Merhabalar bir kuzenim var bayan almanyada bir alman vatandaşı türk ile evliydi ve boşandılar almanyada şimdi türkiyedede boşanmak istiyor ve türkiyeye gelecek dava açmak için sinop da kayıtlı nufusu karsi taraf alman vatandasi oldugundan buna tek avukatmı tutmasi gerekiyor cif mi ve ne tür evraklar getirmesi gerekiyor bir tanede cocuklari var velayeti annesine vermis alman hükümeti yardimci olursaniz sevinirim.
Konu ile ilgili .................. in yazısından alıntıdır.
Sizin sorularınızın bütün cevaplarını içeriyor
Alman mahkemeleri tarafından verilmiş boşanma kararını Turkiyede tanıtmak icin ne kadar sürem var :
Alman mahkemeleri tarafından verilmiş boşanma kararını Turkiyede tanıtmak icin belirli bir süre kısıtlaması yoktur. Fakat boşanma kararı Türk Mahkemelerinde tanıtılmadığı sürece taraflar evli sayılacağı için, evlilik dolayısı ile sahip oldukları tüm haklar devam eder. Örneğin eşlerden birisi ölürse diğer eş onun mirasçısı olmaya devam eder. Ayrıca boşanma kararının Türk Mahkemelerinde tanıtılması geciktiği takdirde eski eşin tebligat adresi değişebilir ve yeni tebligat adresi bulunamayabilir. Boşanma kararının Türkiyede tanıtılabilmesi için diğer eşe tebligat yapılması gerekli olduğundan dava çok uzayabilir veya tebilagat yapılamazsa gerçekleşmeyebilir.
Alman mahkemesi tarafından verilmiş olan boşanma kararı Türkiyede nasıl tanıtılır :
Alman mahkemesi tarafından verilmiş olan boşanma kararının Türk Mahkemeleri tarafından tanınması için Türkiye’de yetkili mahkemeye bu kararın tanınması için yazılacak dilekçe sunulur. Türkiye’de yetkili mahkeme davalı kişinin ikametgahı mahkemesidir. Eğer davalının Türkiye’de ikametgahı bulunmuyorsa Eğer Türkiye’de ikametgahı yoksa sakin olduğu yer mahkemesi, bu dahi yoksa Ankara, İstanbul, İzmir mahkemeleri yetkilidir.
Alman Mahkemesi tarafından verilmiş olan boşanma kararı Türkiye’de tanıtılmalı mıdır :
Evet. Alman Mahkemesi tarafından verilmiş olan boşanma kararı Türk Mahkemeleri tarafından tanınmalıdır. Aksi halde Türk Hukuku’na göre taraflar halen evli durumdadır.
Alman Mahkemesinin verdiği boşanma kararının Türkiye de tanınması için Türkiye ye gitmem gerekir mi :
Türkiye’de tanıma davası için Türkiye’de bulunan bir avukata vekaletname verdiğiniz takdirde , Türkiye’ye gitmeniz gerekli değildir.
Boşanma Kararının Türkiye de tanınması için eski eşim duruşmaya gelmeli midir :
Alman mahkemesi tarafından verilmiş olan boşanma kararının Türkiye’de tanınması için eski (davalı) eşin duruşmaya gelmesi gerekli değildir. Fakat davalı eşe Türk Mahkemesi tarafından çıkarılacak tebligatın kendisine ulaşması gerekmektedir. Davalı eşe tebligat ulaşmadan tanıma kararı verilmesi mümkün değildir.
Boşanma kararının Türkiye de tanınması için hangi belgeler gerekir :
Alman mahkemesi tarafından verilen boşanma kararının asli Boşanma kararın kesinleşmiş olması ve apostille (özel tasdikname) Yeminli tercüman tarafından Türkçe’ye tercüme edilmiş ve resmi kurumlar (Noter, Konsolosluk) tarafından tasdik edilmiş onaylı sureti Pasaport ve nüfus cüzdan fotokopisi Ayrıca Türkiye’de tanıma davası için avukata vereceğiniz noter tasdikli vekaletname gerekir
Boşanmada Tanıma ve tenfiz davası nedir :
Yabancı ülke mahkemesi tarafından verilmiş olan kararın, başka bir ülkede hükmü yoktur. Yabancı ülke mahkemesi tarafından verilen kararın diğer ülkede geçerli olması için tanınması ve tenfiz edilmesi gereklidir. Almanya’da bulunan Türk vatandaşları, boşanma davasını hem Almanya’da hem de Türkiye’de açabilirler. Boşanma davasının Almanya’da açılması halinde her iki taraf da Türk vatandaşı olduğu için Alman Mahkemesi boşanmada Türk Hukuk Kuralları’nı uygular. Fakat Alman Hakiminin Türk Hukuku’nu doğru uygulayıp uygulamadığının Türk Mahkemeleri tarafından kontrol edilmesi gereklidir. Almanya’da verilen boşanma kararını Türkiye’de tanıtmak neden gereklidir. Alman Mahkemeleri tarafından verilmiş olan boşanma kararı Türk Mahkemesinde tanınmadıkça taraflar Türkiye’de boşanmaış sayılmazlar. Bu durumda halen evli olarak göründükleri için eşlerin evlilikten dolayı tüm hakları devam etmektedir. Alman mahkemelerinin verdiği boşanma kararı Türk Mahkemesinde tanınmadıkça taraflar halen evli göründüklerinden tekrar evlenmeleri de mümkün değildir. Taraflar bir şekilde başkaları ile evlenmiş olsalar da bu evlenmeler hükümsüzdür. Taraflar boşandıktan sonra Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı olsalar dahi tekrar evlenmek istediklerinde (özellikle tekrar bir Türk Vatandaşı ile) sorunlar ortaya çıkacaktır. Çünkü Türkiye’de halen evli görünmektedir.
Yurtdışında verilen boşanma kararı Türkiye de tanınması ne kadar sürer :
Boşanma kararının Türkiye’de tanınması tarafların ulaşılabilirliğine bağlıdır. Eğer her iki tarafında avukatı duruşmada hazır ise tanıma tek celsede gerçekleşecektir. Aksi takdirde davalı eş yurtdışında ise yurtdışına tebligat yapılması gerekecektir. Davalı eş itirazda bulunmazsa yine tanıma gerçekleşir.
Yurtdışında verilen boşanma kararı Türkiye’de tanıtılmaz ise bunun hukuki sonuçları nelerdir :
Yurtdışında verilmiş olan boşanma kararı Türkiye’de mahkeme tarafından tanınmadıkça, Türk Hukukunca taraflar evli sayılır. Bunun neticesi olarak, eşin yasal miras hakları ve evlilikten kaynaklanan diğer hakları devam eder.
Yurtdışında verilmiş olan boşanma kararı Türkiye’de tanıtılmadan tekrar evlenilebilir mi :
Yurtdışında verilmiş olan boşanma kararı Türkiye’de tanıtılmadan , gerek yurtdışında gerekse Türkiye’de yeniden evlenmek söz konusu değildir. Kişi bir şekilde tekrar evlense dahi bu evlilik hüküm doğurmaz. Evlilikten dolayı elde edilen menfaatler geçersiz olur. Evlilik nedeniyle elde edilen oturum hakkı ve benzeri haklar iptal edilir.
Konu ceceli341 tarafından (13-08-2013 Saat 15:34:21 ) de değiştirilmiştir.
Kemal bey izinsiz olarak yazısını buraya alıntılamanızdan ötürü yasal yollara müracaat etmez inşaallah
Herkesin bilidiği hukuk bilgisini kaynak göstererek yayınlamak suç teşkil edermi?
Üstelik sitede alıntı yapılamaz şerhide yok.
Yasal yollara müracat ederse, sitede o kadar avukat var kurtarırsınız artık.
Bu yazının aynı metni bir çok avukatın sitesinde var hepsi biryerlerden kopyalamış.
Ayrıca avukatın reklamını yapmış oluyoruz bir nevi. üstüne bana teşekkür etmesi lazım.
Konu ceceli341 tarafından (13-08-2013 Saat 15:22:35 ) de değiştirilmiştir.
Valla başka bir konuda bir avukatın mahkemelere vermiş olduğu dilekçeleri paylaşanlar olmuştu o meslektaşımız da burada görmüş ve kaldırılmasını istemişti de kaldırmıştım ordan geldi aklıma.
Doğrusu yazıyı okuyup özümseyip kendi bilginiz gibi buraya yazmak galiba
,
alman esl,
alman vatandasindan bosanma,
alman vatandasi ile bosanmak 2017,
alam vatandasla bosanma,
alman vatandasi bosanma ilgili sorular,
almanla bosanmak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku