+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Boşanma süreci hk.

Boşanma süreci hk. Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2010
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Boşanma süreci hk.

    Hocalarım merhaba ;

    Babam yaklaşık 8 sene önce ikinci evliliğine yaptı.Bu süre zarfında da 1 tane daha çocuğu oldu.Bayramdan hemen sonra evde çıkan bir tartışmadan dolayı (Darp , dayak yok) babam eşini evden kovdu.Daha sonra babamın eşi karakola gidip şikayetçi oldu ve şu anda babam 3 ay evden uzaklaştırma aldı.Zaten 8 yıldır büyük bir geçimsizlik vardı.Bu olay patlama noktası oldu.Babam şu anda boşanma davası için başvuru yapmaya hazırlanıyor.Babamın uzaklaştırma aldığı ev yani babamın şu anda ikamet ettiği evi , babam yaklaşık 30 sene önce almıştı.Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.Yardımcı olursanız sevinirim.

    1 : Babam uzaklaştırma aldığı evi yani 30 sene önce satın aldığı evi benim üzerime ve ya evli kız kardeşimin üzerine satış , miras ve ya bağış olarak devretse , biz babamın eşini evden çıkarttırabilir miyiz ?

    2 : İlgili evin elektriği , suyu , doğalgazı şu anda açık.Babam gidip bunları kapattırma şansı var mı ? Kapattırmanın bize herhangi bir zararı olur mu ? Yani boşanma sürecinde babama kusur olarak yansır mı ?

    3 : Babamın eşinin hiç bir geliri yok.Bu sebeple geçinme şansıda yok.Para bulamayınca evdeki eşyaları satar diye tedirginiz.Biz ileride bunların parasını talep edebilir miyiz ? (İlgili eşyalar evlenmeden önce alınan eşyalardır.)

    4 : Babamın eşi , babama annesinden kalan daireden talepte bulunabilir mi ? Ev babamın üzerine rahmetli babaannemden evlendikten sonra miras olarak geçti.

    5 : Babamın eşi, babama şu anda sağ olan babasından geçen arsa üzerine , evlendikten sonra dedemin kendi parasıyla yaptırdığı üstüste bulunan 2 daireden herhangi bir hak talep edebilir mi ? Arsa ve daireler babamın üzerine evlendikten sonra geçti fakat yapılan dairelerin bütün masrafları sağ olan dedemin cebinden çıktı.(Beton , demir , kalebodur , tuğla...vs) Fakat dedemde köy yerinde oldukları için aldığı malzemeler için herhangi bir fatura kestirmemiş.Ayrıca dedem bu arsayı babama miras olarak mı yoksa satış olarak mı yaptı bilmiyoruz.Bunu tapudan mı öğrenmemiz gerekiyor ? Eğer dedem bu arsayı babama miras olarak geçirdi ise şu anda o arsa üzerinde bulunan dairelerden hak talep edilebilir mi ? Daire tapuları ise direkt babamın üzerine yapıldı.

    6 : Babamın üzerine olan 3 dairede ( rahmetli babaannemden kalan ve babama miras olarak geçen 1 adet daire , 2 adet dedem üzerinden babama geçen arsa üzerine yapılan 2 adet daire ) şu anda kiracılar var.Buradan elde edilen kiraları dedem ELDEN alıyor.Yani evler babamın üzerine fakat babamın bu evlerden hiçbir geliri yok.Babamın eşi talep edeceği tazminatta bu evlerin bir faktörü olacak mı ? Yani evler babamın üzerine diye babamın geliri yüksek görünecek mi ? Bütün kiraları dedemin elden aldığını nasıl ispat edebiliriz ? Bununla ilgili kiracıların bize herhangi bir faydası olur mu ?


    35 senelik hayatımda ilk kez bu işler nedeni ile karakola gittim.Bütün mahalleye rezil olduk.Hiç böyle bir şey ile karşılaşmadığımız için ne yapacağımızı nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum.Bu sebeple sorularım biraz uzun oldu.Yardımcı olursanız sevinirim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma süreci hk. konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma süreci hk. konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma süreci hk.

    1)Uzaklaştırma aldığı ev aile konutu olarak geçtiği için boşanma süresince bu pek mümkün değil.Ki zaten şu dakika babanız tapusu kendi üzerine olan eve giremez durumda.
    2)Elbette kusur olarak yansır birde ortada bir çocuk var.
    3)Hiç tedirgin olmanıza gerek yok.Mahkeme başlar başlamaz ev hanımı olan bayana ve çocuğu tedbir nafakası başlıyacaktır.Bununda miktarı gelire göre değişebilir.Toplam 500 TL den az olmayacağı öngörülebilir(babanızın hiç belgelenen geliri olmasa).Ancak babanızın maaşı ve üzerine olan mallar dikkate alınarak bu miktar artacaktır.
    4)Miras kalan mal ise, eş bundan talepte bulunamaz.
    5)Arsa babadan geçmiş olsa da evler evlendikten sonra edinilmiş ise evler için hak iddia edebilir.
    6)Kiraların miktarını bilmemekle beraber zaten son uygulamalarla istisnai haller hariç kira bankaya yatmak zorunda.Bu davalar sırasında bu durumda vergi dairesiyle de sıkıntı yaşamanız ihtimal dahilinde.Üzerine 3 adet ev bulunan birinin vereceği tazminat ve nafaka miktarı da ona göre artacaktır.Kirayı babanızın dedenize vermesi(veya dedenizin alması) mahkemeyi ilgilendirmez.Öyle olsa herkes kirasını, gelirini anasına babasına aldırır ''onlar alıyor benim gelirim yok'' deyip işin içinden çıkardı.

    Ek olarak sorduğunuz sorulardan ve babanızın yaptığından(eşini evden kovmak ve sonra kendi evinden kovulmanın kibarcası olan aylar süren uzaklaştırmalar almak) bu işlerin çok uzağında olduğunuzu görüyorum.Boşanmada kadına yapılan inanılmaz pozitif ayrımcılıklar var(son zamanlarda medyanında etkisiyle kadına şiddet, ezilen kadın vs. haberleriyle de bu iş kötüye kullanılabilecek boyutlara geldi) ve bahsi geçen bayan çalışmadığı için bu bayana ayrılsalar da bayan başka biriyle evlenene veya sigortalı bir işe girene kadar bakmak zorunda.Keza çocuk bayanda ise çocuk içinde ayrıca iştirak nafakası ödemek zorunda.Tavsiyem bir avukata gitmeniz yönünde.Yoksa eski kafayla kadını evden kovmaya, mal benim mülk benim demeye kalkarsanız çok şaşıracağınız ve zarara uğrayacağınız sonuçlarla karşılaşmanız ihtimal dahilinde.Kolay gelsin.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında boşanma süreci
    Herkese selamlar, geçen gün açtığım konudan ayrı olarak bir soru sormam gerekti. Avukat arkadaşlar biliyordur mutlaka, çekişmeli boşanma davasında...
    Yazan: babyalone Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 28-07-2016, 16:44:07
  2. Boşanma Süreci
    2008 yılında eşimden ayrıldım. ancak bir süreye kadar dava açılmadı. davayı ben açmayacaktım, yani açmam da bazı sebeplerden dolayı... onların bir...
    Yazan: zeyd01 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 30-09-2010, 19:27:05
  3. Boşanma Süreci
    Ben 1 aylık bir evlilik hayatım oldu. 25.11.2005 tarihinde evlendim ve 29.12.2005 tarihinde de bosanma davası actım ve ayrı yasamaya basladık. Daha...
    Yazan: yagmur_damlasi Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 18-12-2008, 08:36:43
  4. Boşanma süreci
    4 yıllık evliyim.Eşim boşanma davasını açtı.Evlendikten sonra almış olduğumuz arabamız var.Şimdi eşim arabayı satılığa çıkarmış.Dava süresince...
    Yazan: zeycn Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 12-09-2006, 15:30:37
  5. Boşanma süreci
    5 aylık evli olan ve 3 aylık hamile olan kızımı gördüğü anlamsız baskılardan dolayı hem kızımın hem doğacak bebeğinin ruh sağlığı için yanıma almak...
    Yazan: Turqoise Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-02-2006, 22:05:45

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.