Merhaba,öncelikle cevap verme gereği duyan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 1 yıl önce tanıştığım ve evli olduğu halde evliliğinin yıllar önce bitmiş olduğunu ve sadece çocuğu için resmi olarak boşanmadığını söyleyen biri var karşımda.Bir şekilde 1yıl boyunca beni evliliğinin gerçekten bu durumda olduğuna inandırdığı için yaşanmış bir ilişki.Ve sonrasında bu ilişkide hem benim hemde karısının yalanlara maruz kalmasına artık tahammül edememem sonrasında durumu ve aldatıldığını karısına açıklamam.
Böyle bir durumla karşılasan eşin de bu durum sonrasında boşanmaya karar vermesi ve benden bu konuda yardım istemesi söz konusu.Kendisiyle yaptığım görüşmede eşinin beni inandırabilmek için vermiş olduğu evlilik alyansı ve birkaç parça eşyasını yazılı tutanak ile delil olabilmesi için eşine teslim ettim ve kadın da bunun üzerine benimle ilgili hiçbir sorunu olmadığını söyleyerek kendi el yazısıyla bana
"boşanma davasında tanıklık etmesi dışında boşanma davası süresince ve sonrasında hiçbir şekilde sözlü-yazılı suç duyurusunda bulunmayacağına,tarafımdan maddi manevi hak talep etmeyeceğine,bu sözün davada tanıklık etmemle hiçbir ilgisi olmadığına" dair yine kendi imzasıyla tutanak altına alarak belge verdi.
Sorularım şunlardır;
1- Boşanma mahkemesinde tanık mı sanık mı olacağım?
2- Aldatılan eşin kendi el yazısıyla verdiği bu dilekçeye rağmen tarafımdan "aldatan eşin sevgilisi" olarak tazminat talebinde bulunulabilirmi?
3- Davanın anlaşmalı boşanma olmaması halinde aldatılan eşin kocasından talep edeceği tazminata ben de maruz kalırmıyım?
4- Davalı olacak kişiye (aldatan eşe) benimde yalan söylemiş olmasından ve gururumla haysiyetimle oynamasından dolayı benimde dava açma hakkım olurmu?
Sorularım şunlardır;
2- Aldatılan eşin kendi el yazısıyla verdiği bu dilekçeye rağmen tarafımdan "aldatan eşin sevgilisi" olarak tazminat talebinde bulunulabilirmi?
3- Davanın anlaşmalı boşanma olmaması halinde aldatılan eşin kocasından talep edeceği tazminata ben de maruz kalırmıyım?
4- Davalı olacak kişiye (aldatan eşe) benimde yalan söylemiş olmasından ve gururumla haysiyetimle oynamasından dolayı benimde dava açma hakkım olurmu?
1- Tanık olarak dinlenirsiniz.
2- Evet. Boşanma davası ile birlikte yada sonrasında size karşı Borçlar Kanunu 49 ncu maddesi gereğince haksız fiil nedeni ile tazminat talebi ile dava açabilir.
3- Hayır boşanma davasında belirlenen tazminat sizi bağlamaz.
4- Her türlü dava açma hakkınız var ancak kazanacağınızı sanmıyorum.
Şahsi görüşüm; hukuken bitmemiş bir evliliğin tarafı olan kişi ile birliktelik sizi masum yapmaz. Kişinin yalan söylemiş olması sizi ikna etmiş kandırmış olması da mazeret değil. Sırf intikam almak adına attığınız adımla, aldatılan eşe sözde yardım etme çabası içerisinde kendi başınızı da yakmış durumdasınız. Aldatılan eş uyanık davranıp sizden gerekli bilgi ve delilleri almış. Aldatılan eşin bu boşanma davası sırasında ve sonrasında sizin yakanızı bırakacağını düşünmüyorum. Size karşı da yüklüce bir tazminat davası açacaktır diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun..
Merhaba,öncelikle cevap verme gereği duyan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 1 yıl önce tanıştığım ve evli olduğu halde evliliğinin yıllar önce bitmiş olduğunu ve sadece çocuğu için resmi olarak boşanmadığını söyleyen biri var karşımda.Bir şekilde 1yıl boyunca beni evliliğinin gerçekten bu durumda olduğuna inandırdığı için yaşanmış bir ilişki.Ve sonrasında bu ilişkide hem benim hemde karısının yalanlara maruz kalmasına artık tahammül edememem sonrasında durumu ve aldatıldığını karısına açıklamam.
Böyle bir durumla karşılasan eşin de bu durum sonrasında boşanmaya karar vermesi ve benden bu konuda yardım istemesi söz konusu.Kendisiyle yaptığım görüşmede eşinin beni inandırabilmek için vermiş olduğu evlilik alyansı ve birkaç parça eşyasını yazılı tutanak ile delil olabilmesi için eşine teslim ettim ve kadın da bunun üzerine benimle ilgili hiçbir sorunu olmadığını söyleyerek kendi el yazısıyla bana
"boşanma davasında tanıklık etmesi dışında boşanma davası süresince ve sonrasında hiçbir şekilde sözlü-yazılı suç duyurusunda bulunmayacağına,tarafımdan maddi manevi hak talep etmeyeceğine,bu sözün davada tanıklık etmemle hiçbir ilgisi olmadığına" dair yine kendi imzasıyla tutanak altına alarak belge verdi.
Sorularım şunlardır;
Bana öyle geliyor ki ikinizin de birbirinizden haberi vardı.Bütün bunları planlayıp tasarlamaya aklı olanın kandırıldık demesi çok ilginç geldi bana,yazık kurallarını eksiksiz yerine getirmeniz,ayrıca okumuş(yüksek)olduğunuz hissini verdi bana .Birleşmiş adamın kuyusunu kazıyorsunuz ..ALLAH adama yardım etsin.Hakim kadın olursa işiniz çok kolay...
- - - Updated - - -
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
1- Tanık olarak dinlenirsiniz.
2- Evet. Boşanma davası ile birlikte yada sonrasında size karşı Borçlar Kanunu 49 ncu maddesi gereğince haksız fiil nedeni ile tazminat talebi ile dava açabilir.
3- Hayır boşanma davasında belirlenen tazminat sizi bağlamaz.
4- Her türlü dava açma hakkınız var ancak kazanacağınızı sanmıyorum.
Şahsi görüşüm; hukuken bitmemiş bir evliliğin tarafı olan kişi ile birliktelik sizi masum yapmaz. Kişinin yalan söylemiş olması sizi ikna etmiş kandırmış olması da mazeret değil. Sırf intikam almak adına attığınız adımla, aldatılan eşe sözde yardım etme çabası içerisinde kendi başınızı da yakmış durumdasınız. Aldatılan eş uyanık davranıp sizden gerekli bilgi ve delilleri almış. Aldatılan eşin bu boşanma davası sırasında ve sonrasında sizin yakanızı bırakacağını düşünmüyorum. Size karşı da yüklüce bir tazminat davası açacaktır diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun..
Sayin Abdullah Yaman; verdiginiz cevaptan oturu tesekkur ederim.Aklima takilan bir kac detay var cevaplarinizda.Aldatilan kadinin bana karsi dava sirasinda yada sonrasinda sozlu-yazili suc duyurusunda bulunmayacagina,benden maddi manevi hicbir hak talebinde olmayacagina dair kendi el yazisiyla imzalayarak verdigi dilekce mevcut.ileride dogacak butun haklarindan vazgectigini soylemis olmasina ragmen yine de tarafima tazminat davasi acabilirmi?
Sayin SEA DEMİR; yorumunuz kendinizce yazdiginiz senaryo geregi ortaya cikan final gibi geldi.Muhtemelen de siz aldatan kisinin hemcinsi oldugunuzdan boyle duygusal yaklastiniz diye dusundurdu.butun bunlari planlayip tasarlamak degil ortadaki amac.Sadece davanin ilk celsede sonuclanmasi icin aldatilan esin tarafimdan yardim istemesi sonucunda gelisen bir ugras ve sonrasindada cocugun anne ile yasamasi.Yinede konu ile ilgilenip fikir beyan ettiginiz icin tesekkur ederim.
Öncelikle; içeriği sadakatsizlik ve / veya zina olan bir davanın tek celsede sonlanmasını ummak hayaldir. Eğer diğer kadın sizden bu bahane ile delilleri istemiş ise sizi kandırmış.
Birazcık araştırma yapan herkes şunu görür ki; Türkiye'de boşanma davalarında çocuğun / çocukların velayeti genelde anneye verilir. Bu da bahane edilmişse yine kandırılmışsınız. (sizin şansınız işte karı - koca müştereken sizi kandırıyorlar)
Diğer kadın size dava açtığında siz elinizdeki belgeye güvenerek kurtulacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz, o belgeyi sizin tehditle, baskıyla, ya da başka bir unsuru kullanarak elde etmediğinizi nereden bilecek hakim.
- - - Updated - - -
Bilindik senaryo genelde böyeldir..
b.a. rumuzlu üyeden alıntı
....... evli olduğu halde evliliğinin yıllar önce bitmiş olduğunu ve sadece çocuğu için resmi olarak boşanmadığını söyleyen biri var karşımda.Bir şekilde 1yıl boyunca beni evliliğinin gerçekten bu durumda olduğuna inandırdığı için yaşanmış bir ilişki.
Bu kadar usta bir yalancının bir yıl boyunca hem sizi hem karısını idare ettiği ortada. Aynı ustalıkla karısını yeniden kandıracak olsa, çocuk için yeniden bir araya gelecek olsalar, araya aile büyükleri hatır-gönül sahibi birileri girse barışsalar sizin haliniz nice olur.
Peki tarafıma dava açılması hakkını ne kadar süre sonra kaybeder yani diyelim ki boşanma davası açıldı sonuçlandı ve benimle ilgili hiçbir tazminat davası açılmadı...Davanın üzerinden kaç yıl geçmesi gerekir ki davalı benim hakkımda suç duyurusunda ya da tazminat talebinde bulunamaz?
6098 sayılı yeni Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi
MADDE 49- Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de,
bu zararı gidermekle yükümlüdür
Kanunda zaman aşımı ile ilgili iki değişik süre bulunmaktadır: Birincisi; “on yıllık zaman aşımı” ikincisi; “beş yıllık zaman aşımı”dır.
On yıllık zaman aşımı:
Kanunun 146’ncı maddesinde; “Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, her alacak on yıllık zaman aşımına tabidir.” denmektedir.
Beş yıllık zaman aşımı:
Kanunun 147’nci maddesinde aşağıdaki alacaklar için beş yıllık zaman aşımı uygulanacağı hüküm altına alınmış olup bunlar;
“1- Kira bedelleri, anapara faizleri ve ücret gibi diğer dönemsel edimler,
2- Otel, motel, pansiyon ve tatil köyü gibi yerlerdeki konaklama bedelleri ile lokanta ve benzeri yerlerdeki yeme içme bedelleri,
3- Küçük sanat işlerinden ve küçük çapta perakende satışlardan doğan alacaklar,
4- Bir ortaklıkta, ortaklık sözleşmesinden doğan ve ortakların birbirleri veya kendileri ile ortaklık arasındaki; bir ortaklığın müdürleri, temsilcileri, denetçileri ile ortaklık veya ortaklar arasındaki alacaklar,
5- Vekâlet, komisyon ve acentelik sözleşmelerinden, ticari simsarlık ücreti alacağı dışında, simsarlık sözleşmesinden doğan alacaklar,
6- Yüklenicinin yükümlülüklerini ağır kusuruyla hiç ya da gereği gibi ifa etmemesi dışında, eser sözleşmesinden doğan alacaklar.” olarak belirtilmiştir.
Kanunda, bu ayırımda belirlenen zaman aşımı süreleri, sözleşmeyle değiştirilemeyeceği 148’nci maddede hüküm altına alınmıştır.
- - - Updated - - -
Borçlar Kanunu....
MADDE 72- Tazminat istemi, zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her halde fiilin işlendiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zaman aşımına uğrar. Ancak, tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zaman aşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zaman aşımı uygulanır.
Haksız fiil dolayısıyla zarar gören bakımından bir borç doğmuşsa zarar gören, haksız fiilden doğan tazminat istemi zaman aşımına uğramış olsa bile, her zaman bu borcu ifadan kaçınabilir.
bundan 3 yıl önce bir davada bir arkadaşımla adım karıştı.. ben arkadaş olarak gördüğüm halde şahıs savcıya verdiği ifadesinde birlikte olduğumuzu.....
eşlerden birinin boşanmayı istemiyor olması davanın seyrini nasıl etkiler (mesela kadın boşanmak istemiyorsa) hakim boşanma sebebini mantıklı bulursa...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku