Bizim köyümüzde 200 metrekare bir arsa var. Üzerinde eski yapı taştan bir ev de var. Yani yer arsa olarak değil, yerleşim yeri olarak görülüyor. Burası babamın babaannesinden kalma. Şu an biz oturuyoruz orada, ev çok kötü durumda yıkıp yenisini yaptıralım diyoruz. Biz araştırdık ve Babamın babaannesinden 200 metrekare yer 3 kişiye düşüyor. O 3 kişide vefat ettiği için onların çocuklarına, torunlarına düşüyor. Veraset ilamında toplamda 32 hak sahibi çıkıyor. Bunların kimi İstanbul'da kimi Ankara da, kimi Kıbrıs'ta. Yani hepsini bir araya getirmek imkansız. Bu izale-i şuyu davası gibi bir dava açılabiliyormuş. Konu hakkında bilen arkadaşlardan bilgi almak için buraya yazmaya karar verdim. Acaba bu köydeki yer için nasıl bir yol izleyebilirim? İzale-i Şuyu davası açabilir miyim?
32 kişi hak sahibi gözüküyorsa anlaşma ihtimali çok düşüktür. Dolayısıyla izale-i şuyu davası mecburen açılır zannımca. Dava görülürken bütün hissedarların bulunması gerekir. İzale-i şuyu davasıyla arsanız gerçek değerinin epey altında satılır. Satımdan elde edilen paradan %09(binde 9) devlet harç adıyla kesinti yapar ve kalan parayı hissedarlara eşit miktarda paylaştırır.
Bildiğim kadarıyla yardımcı oldum..
- - - Updated - - -
32 kişi hak sahibi gözüküyorsa anlaşma ihtimali çok düşüktür. Dolayısıyla izale-i şuyu davası mecburen açılır zannımca. Dava görülürken bütün hissedarların bulunması gerekir. İzale-i şuyu davasıyla arsanız gerçek değerinin epey altında satılır. Satımdan elde edilen paradan %09(binde 9) devlet harç adıyla kesinti yapar ve kalan parayı hissedarlara eşit miktarda paylaştırır.
Acaba burası için şöyle bir yol izleyebilir miyim? İzale-i şuyu davası çok karmaşık gibi görünüyor.
Öncelikle noterden bu yer için veraset ilamı çıkarsam, sonrasında bu yerin varsa ki vardır emlak vergisi flan gibi vergilerini yatırsam, daha sonra bu veraset ilamında yer alan kişilerden haklarına düşen payları tek tek satın alsam, bulabildiğim kadar hissedarı tapuya götürüp orada ihsselerini devralsam, böylelikle en azından önce büyük bir hisseyi kendi üstüme alıp daha sonra dava ile flan uğraşsam daha iyi olur mu? Bu konuda lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Bu yerde şu an biz oturuyoruz zaten, hissedarların çoğu akraba ve hisselerini veririler orada sorun olmaz, sadece bazılarının yeri belli değil, ben büyük bir hisseyi üstüme alırsam en azından diğerleri sıkıntı çıkarsa bile anlaşma yoluna gidebilirim.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Büyük hisseyi önceden almanıza gerek var mı bilmiyorum. Ben olsaydım en önce o arazinin ederi kadar parayı hazırlar, sonra tanıdığım bir avuakta gidip sattırmasını isterdim. Çünkü izale-i şuyu davasını açıp sonuçlandırmak çok kolay bir iş değil. Kimi paralar ödemek gerekecek, bunlarda yapacağınız hata size pahalıya malolabilir.
Satışa çıktığında muhtemelen zaten çok düşük bir fiyata gidecektir. Örneğin gerçek fiyatı 100 lira ise siz bu hisselerin yarısını 50 liraya toplayamazsınız. Siz talip olduğunuzda kıymete biner çünkü. Ama satışa çıkıp 100 lira dendiğinde kimse 100 lira vermek istemeyecek, alıcılar 40-50 liraya almak isteyeceklerdir. Siz bu noktada daha yükseğini verip hem hissedarların payına daha yüksek paralar düşmesini sağlayacaksınız, hem de uygun fiyatla mülkün sahibi olacaksınız.
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla,
izale i şuyu ile satışta açık arttırmaya sadece hissedarlar katılmıyor, herkes katılabilir,
katılanlar arasında en yüksek bedeli teklif eden satın alabilir, bu kişi hissedarlar dışında biri de olabilir.
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla,
izale i şuyu ile satışta açık arttırmaya sadece hissedarlar katılmıyor, herkes katılabilir,
katılanlar arasında en yüksek bedeli teklif eden satın alabilir, bu kişi hissedarlar dışında biri de olabilir.
bir nevi bu yüzdende izale-i şuyu davası açmak istemiyorum. Birde bu yer bizim köyümüzde, hissedarların çoğu akrabamız ve kendilerine düşen paylar çok düşük, onlardan alırken herhangi bir ücret vermeyeceğim. Zaten ücretsiz olarak paylarını verecekler. yani payların çoğunu aldıktan sonra diğer hissedarların köyde böyle biryerde payları olduğunu bildikleride yok. Biz senelerdir oturuyoruz burda. O yüzden hiç dava ile flan uğraşmasam direk hissedarlardan hisseleri toplayabilidğim kadar toplasam diyorum.
Sizden ricam ben şimdi bu yer için noterden veraset ilamı çıkarsam ne kadara mal olur? (bu yerin 3 hissedarı var, oda babamın dedesinin babasından flan oluyor bunlar. bu 3 hissedardan bu zamanda kadar hesaplanınca yaklaşık 32 kişi gibi bir varis çıkıyor. Bizim hesaplara göre tabi tam net değil) veraset ilamı ne kadar olur?
Veraset ilamını çıkardıktan sonra hissedarlara zaten 2 metre 3 metre pay düşüyor. Ben bu payları hissedarları tapuya götürüp kendi üstüme alabilir miyim? Almadan önce bu yerin vergi borcu varsa yatmalı diyorlar. Vergi borcunu ödedikten sonramı payları alabilirim?
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları