neden mi?
Sonuna kadar okumadım ama düşüncen saçma. Kendinden çok eminsen savcılığa suç duyurusunda bulun hiç bir firma deli değil böyle bir şey yapsın. Pdk adamı ne yapar biliyor musun
Cevap: Konuşmalarınızı "kalite standartları gereği" kaydettirmeyin, karşı çıkın. Neden mi?
arkee; biliyorsan konuş ibret alsınlar demişler... sen daha okumadan fikir beyan etmişsin.. hangi atasözünü yazsam kural dışı oluyor, o yüzden yazmıyorum.. umarım forumda yazılanları okumadan boş boş konuşanlar içinde kurallar vardır.
- - - Updated - - -
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence gayet mantıklı, faydalı bir paylaşım olmuş. PDK nedir?
Toplum olarak duyarsız olduğumuz için ne kadar işe yarar bilmem. Duyarsız olduğumuz gibi, duyarlı olanıda ukalaca eleştiririz.(senmi kurtarıcan dünyayı) Malumatımız yoktur ama fikrimiz sonsuzdur.. Şehir içi çift yön yolda, kırmızı ışıkta geçen minibüs şöförüne, 30 tane yolcu "sen napıyosun" demiyorsa, o insanlar herşeyi hakeder.
Olası mahkeme durumunda sonunda söylediğiniz evet değil konuşmanın tümü dinlenir. Öyle olmasa idi o evet kaydını her zaman her yerde kullanabilirlerdi. Evlilikmi bu bi kere evet deyince ömrün boyunca o evetin cezasını çekeceksin.
Olası mahkeme durumunda sonunda söylediğiniz evet değil konuşmanın tümü dinlenir. Öyle olmasa idi o evet kaydını her zaman her yerde kullanabilirlerdi. Evlilikmi bu bi kere evet deyince ömrün boyunca o evetin cezasını çekeceksin.
Büyük ihtimal şöyle yapıyorlar;
Yaklaşık 20 dakikalık konuşmada, 2-3 aylık ücretsiz film paketinden, ve daha sonra istendiğinde ücretli olarak kullanılacağından uzun uzun bahsediyorlar. Konuşmanın sonlarında tekrar kimlik bilgileri kontrol ediliyor ve film paketini kabul ediyormusunuz diyor. Konuşmanın bu kısmını keserseniz, 3 dakikalık bir kimlik doğrulama, evetleme ve film paketini kabul etme kaydı olur. Bu şekilde yapıyor olmalılar, daha parasını iade alabilen yok Mesela o kayıdı ben dinlesem 1sene sonra, ben bile uyanmam, film paketini kabul etmişim derim belki.
Ayrıca dediğim gibi size zaten kayıdı hiçbir şekilde dinletmiyorlar. Savcılık kararı ile dinleyebilirsiniz diyorlar. Eğer olası bir mahkeme durumunda "konuşmalarınız kalite standartları gereği kaydedilmekter" kısmından itibaren kayıdı dinletseler zaten foyaları meydana çıkacak. Ayrıca "2 ay ücretsiz, 2 ay sonunda isterseniz ücretli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz" lafından siz ne anlarsınız? 2 ay sonunda otomatikman para çekilerek film paketine devam edileceğini değil herhalde?
Bu arada alakasız ama, 12-13 senedir, hiç türk kanalı, yabancı film müzik kanalı vs. izlemedim. Tvde sadece, History Channel, Animal Planet ve I.Discovery falan izliyorum. Kanal listemde favori kısmında 10-15 tane belgesel kanalı var. Diğerlerine erişim bile yok favoriden çıkmadan. Yani film paketinden falan çok uzağım. Ben filmi, 6.5gb HD torrent indirir izlerim. :D
Son olarak denemesi bedava. Kanal değil, herhangi bir "konuşma kaydedilen" banka olur, başka şey olur, aramanızda sorun, "bu konuşmaları savcılıkla falan uğraşmadan istersem dinleyebilir miyim" diye sorun. Tahminim bu olay sadece bu şirkete özgü değil.. Özetle konunun özü; X Firmasına ancak ve ancak konuşma kaydının incelenmesini talep edebilirsiniz, onlar inceler, size sonucu "siz kabul etmişsiniz veya etmemişsiniz" şeklinde söylerler. Size dinletmezler. Evet şaka gibi ama gerçek.
