01.09.2001 tarihinde bir binada kiracı oldum. İlk kontratımız noter onaylıdır. Her yıl %25 arttırımla kendi aramızda kontrat imzalıyorduk. 01.09.2005 tarihinde bana yeni kiracılarım 550YTL veriyor. Sende uymalısın dedi. Bende 310YTL olan kirama %10 arttırımla 340YTL konutta teslim PTT yoluyla yatırıyorum. Kira arttırma davası açtı. Hakim 20 gün içinde resmi yazı ile iddalarını ispatlamasını istedi. 2 ay oldu hakime bir şey sunmamışlar. Davayı kaybedeceğini anlayan ev sahibi 02.05.2006 tarihinde evi başkasına satmış. Anlaşmalı bir satış amaçları beni evden çıkarmak. 04.05.2006 da yeni ev sahibi kapıma geldi ve Biz bu daireyi satın aldık. Bakmak istiyoruz dedi. Bende aldıktan sonra bakmaya gerek olmadığını söyledim ve evi göstertmedim. 08.05.2006 da ihbarname aldım. 9nolu daireyi satın aldım ihtiyacım var diyor. Bende belediyeye gittim. Binanın kat iktifaklı 22hisse olduğunu öğrendim. Tapuya gittim hisselerin 4kişiye tapulu olduğunu 9nolu benim oturduğum daireninde kontrat yaptığım ev sahibimin eşinin olduğunu, 12nolu yan daireninde ev sahibinin oğlunun üzerine olduğunu öğrendim. Bana ihbar çeken yeni ev sahibim olduğunu düşündüğüm kişi meğersem 12nolu daireyi satın almış. Ben 9nolu da oturuyorum.
Bana ihbar çekme hakkı var mı? Sizce neden böyle bir yola başvurdular? 12yi satın alıp 9noludaki kiracıya çık evimden diyebilirler mi? Bu yolla beni çıkarabilirler mi? Gönderilen ihtarnameyi protesto etmeli miyim? Eğer edersem bana yollanan ihparnameyi kabul mu etmiş olurum? Ne yapmalıyım?
Beni çıkarmak istediği aşikar bi ev sahibim var. Adam bi dairesini satmış. Acaba bi bit yemiği mi var bu işte diye düşünüyom. Boşu boşuna böle bişe niye yapsın ki?
Benim bu durumum hala devam ediyor. Ben belediye ve tapudan aldığım bilgiye güvenerekten ilk kontrat yaptığım ve halen ev sahibim olduğunu bildiğim adama ödeme yapıyorum konutta teslim olarak. Şimdik diğer aldığını iddaa eden adam bana kiramı ödemiyo die ihtar çekerse ve buu posta kapıma gelirse bu ihtarı alim mi almim mi?
Ya aslında sorular saçma geliyo olabilir sizede ama tapu tamam eski ev sahibimin dio ama adam ben aldım dio. Ve noter üzerinden belge gönderiyorsa ne bilim kafam karıştı. Yani tapu onun değil dio ama adam noterlik belge yollayabiliyo. Noter tapuyu dikkate almadan mı attıyo ihtarnameyi. Tapunun örneği de yollamadılar. yollamaları gerekmezmiydi. Tapu da resmi evrak vermiyor ve hala eski ev sahibimin olduğunu söylüyor. Kafam karıştı bu işi nasıl çözeyim. Bu aldığını iddaa eden adam kiramı vermiyor die ihtar çekerse alim mi?
ihtarname de ev adresi var. tapu eski ev sahibimin eşinin üzerine kayıtlı olduğunu tapudan sözlü öğrendik belge vermediler...
12de hala kiracı var. bu apartman komple aynı kişiyle sözleşme yapmıştır. Ancak şu an kime veriyor bilemem sorsam da yanıtına inanmam açıkçası.
2mayısta 12 nolu daire tapuda satılmış 3mayısta yatırdığım kirayı 10mayısta eski ev sahibi aldı. Almaması gerekmez miydi? Yenisi ben onu ondan alırım dedi.
Ev sahibim ihtarname çekmediği için dava bu yıl için benim belirlediğim oranda kabulü onayladı. Ancak seneye olacak artışı belirlemek için dava devam edecek. böyle karar çıktı. Ancak bir sonraki sene içinde bir arttırım uygulanacağı muhtemeldir. Her sene kiralar artar değil mi?
Bir kaç hafta sonra bilir kişiler gelip evimi görecekler. Yeni yılın kira bedelini belirlemek için. 500YTL istiyor karşı taraf. Ama ben daha bir rakam söylemedim. Ama TEFE oranında arttıracağım. Peki bilirkişilere bu şekilde arttırım yapacağıma dair bir yazı vermeli miyim?
Ayrıca, bu sene açılan bu dava da ben haklı çıktım. Ancak seneye olan artış için yeni bir bedel belirleneceği aşikar. Peki ben şu an haklıyım. Ama muhtemelen seneye artış olacak. Bu beni haksız duruma düşürür. Aynı dava da bu sene haklıyım ama seneye olacak bir haksızlık durumu aşikar. Muhtemel benim teklifim yani TEFE onay görmez. Peki ben simdik haklıyken haksız oldum. Mahkeme masrafları filan nasıl olacak. Ben mi ödeyeceğim.
Bir kaç hafta sonra bilir kişiler gelip evimi görecekler. Yeni yılın kira bedelini belirlemek için. 500YTL istiyor karşı taraf. Ama ben daha bir rakam söylemedim. Ama TEFE oranında arttıracağım. Peki bilirkişilere bu şekilde arttırım yapacağıma dair bir yazı vermeli miyim?
Bilirkişeler geldiklerinde, bilirkişilere böyle bir evrak verebilir miyim? Yani evrağımı alırlar mı ve de dikkate alırlar mı?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku