+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.
    Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Yetkisiz yönetici, karar olmadan doğalgaz döşenmesi ve bodrum işgali

Selamlar.
    Birkaç derdim var , ayrı ayrı dile getirmeye çalışacağım. Umarım ve dilerim derdime çare yada yardım bulabilirim burada.

2,5 sene önce bir daire aldık, tapu eşimin adına ,

Apartmanımızda bodrum , 10 daire ve 2 dükkan var , bodruma sadece dükkanlardan birinden giriş yapılabiliniyor. Yönetici bodrumun bahsettiğim dükkan sahibine ait olduğunu söylüyor. Bu dükkan sahibi başka bir şehirdeymiş ancak dükkanın anahtarları yöneticide.

3: Apartman bodrum dan sonra 2 katlı ve toplam 10 daireli. Taşındığımızdan bu zamana kadar kendini yönetici olarak tanıtan ve diğer komşularımızın da yönetici olarak tanıttığı kişi her ay 10 lira aidat toplamakta.

Evim en üst katta , Mersinde yaşıyorum ve buralarda çatı olmaz. Evimin üstünde sürekli su birikmekte , bunu yönetici olarak bildiğim bayana taşındığımızdan beri sürekli söylememe rağmen birşey yapmıyor. Ama bodruma su birikmesi , bodrumdaki pis su borularının patlaması gibi masrafları da "bodrum (dükkan) sahibi geldiğinde alacağım" diyerek kat maliklerinden toplamakta.(idi)

Bu arada bu bayan "komşular istiyor" diyerek apartmana doğalgaz tesisatı çektirdi. Borular her dairenin kapısına kadar döşendi. Ve yönetici bununla ilgili olarak daire başı 250 tl ödeneceğini bildirdi. (merkezi ısıtma sistemimiz yok, kimi sobayla kimi klimayla ısınıyor ve bu iş olalı 3 ay olmasına rağmen evine doğalgaz tesisatı döşetende henüz yok.

Ben damda biriken su olayıyla ilgilenmediği için yönetici bayanla tartıştım ve toplantı istedim.

Toplantıya 7 kat maliki katıldı. Sorunumu dile getirdim ve birazda kızmış olduğum için aidatları neye göre topladığını, aylık elektrik ve su faturalarının ne kadar olduğunu , temizlikçiye ne verildiğini öğrenmek istediğimi belirttim ve doğalgaz ile ilgili bize danışılmadı dedim.

Bana bir defter gösterdi , Deftere baktım , bildiğimiz lise defteri. Noter onayı da yok herhangi bir kat malikinin imzasının olduğu bir sayfada yok. Kadın kendince yaptığı şeyleri işlemiş bu deftere. Ben "bu defter yasal bir defter değil, sizde yasal yönetici değilsiniz " dedim. Ki ben o ana kadar onu yasal yönetici sanıyordum. Derken telefon ile oğlunu çağırmış o arada , kavga edemedik ama hakaret işittik bunları dile getirdiğim için velhasıl toplantı karakolda bitti.

Bu olaylardan sonra naçizane araştırmalar yaptım ve dükkan içinden inilen dükkan sahibinin işgal ettiği , ve sözde yöneticinin de bodrum "dükkan sahibine ait" dediği bodrumun ortak alan olduğunu ve belediyeye şikayet etmem gerektiğini öğrendim.

Bu bayan her ay makbuz karşılığı aidat topluyor, makbuzda haneler halinde elektrik,su,temizlik gideri gibi haneler olmasına karşın , karşılarında hiçbirşey yazmıyor, sadece Toplam hanesine 10 tl yazıyor ve imzası var.
    Yine bodruma yaptığı masraf ile ilgili 80 TL lik bir makbuz var ve bu makbuzdada ne için alındığı yazmıyor.
    (bugüne kadar iyi niyet gösterip makbuzlara bakmış bile değildim , ne istediyse çıkarıp ödedim)

Doğalgaz ile ilgili ödeme için henüz kapımı çalmadı , ancak noter onaylı karar defteri yok , dolayısıyla karar defterinde alınmış bir kararda yok ama apartmanın her katına doğalgaz boruları döşendi.

Şimdi ;
    1 : Bu aidat ve masraf makbuzlarını ibraz edip bu bayanın usulsüz para topladığı ve usulsüz harcama yaptığı savıyla dava açablirmiyim ? Açabilirsem çıkacak sonuç sizce ne olabilir ?

2 : Karar defteri olmadan , usulünce seçilmiş bir yönetici olmadan , olmayan deftere işlenmiş "doğalgaz hattı döşenmesi" konusunda bir karar olmadan bu doğalgaz döşendi ; bunun parasını ödeyecekmiyiz ,ödemezsem ne olur ve bununla ilgili de dava açabilirmiyim ? ve yine açabiliyorsam bununla ilgili sonuç ne olabilir ?

3 : Mahkemeye özellikle işgal altındaki bodrum konusunun çözümü için (yetkilendirilecek) yönetici ve denetçi atanması konusunda da başvurmak istiyorum , mahkemenin bu konudaki tavrı ne olabilir ?

4: Yukarıdada bahsettiğim üzere evin tapusu eşimin adına , bu davaları eşimmi açmalı yoksa ben açabilirmiyim ?

5 : Sonuçlanmadan karakolda biten toplantı sonrası kat maliklerinin çoğunluğunun bu bayandan ve oğlundan çekindiklerinide farkettim , mahkemeye bunuda belirtmemin yararı yada sonucu ne olabilir ?

Sabrınıza ve yapacağınız yorumlarınıza şimdiden teşekkür ederim

Hukuki NET Güncel Haber

Yetkisiz yönetici, karar olmadan doğalgaz döşenmesi ve bodrum işgali konulu yargıtay kararı ara
    Yetkisiz yönetici, karar olmadan doğalgaz döşenmesi ve bodrum işgali konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yetkisiz yönetici, karar olmadan doğalgaz döşenmesi ve bodrum işgali

Yorumlarınız için peşin teşekkürüm devam etmekte .)

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yetkisiz yönetici, karar olmadan doğalgaz döşenmesi ve bodrum işgali

1-İnsanların bilgisizliklerinden yararlanıp öç alma duyguları ile onların eksikliklerinden faydalanmamanızı öneririm, nihayetinde öyle yada böyle Apartmanı başı boş bırakmayıp hizmet etmeye çalışmışlar. 10 Tl aidatta uygun bir miktardır. Yönetici seçildikten sonra işletme projesi yapar ve projeye istinaden Yöneticiler gider avansı toplarlar yani giderleri yaptıktan sonra değil yapmadan önce toplarlar, o yüzden önceden nereye ne kadar para ödediğini makbuzda belirtemez. Bu nedenle matbu makbuzda detay var diye detay belirtmek zorunda değil.
    Zaten ekseri Apartman aidatı diye toplanır ve bu şekilde makbuz kesilir.

2-Yapılan doğalgaz hattı için 250 Tl büyük bir para değil sizin menfaatinize ve size ilerde büyük bir tasarruf sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz. ödemenizi tavsiye ederim. ödemezsenizde ilerde kullanmak isterseniz mecbur ödemek zorunda kalacaksınız.

3- Sulh hukuk mahkemesine başvurup apartmanınıza yönetici atanmasını yada sizin yönetici atanmanızı isteyebilirsiniz. Yada Notere gidip karar defteri tastikletip kat maliklerini seçimli gündemle toplantıya çağırıp ilk resmi toplantınızı yapıp resmi bir yönetici ve Denetçi seçimi yapabilirsiniz. Çatıdaki konuyla ilgilide karar alınmasını sağlayabilirsiniz. Sizde yöneticiliğe aday olabilirsiniz.

Su birikmesi ile ilgili kat malikleri karar almaz ise ve bundan dolayıda dairenizde zarar varsa yine sulh hukuk mahkemesine zararlarınızın karşılanmasını ve çatının tamirinide sağlayabilirsiniz.

Bodrum ortak alandır. ve ortak alanlar Yönetim planında yok ise Oy birliği olmadan başka birinin kullanımına tahsis edilemez. Bu nedenle bodrumun dükkana ilave edilmesi zaten yok hükmündedir. Belediyeye projeye uygun olmayan tadilatlar için şikayette bulunabilirsiniz. Dükkan sahibinden bodrumun eski haline getirilmesini talep edin yerine getirmezse yine mahkemeye müdahelesi için dava açarsınız.

Bodrum ortak alan olduğundan ve resmi olarak birine Tahsis edilmediğinden dolayı buranın ıslah masraflarına katılmakla yükümlüsünüz zaten.

Evet bu dava işlerini bir kat maliki yada diğer kat malikleri ile birlikte yapılmalı.

Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Bu işteki birinci amacım öç almak değil , kimsenin apartmanın sahibiymişcesine kendi kendine kararlar alıp kendi başına uygulayamayacağını bilinmesi. Çünkü bunları anlatmama rağmen anlamak istemediler.

Örneğin doğalgaz olayında ; benimde menfaatime olduğu doğrudur 250 lira da bu iş için çok para değil , ancak kime sordunuz dediğimde ; (ki bunu sormak benim hakkım diye düşünüyorum) "sanane sanamı soracaktık" dendiğinde birilerinin "bu işleri böyle yapamazsınız" demesi gerektiğine inanıyorum.

Keza Bodrum olayında bodruma inilen dükkanın anahtarı bu kendini yönetici ilan eden bayanda ve o dükkan sahibiyle irtibatı olan sadece bu bayan. Kendisine "bu bodrum hepimizin ortak alanı ve ortak malımız , dükkan sahibiyle konuşun bu işgali sonlandırın" dedik. "Tapusu var adamın ben gördüm" dedi. Ancak tapudan incelediğimizde öyle bir şeyin olmadığını öğrendik ve bunuda bildirdik kendisine, tutumu değişmedi.
    Sonradan öğrendik ki (bu bayan anılan dükkanın üstündeki dairede oturuyor) ; dükkan sahibi dükkanı (altındaki bodrumda bana ait) diyerek satışa çıkarmış bu bayanlada anlaşmış, yani adam " daire+altında dükkan+en alttada komple bodrum diye bir firmaya pazarlamaya çalışıyormuş.

Yani bilgisiz filan değiller kesinlikle. Ama ben ortaya çıkana kadar diğer bilgisiz komşuların bilgisizliklerinden hatta iyi niyetlerinden faydalanmışlar.

Bodrumdaki masraflara gelince ; elbette ortak alan ama ortak kullanımımızda olsa ve birileri "tapusu var dükkan sahibinin malı" demese masraflara sözümüz yok. Ancak bodruma girme şansmız dahi yok ve bodrumda çıkan masrafları hanımefendi "bodrumda masraf var , bodrum çökerse hepimizin evi çöker , dükkan sahibine ulaşamıyorum, adam ortada yok masrafları biz yapalım adamı bulursak parayı alır geri paranızı dağıtırım" demekte.

Masraflar için ulaşamadığı adamla daire-dükkan-bodrum pazarlaması ve satışı konusunda ulaşabiliyor.

bu durumda art niyetli olan ben miyim bilemedim ?

Bu arada karakolda biten toplantıdan ve "bu işi yapacaksanız kanuna uygun yapın yapmayacaksanız şikayet ederim" demem üzerine yöneticiliği bıraktığını öğrendim. Merdivenleri komşularla birlikte temizliyoruz elektriği de yatırıyoruz ama su faturalarını düzenli aidat toplamasına rağmen aylardır ödememiş.

Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hala Güncel..

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. M ismet
    Sizin haksız olduğunuzu söylemiyorum. Ama ortada çok büyük problemler yok. Zaten karakolluk olmuşsunuz. Bizimde apartmanımızda yönetici ve arıza bir kat maliki arasında böyle tartışmalar sonucunda kavgalar oldu. Şu anda 2. Ceza davaları sürüyor. artı bir sürü olay. Yani bu inatlaşma husumet bitmicek ve elde edeceğiniz birşey yok.

Bunun yerine Notere gidip karar defteri tastikletip, Toplantı ilamı düzenleyip, kat maliklerini toplantıya çağırın ve Yönetici olun, Kanunları ve doğruları anlatın, komşularınızı bilgilendirin, sistemi kurun. isterseniz bir dönem sonra bırakırsınız.

Aşağıda Kat mülkiyeti Kanununun linkini inceleyin.
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...urceXmlSearch=

Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Ceceli yorumlarınız için teşekkür ederim. ancak ben burada hukukçuların yorumlarını da beklemiştim ama maalesef tek satır yorum yazabilecek hukukçu çıkmadı..

Nerede
    istanbul
    İletiler
    310
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı m.ismet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Ceceli yorumlarınız için teşekkür ederim. ancak ben burada hukukçuların yorumlarını da beklemiştim ama maalesef tek satır yorum yazabilecek hukukçu çıkmadı..
    Danışmalık ücreti ister çoğu, lafım meclisten dışarı.

Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Zamanı olan Hukukçular yazıyor ama yukarıdada belirttiğim gibi sizin fazla bir mağduriyetiniz yok.

Hukuki bilgi almazsanız sizi büyük mağduriyetlere yol açacak durumda yok ortada. Hatta kaybedecekleriniz kazanacaklarınızdan daha fazla.10 Tl aidatın peşinden koşarsanız kazanacağınız büyük paralardan olursunuz. Kafanızı devamlı bu konularla meşgül edersiniz, sağlığınız bozulur vs.vs.

Bunun yerine diğer dediklerimi yapın. Apartmanı resmi bir yönetime kavuşturun.

Emin olun benim tavsiyelerimi uygularsanız. Hukuki bilgi almadığınıza dua edeceksiniz. Çünkü Ben bu filmi daha önce izledim

Nerede
    Mersin
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın ceceli ;
    derdim 10 lira filan değil , bunu hala anlamadığınızı bende şimdi yazınızı okuyunca anladım. herneyse.
    hukukçulara danışma olayında da derdim para değil. bende birkaç film izledim bugüne dek. Gidip derdimi anlatmışım , tamam hallederiz denmiş vekaletname bir miktar ödeme , sonra duruşmalar vs. derken haklı olduğum davaları kaybetmişim yada kazanacağıma zarar görmüşüm veya 2 duruşmada halledilecek olayı 2 senede zor kazanmışım örneğin.
    ben bu insanlardan fena kıl kaptım ve hakettiklerini bir şekilde vereceğim ama hukukla ama orman yoluyla.. öncelik hukuki yollar elbet. bir doğalgaz olayını "kime sordunuz" dediğim için 3 kuruş etmez insanlardan hakaret işiten benim sonuçta ve kesinlikle borçlu kalmayı sevmem. olay budur.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php109264-Yetkisiz-yonetici-karar-olmadan-dogalgaz-dosenmesi-ve-bodrum-isgali

bodrumkatlardaki karardefteri nekadar resmidir Bodrum katta karar defteri bodrumda doğalgaz var mıdogalgaz hat doseme kapiya kadarbodrum kats dogalgaz dosemedogalgaz cektircem alt razi gelmiobodrum doğalgaz varmıapartman toplantisi yapip yoneticiye el cektirmedoğalgaz boru hatti karar defteri örneğimersin doğalgaz kesmek icin verilen dilekcemersin dogal gaz dilekçe yridoğalgaz apartman karar defteri örneğiapartman doğalgaz kararı örneğikapiya dogalgaz getirilmeden eve dogalgaz tesisati dosenmesi yasak midogalgaz cektircemapartmanda doğalgaz borusu dosrmek içinyetkisiz site yoneticisiyetkisiz apartman yoneticisi
Forum