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
Büyük ihtimal şöyle yapıyorlar;
Yaklaşık 20 dakikalık konuşmada, 2-3 aylık ücretsiz film paketinden, ve daha sonra istendiğinde ücretli olarak kullanılacağından uzun uzun bahsediyorlar. Konuşmanın sonlarında tekrar kimlik bilgileri kontrol ediliyor ve film paketini kabul ediyormusunuz diyor. Konuşmanın bu kısmını keserseniz, 3 dakikalık bir kimlik doğrulama, evetleme ve film paketini kabul etme kaydı olur. Bu şekilde yapıyor olmalılar, daha parasını iade alabilen yok Mesela o kayıdı ben dinlesem 1sene sonra, ben bile uyanmam, film paketini kabul etmişim derim belki.
Ayrıca dediğim gibi size zaten kayıdı hiçbir şekilde dinletmiyorlar. Savcılık kararı ile dinleyebilirsiniz diyorlar. Eğer olası bir mahkeme durumunda "konuşmalarınız kalite standartları gereği kaydedilmekter" kısmından itibaren kayıdı dinletseler zaten foyaları meydana çıkacak. Ayrıca "2 ay ücretsiz, 2 ay sonunda isterseniz ücretli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz" lafından siz ne anlarsınız? 2 ay sonunda otomatikman para çekilerek film paketine devam edileceğini değil herhalde?
Bu arada alakasız ama, 12-13 senedir, hiç türk kanalı, yabancı film müzik kanalı vs. izlemedim. Tvde sadece, History Channel, Animal Planet ve I.Discovery falan izliyorum. Kanal listemde favori kısmında 10-15 tane belgesel kanalı var. Diğerlerine erişim bile yok favoriden çıkmadan. Yani film paketinden falan çok uzağım. Ben filmi, 6.5gb HD torrent indirir izlerim. :D
Son olarak denemesi bedava. Kanal değil, herhangi bir "konuşma kaydedilen" banka olur, başka şey olur, aramanızda sorun, "bu konuşmaları savcılıkla falan uğraşmadan istersem dinleyebilir miyim" diye sorun. Tahminim bu olay sadece bu şirkete özgü değil.. Özetle konunun özü; X Firmasına ancak ve ancak konuşma kaydının incelenmesini talep edebilirsiniz, onlar inceler, size sonucu "siz kabul etmişsiniz veya etmemişsiniz" şeklinde söylerler. Size dinletmezler. Evet şaka gibi ama gerçek.
Haklısınız , ama hep, '' büyük bir ihtimalle şöyle yapıyorlar'' herhalde böyle yapılıyor şeklinde ifadeleriniz var, yani emin olmadığınız yorumlarınız.
Yapabileceğiniz net;
itiraz eder ödmezsiniz, dava açıp almaya kalkarlar, davada ödememekte haklı olduğunuzu veya talep etmekte haklı olduklarını
ıspatlamak zorunda
kalırsınız / kalırlar. Ispatlayamayan sonucuna katlanır.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız , ama hep, '' büyük bir ihtimalle şöyle yapıyorlar'' herhalde böyle yapılıyor şeklinde ifadeleriniz var, yani emin olmadığınız yorumlarınız.
Yapabileceğiniz net;
itiraz eder ödmezsiniz, dava açıp almaya kalkarlar, davada ödememekte haklı olduğunuzu veya talep etmekte haklı olduklarını
ıspatlamak zorunda
kalırsınız / kalırlar. Ispatlayamayan sonucuna katlanır.
Büyük ihtimal dediklerim kendi fikrim evet.. Ama şu kayıt dinletmeme mevzusu tamamen yaşadım. Ödememe gibi durumda olamaz zaten diğer aynı durumu yaşayanlarda da aynı şekilde olmuş; Otomatik ödemeyi kontrol ederken fazla paranın farkına varmışlar. Bende öyle vardım. 2günlük telefon trafiğinden sonra ancak paketi iptal edebildim. Onu bile yapmıyorlardı. Diğer konuşmaları kayıt altına alan şirketler içinde, denk geldiğinde sorucam telefonda ve buraya yazıcam sonucu.
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
"2 ay ücretsiz, 2 ay sonunda isterseniz ücretli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz" lafından siz ne anlarsınız? 2 ay sonunda otomatikman para çekilerek film paketine devam edileceğini değil herhalde?
Ev eşyasının haczedilemeyeceğine dair madde 82 de yapılan değişikliklere göre sanırım maddenin 3.fıkrasında yer alan "pek lüzumlu ev eşyası" ve "aile...
Günümüzde bir çok kurumsal firma, gazete ve TV kanalları, hatta kamu kurumları günlük şehir içi işlerini halletmek için şöförlü olarak kiraladıkları...
Yazan: Mustafa L.Aydın Forum: Diğer Hukuki Sorular
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku