merhabalar, sizi rahatsız etmek istemezdim böyle bir konuyla. ama yeni ev sahibi olduğum için fazla bilgim yok.
6 ay önce kiracımla 1 yıllık sözleşme yaptık, kiracım her ay 20şer gün gecikmeyle kirasını ödedi ve sonra kendi isteğiyle evden çıkmak istediğini söyledi. 1 ay içinde yeni ev bulup çıktılar.
1000 ytl depozito vermişlerdi.
ben gerekli kesintileri yaptım ve kendileriyle konuştum kabul etmediler
bana dava açacaklarını icraya başvuracaklarını söylediler
nisan ayında eksik 50 ytl borçları vardı
sözleşme ayın 8indeydi fakat evden 15inde çıktılar, ben de yeni kiracıyı ayın 23ünde buldum. bu yüzden 8i ile 23ü arası 15 günlük kira parası olarak 250 ytl kestim
ödemedikleri 60 ytl elektrik-doğalgaz faturası vardı, onları kestim
evde parkeleri yeni yaptırdığım halde parkeler çok aşırı derecede çizilmiş, kontrata göre kiracı evden çıkarken evi boyatıp öyle çıkacaktı çünkü ben onlara yeni boya yaptırıp evi teslim etmiştim. banyo ve mutfak fayansları yeni yaptırmıştım, 8 adet fayans kırılmış, bu giderler içinde 50 ytl kestim (aslında az bile kestim)
kira gecikmelerinden dolayı %10dan hesaplayıp 100 ytl kestim.
kiracımla konuştum kalan 500 depozitoyu bankaya ödeyeceimi bildirdim, isme havale yapacağım için adres ve vergi kimlik nosu gerekliydi, kendilerini arayıp istedim ama vermediler. depozitoyu istemediklerini ve bana dava açacaklarını söylediler.
ben depozitoyu ödemek ve elimden çıkarmak istiyorum, bu durumda ne yapabilirim?
bana dava açarlarsa evdeki hasarları kanıtlamam için yapmam gereken şeyler nedir? çünkü eve yeni kiracı aldım, biz yapmadık diyebilirler. bu durumda nasıl ispatlayacağım. kira ödemelerindeki gecikmelerden dolayıo kestiğim 100 ytl doğru mudur?
Yardımcı olursanız sevinirim.
ayrıca yukarıda verdiğim bilgilere ek olarak, sözleşmede evden çıkarken evi boyayacaklarına dair bir madde vardı. fakat evi boyamadıkları gibi çok pis bıraktılar. 18.05.2006-20.05.2006 tarihleri arasında evi boyattım. 300 ytl makbuz elimde ve ben bu boyatma ücretini de depozitodan kesmedim. Kesmeli miyim?
Sayın Miray81, size öncelikle bir avukatla hareket etmenizi öneriyorum.
Bir tespit davası açarak, evdeki zararı tespit ettirebilirsiniz. Ayrıca, depositoyu iade almaları için kiracınıza noter kanalıyla bir ihtarname gönderebilirsiniz.
Sözleşmenizde evi boyatarak tahliye edeceklerine dair hüküm bulunduğuna göre boya bedelini de deposito bedelinden düşebilirsiniz.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim.
Eve yeni kiracı aldım, tespit davasını açabilir miyim?
Kiracımın yeni ev adresini bilmediğimden depozitoyu ödemek için ismine havale yaptıramamıştım. Sanırım bu koşullarda noterden ihtar da çektiremem. Kendisini arayıp depozitoyu yatıracağımı yeni ev adresinin gerekli olduğunu söylediğim halde kabul etmemişti. Acaba bankaya ismine depozito bedelini yatırıp parayı bloke ettirsem ileride dava bile açsa bu şekilde kabul olur mu? Ya da noterden bunu halledebilir miyim?
Eğer olmazsa avukata danışacağım.
Tespit davası açabilirsiniz. Eğer ihtarname gönderebilecek hiçbir adres bulamıyorsanız az önce de belirttiğim üzere bu gerekçelerle tevdi mahalli tayini talep edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Tevdi mahali davası açabilmek için pazartesi günü bir avukatla bu işleri halletsem iyi olacak.
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
sizin kiracınız 1 yıl için kiralamış.1 yıl dolmadan terk etmiş.oysaki 1 yıl ile bağlıdır.siz 1 yıla kadar olan kira parasını talep edebilirdiniz.ama adamlar çıktıktan sonra hemen kiraya vermişsiniz.yani zararınız pek olmamış.1 aylık bir kira alacağınız söz konusu olmuş.kiracı fazladan bir gün bile dursa tam olarak kirayı ödemek durumundadır.
aylık kira başlangıçı 8 i olduğundan bunu geçirerek 15 inde çıktığı için bir aylık kira borcu doğmuş oldu.
siz şimdi öncelikle bu 1 aylık kirayı keseceksiniz.
boya konusunda ,sözleşme gereği boyatacaklarından,boya masrafını da katacaksınız,yine kırık dökükler varsa bunları da tamir ettirerek faturaya bağlayacaksınız.evde büyük bir yıpranma olmuşsa bu halde tespit yaptırmak söz konusu olabilir.yoksa gereği yok kanaatindeyim.
sonuçta bu vatandaşların size depozito nedeniyle dava açmawını bekleyin,noterden şu şu masraflar nedeniyle diye yani 1 yıllık kira süresinden önce çıkarak beni zarara soktunuz,boya masrafı ,ve diğer masraflar şunlardır bu nedenle depozito açısından bir alacağınız yoktur şeklinde,size bir dava açarlarsada karşı dava açarak bu iddia ve taleplerinizi öne sürersiniz.
öyle bedavacalık yok siz 3 ay daha kiraya veremeseydiniz ne olacaktı?depozito bedeli zararınızı kurtarabilecek miydi?
2015 yılının ocak ayında evimi bir aileye kiraya verdim. Anlaşmayı sözlü olarak şu şekilde yaptık: Her ayın kirası o ayın 10 unda yatırılacak, yıllık...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku