İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
Merhaba hukuk severler ihbar tazminatı ve ihbar tazminatı ile ilgil can alıcıc sorularu yazacağım.
*İhbar süresi istifa dilekçesi veriliş günü dahil mi hesaplanır ?
Örneğin:
Nisan 18 perşembe istifa dilekçesi verildi üstüne 6 hafta koyup mayısın 30'u perşembe günü mesai bitimi mi ihbar süresi dolar.
*ihbar süresince istifayı şahsi sebeplerden dolayı biz versek dahi günlük 2 saat iş arama iznini bize vermek zorunda mıdır işveren iş buldum çıkmak istiyorum diye yazılsa bile mi dilekçe?
*İhbar tazminatı hesaplamasında istifa dilekçesi veriliş tarihi mi baz alınır yoksa ihbar süresinin bitiş tarihi mi?
*İşverene İstifa dilekçesi verildikten sonra (fakat noter onaylı vs değil) işyerinden istifa dilekçesini kabul ettiklerine nasıl bir belge alınması gerekir. inkar durumunda nasıl ispat edilir.
*İhbar süresi bittikten sonra işverenden nasıl bir kağıt alınmalı işten çıkıldığına dair
Cevap: İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
2 saatlik arama izniniz siz istifa etseniz de olur ama bir iş bulduysanız ne isi arayaracaksınız bilemedim. İş buldum diye istifa ederseniz muhtemelen bu hakkınız olmaz.
Gün hesabında perşembe dilekçe verdiyseniz 6 hafta sonraki perşembe de çıkış işlemleriniz için gelirsiniz. Cuma işe gelmeniz gerekmez diye hesaplıyorum ben. Bunu insan kaynakları söyler zaten.
Kıdem tazminatında da ihbar tazminatında da, işten çıktığınız gün hesaplanır. İhbar süresini çalıştıysanız ihbar süresi dolduğu gün, çalışmadıysanız son çalıştığınız gün alınmalı.
İstifa dilekçenizi iki nüsha yapın, birini verin, diğerini de insan kaynaklarına "bir nüshasını aldım" diye imza tarih isim yazdırıp alırsanız yeterli olur diye düşünüyorum.
İhbar süresinde özel bir yasal hakkınız olduğunu bilmiyorum. Normal çalışmada nasıl haklarınız varsa aynen devam eder.
Cevap: İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
bu sonuçta bir hak ben iş buldum diye bu hakkı nedne kullanmıyayım ki o konudan emin misiniz ? iş buldum yazmayabilirdim de oraya bu yasal bir hak bence
istifa dlekçesi verdim ama şirkete güvenmiyorum birde noter tastikli göndereceğim şu tarihte fesih bildirimi yaptım iş arama sürelerimi bana verin vs diye.
Cevap: İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
Erdoğan bey az önce Alo 170 çalışma ve sosyal güvenlik hattını arayarak sordum kendilerine vurgulayarak sordum istifa dilekçesine yeni iş buldum yazdım yinede yeni iş arama iznini kullanabilir miyim dedim yinede kullanabilirsiniz dedi yanlışlık olmasın diye 2-3 kere tekrarladım soruyu bu cevabı verdiler bu yanlışıda düzeltelim istedim hukuki.net'e bu konuyuda belirtilmesinin isterim bilmeyen arkaşlar öğrenmesi açısından
Cevap: İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
serdarizm rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan bey az önce Alo 170 çalışma ve sosyal güvenlik hattını arayarak sordum kendilerine vurgulayarak sordum istifa dilekçesine yeni iş buldum yazdım yinede yeni iş arama iznini kullanabilir miyim dedim yinede kullanabilirsiniz dedi yanlışlık olmasın diye 2-3 kere tekrarladım soruyu bu cevabı verdiler bu yanlışıda düzeltelim istedim hukuki.net'e bu konuyuda belirtilmesinin isterim bilmeyen arkaşlar öğrenmesi açısından
Cevap: İhbar süresi ve ihbar tazminatı ile ilgili can alıcı sorular
Merhaba 18.10.2013 tarihinde işe başladım bugün itibari ile ihbar tebligatını yolladılar fakat tebligatta tebligat tarihi ve işten ayrılacağım tarih yazmıyordu tebligat tarihini boş bırakmamızı istediler.140 çalışanlı bir işyerinde çalışıyorum ve şirketin sözleşme bitiş tarihi 14 ocak ama 30 kasımda 90 kişi çıkaracaklar ve bu yüzden benide kasım ayında çıkarırlar düşüncesiyle tebligat tarihine bugünü yazdım 8 hafta hakkım olduğu için 21 aralık bitiş oluyor benim sorum 21 aralık tarihinden önce beni işten çıkarırlarsa ihbar tazminatının hepsinimi hakediyorum yoksa çıkardıkları tarihten sonra 21 aralık tarihine kadar olan kısım mı hesaplanıyor.
,
ihbar süreli istifa örneği,
istifa ihbar süresi bitis tarihi hesaplama,
vergi ihbar cevap suresi,
kıdem tazminatı dilekcesinde hamilelik belirtilmelimi,
ihbar tazminat dilekce zamani,
ihbar süreli istifa dilekçesi,
vergi ihbar dilekçe örneği,
işten ayrılma dilekçesi ihbar süresi,
ihbar süresi bittikten sonra ,
ihbar önelleri örneği,
tazminat ile ilgili örnek sorular,
vergi kaçırma ihbar bildirimi,
ihbar tazminatı hakkında bilgi,
tazminatlı istifa dilekçe örneği,
ihbar süresi ile ilgili dilekçe,
ihbar sureli ise son verme dilekcesi,
ihbar tazminatı için dilekçe örneği
Şu an çalıştığım işyerinde karşılıklı anlaşma yoluyla ayrılmak isteyenlere ikramiye,kıdem ve ihbar tazminatı da verilerek ayrılmalarını teşvik edici...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku