Banka Kredili Mevduat Hesabı borcu 300 tl = 175.000 tl'lık eve haciz konulmasına neden olabilir mi?
Merhaba,
Aslında herhangi bir danışmanlık talebim yok, sadece bilgilendirme maksatlı olarak yazıyorum.
2007 yılında bir bankadaki maaş hesabımın "Kredili Mevduat Hesabı"na 500 TL'lik borç yaptım. Bazı maddi problemlerimden dolayı bu parayı maalesef ödeyemedim ve ödemek Mayıs 2010 ayına kısmet oldu. Bankaya gittim ve bankadaki görevli personele kendileriyle ilgili ne kadar alacakları varsa hepsini tespit etmelerini, çünkü tüm borcu kapatacağımı bildirdim. Şu an için net bir miktar hatırlayamasam da 700 küsur TL borç ödedim. Gişede bana yardımcı olan personele tekrar sordum : "Size borcum kaldı mı?" Cevap "Hayır" şeklindeydi. Hiç borcumun kalmadığını öğrenen ben rahatlık içinde banka şubesini terk ettim.
23 KASIM 2013 tarihinde posta kutumda bir posta gönderisi bilgi kağıdı ile karşılaştım. Muhtarlığa gittim ve adıma gelmiş evrakı teslim aldım. Açtığımda ise "İcra ve İflas Kanununun 102 nci maddesi uyarınca tapusu üzerime kayıtlı taşınmazın (3+1 daire) haczi ile ilgili olarak 06 MAYIS 2013 tarihli bir "Davet Kağıdı" aldım. Davet Kağıdının alacaklı hanesinde bahse konu bankanın vekilleri, borçlu hanesinde ise ismim vardı. Evrakın şahsıma tebliği tarihinden itibaren ilgili kanunun ilgili maddesi gereğince (madde okunmuyor, delgeç oraya isabet etmiş) 3 (üç) gün içerisinde haciz tutanağının tetkik, ve bir diyeceğim varsa bildirmem için icra dairesine 7 (yedi) gün içinde başvurmam gerektiği bana böylece tebliğ edilmiş oldu. Tebliğ edilmesine edildi ama bankaya olan borcumu ödediğimi ben gayet iyi hatırlıyorum. Davet kağıdının alacaklı vekillerinin sadece isim ve soyisimleri mevcut olduğundan kendilerini aramam için internete girmem gerekti. Telefon numaraları unutulmuş olabilirdi.
Telefon numaralarını internet üzerinden bulmamı takiben en başta bulunan vekil ismin numarasını aradım ve bu durumu karşıma ilk çıkan kişiye özetle arz ettim. Beni kısa bir süre beklettikten sonra borcum olduğunu söylediler. Ben borcumu ödediğimi söyleyince bu borcun bankaya olan borç değil avukata olan vekalet borcu olduğunu öğrendim. (Bankaya borcum 500 TL, faiziyle 3 yıl gecikmeli 700 küsur TL) Ne varki evrakta bankanın alacaklı olduğu görünüyordu.
Bu aşamaya gelinceye kadar sadece ama sadece kendimi sorguladım. "Acaba ben bir hata mı yaptım?" diye. Ve inanılması zor gelebilir belki ama ben yine bu aşamaya gelinceye kadar karşı tarafın lehine mantık yürüttüm. Kısacası mevcut olan bir teknik hata varsa bunu kendimde aradım. Ayrıca borcuma da sadık davranmamıştım. Ödemeliydim. Bankada bana hizmet veren memur arkadaş elbette ki vekalet ücretinin miktarını bilemez ama bir şekilde hesabın durumu ortadaydı. İcralıktı. Uyarmadı. Ben de uyanmadım.
Telefondaki kişi vekalet ücretinin 300 TL (Üçyüz) olduğunu bildirdi. Özetle taşınmazımın haczedileceği ile ilgili olarak bana gelen Davet Kağıdının benden istediği miktar 300 TL'ydi. (Bu miktar ya da benzeri bir miktar davet kağıdında bulunmamaktadır. Normaldir, icra gerçekleşecek çünkü.) Telefonda konuştuğum kişiye bu durumun teknik olarak mümkün olup olmadığını sorduğumda, mümkün olduğunu ve usulen bu kağıdı gönderdiklerini söyledi. (Anlayacağınız usulen ev elden gidiyor!)
Sonuç olarak;
Bu her neresinden bakarsam bakayım benim aklıma ve mantığıma sığmadı. Olayın hukuki ve/veya bürokratik kısmı bir kenara başlıktaki matematiksel formül bir şekilde ispatlanmış oldu. Vekalet ücreti elbette ama bu ücretin bedeli olarak evimin haczedilmesi olayı oldukca enteresan. Aklıma aklımın erdiği her türlü dolandırıcılık hikayesi geldi. Daha öncesinden de hiçbir şekilde bu ya da buna benzer bir durumla da karşılaşmadım. Bu olay herkesin başına bir şekilde gelebilir, zira imkansız bir durum değil. Bu bakımdan herkesin borçlanma, borcu kapatma, sözleşme ve sair her ne durum varsa en ince detayına kadar ve dahi size yardımcı olan memuru terletecek kadar hassasiyetle kendi durumunu takip etmesidir. Başınıza bir şekilde gelip te boş bulunursanız her an herşey mümkün. 300 TL için ev bile elden çıkabilir.
Saygılar.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ulu bilge dandoldenyus tarafından (23-11-2013 Saat 19:38:38 ) de değiştirilmiştir.
İzah edeyim size, 300 tl.lik borç için evi haczedeceklerini bildiriyorlar, bunun için de davet mektubu göndermişler. Haciz esnasında orada bulunmam için. Evin haczi derken kastedilen, eşyalar falan değil, hedef tapu. Borç 300 TL, evin değeri 175.000 TL. Yani 300=175.000. Bu yüzden ironik bir başlık attım. Bu gibi durumlar herkesin başına gelebilir. Dikkatli olunmasında fayda var.
Ben ilk şoku atlattım da, hani düşünüyorum bu durum kalp hastası yaşlıca birinin başına gelmiş olsaydı acaba ne olurdu?
Bu arada, geçmiş herhangi bir tarihte bununla ilgili olarak bir ödeme emri de gelmedi.
Saygılarımla.
Konu ulu bilge dandoldenyus tarafından (24-11-2013 Saat 17:59:00 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku