Hepinize iyi günler dileyerek konuma açıklamak istiyorum. Çok mutsuzum ve çözüm bulamamak beni depresyona itiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
15 yıllık çok güzel bir arkadaşlığım var. Ancak 5 yıl önce hayatımın hatasını yaptım. Kız arkadaşımdan ayrıldığım bir dönem olmuştu. (sonra yine barıştık) o dönem içersinde sarhoş kafa ile başka bir kişiden (çok az tanıdığım ve bir gecelik bi olay diyebileceğim) ortaya bir hamilelik olayı çıktı. Ben bunu 3 ay sonra öğrendim. Bana yapılan tehditlerden dolayıda evlenmek sorunda kaldım. Hiç aile birliğimiz , bir evimiz veya bir beraberliğimiz olmadı. Sadece çocuk için arada uğrayıp para bırakıyordum. Ancak şimdi boşanmak istiyorum. Ama kabul etmiyorlar. Kız beni sevdiğini söylüyor. Ama benim başka birini sevdiğimi ve birlikte olduğumu biliyor. Defalarca görüştüm . Para teklif olmadı. Güzellikle halletmeye çalıştım. 6 Ay önce boşanma davası açtım. Şahitlerle birlikte yaşadığımızı kanıtlayacaklarmış. TAbi bunlar yalancı şahit. Boşanmam için daha ne yapmam lazım . Hiç evlilik birliği olmamış bir durum için hakim neder , tekrar (forumlarda okuyorum) 3 yıl beklememi istermi , yada barışın dermi . Lütfen yardımcı olun. İnsan bi hata yüzünden tüm hayatını bu kadar derece nasıl mahveder. Şimdi hala 15 yıllık birlikte olduğum insanla beraberim. Fakat yaş geçiyor. Onunla mutlu bir yuva kurmak istiyorum. Bu insanlar ha bire bizi tehdit ediyorlar. Başımıza büyük işler açacaklarını söylüyor. Tabi bunu ispat edemiyorum. Lütfen değerli görüşlerinizi bekliyorum. Bu hatayı herkes yapabilirdi. Kendi oğlunuzunda başına gelebilrdi. Her zaman sevdiklerinizle kalın.Saygılarımla......
Hukukçu değilim. Ancak bildiğim kadarıyla şöyle yanıt vereyim. Siz evlisiniz. Öyle yada böyle kanun gözünde evlisiniz. Hakimin boşanma konusundaki takdiri ne olur onu bilemem. Ama evli olduğunuz halde başka biriyle birlikte olduğunuz ispatlanırsa en azından tazminat ödemek durumunda kalacağınız açık. Üstelik para bırakmak ya da çocuğu görmek için eve uğradığınızı kendiniz ifade ediyorsunuz. Bu durumda bu uğramaların bu amaçla yapıldığını ispat etmek durumundasınız. Hakimler üç yıl bekleme gibi bir karar vermiyor. Sadece kusurlu olmanız nedeniyle davayı red edebilirler. Bu durumda tekrar boşanma davası açmak için üç yıl beklemeniz gerekir. En kötü olasılık düşünüldüğünde davanız red oluncaya kadarda daha bir yıl geçer.
Hukukçu arkadaşlar sizi daha doğru aydınlatır bence bu konuda. Ancak benim önerim karşı tarafı boşanmaya ikna etmenizdir. Gerçekten aranızda evlilik ilişkisi yoksa büyük olasılıkla çocukla boşanma sonrası ilgilenmeyeceğinizi, maddi yardımlarınızın sınırlanacağını düşünüyordur. Mantıklı bir nafaka miktarı ve çocuğun geleceği ile ilgili yeterli önlemler ile ikna etmeye çalışın bence. Olaya birde onun açısından bakın. Büyük olasılıkla o da bir hata yaptı. Ama bedelini babasız bir çocuk büyütmekle ödüyor. Siz öyle ya da böyle yaşamınıza devam ediyorsunuz. Kendi hayatınızın aldığı hal yerine onun hayatının aldığı hal üzerinde daha fazla düşünürseniz anlaşma yolunu bulabilirsizin sanırım.
Mesele şu anlattıklarını mahkemede tanıklarla,ve normal oluşu anlatarak ve gerekir se 15 yıllık beraberliğin olduğunu ve sevdiğini söylediğin şahsı da davada tanık olarak dinletip.zoraki bir evlilik oluşturulduğunu ,hakimin sırf çocuk için bir araya geldiğinizi ve tabiki karşı tarafında baskıları nedeniyle bu evliliği yaptığınızı.çocuk yapma niyetinizin olmadığını.fakat çok büyük bir hata ile bu çocuğun olduğunu.ama baba olarak gerekli yükümlülüklerimi yerine getireceğini anlatıp durumu açıklığa kavuşturacaksın.
Evlilik bir irade beyanıdır.iradeler uyuşmadan bir araya gelmişse yada tarafların iradelerini başkalarını tehdit,zorlama vesair nedenlerle etkilemişse evlilik sözleşmesinin iptali söz konusu olacaktır.
Sizin evliliğinizin sakatlıkla malul olduğunu,ta kuruluşta baskı ve zorlama ile ,ve çocuğun babası olma vicdani hesaplaşmasının kendi evlilik bağının kurulmasına ittiğini belirteceksin.
böyle bir evliliğin ,yürümesi,idare ettirilmesi,evlilik mühessesesine ve türk aile yaşamına hatta insanlığa aykırı bir durumdur.durum bu iken zorla evliliği devam ettirmenin ne manası olabilir.
bu açıdan bu unsurları da davanız da belirterek davanıza devam edin.
Sayın yorpoy
şahsi fikrimi soruyor olsaydınız evlilik birliğinin devamı için gerekli manevi unsurlardan son derece uzak ve sürdürülmemesi gereken bir evliliğiniz olduğunu söylerdim.
Ancak açacağınız bir boşanma davasıyla ilgili fikir vermemi isterseniz durum biraz değişiyor. öncelikle şunu belirtmeliyim nedeni ne olursa olsun hukuken geçerli bir evlilik yapmışsınız ve bu sizin için ne ifade ediyor olursa olsun hakim önünde bir süredir evli olduğu çocuğunun annesinden boşanmak isteyen bir baba durumunda olacaksınız. bu durumda hukuki düzenlemeler aile birliğini bozmaktan daha çok korumaya meyillidir ki bu da toplum için gereklidir. bu yüzden boşanabilmek için tek şansınız evlilik birliğinizin temelden sarsıldığını ispatlamaktır. bunu ispatlarken evliliğinizle ilgili yukarıda anlattığınız herşeyi açıklayabilirsiniz. ayrı yaşadığınız yere dair bir ikametgah da delil olarak kullanılabilir. siz de şahit gösterebilirsiniz. ancak bence kız arkadaşınızı şahit olarak göstermeyi düşünmeyin yoksa sadakat yükümünü yerine getirmediğinizi kendiniz belgelemiş olursunuz ki bu davanızda son derece aleyhinize olacak bir husustur.
Bu arada ; tehtid, zorlama, vicdani baskı gibi nedenlerle evlilikte butlan iddiasında bulunmak ispatı çok zor bir husus olduğu gibi, çocuk dolayısıyla yapılmış bir evlilikte dikkate alınabileceğini düşünmüyorum.
Boşanma davasında gerçekleri konuşacak.filmi tam olarak mahkemeye sunacak.yoksa nasıl boşanacak.kusurlu olduğu halde,sonuçta terk etmiş. .işte biz bu açıdan terk e neden olan durumları açık olarak ortaya koyacağız.yoksa sonuç almamız zayıflar.
Kadın tanık olmazsa ,kusurun dan yararlanıp dava açan durumuna düşer.
Ne olacak peki ,fiili olarak bir birliktelik yoksa bunu sonlandırmak gerekmez mi?
Kimi kandırıyoruz.yok siz 3 yıldaha beraber yaşayacaksınız demenin ne anlamı var.taraflardan biri hayır kardeşim seninle birlikte olmak istemiyorum.derken diğeri hayır beraber olacağız mı diyecek.
Nafakasını alacak ,çocukla ilişkisi korunacak bu iş bitecek.yeni açılımlara ,yeni ilişkilere.hayat bu yaşanacak.olmayan bir beraberliği ,bir çatı altında sürdürmek için bunu yaşamak lazım.yoksa konuşmak kolay.
Dar kalıplı ve hayatın gerçeklerine uymayan hukuk, yerini gerçek hükümlere bırakacak bubun da yolunu uygulamacılar açacaktır.yoksa durum budur.deyip noktalamak değil.
Sayın karakolal
Bu sizin şahsi fikrinize göre geçersiz bir evlilik olsa da hukuken geçerli bir evliliktir. sayın yorpoyun kız arkadaşını mahkemeye tanık olarak getirmesi de mahkeme nezdinde (bunu sayın yorpoya özürlerimi sunarak söylüyorum) "benim evliliğim yürümüyor kanıtı olarak da size evlilik dışı ilişki yaşadığım insanı getirdim" demesi gibi algılanacaktır. diğer sorunuza gelince; evet böyle bir durumda da karşı taraf boşanmayı reddederse boşanma kararı verilmeyecektir ve 3 yıl daha beklenmesi gerekecektir.
şahsi fikrime gelince de; dar kalıplı hukuktan bahsetmişsiniz, size katılıyorum. ancak hukuku zaten her olayı içine alacak kadar genişletmek mümkün değildir. çünkü bugün yargının önüne her konuyla ilgili binbir çeşit olay gitmektedir. bence çözüm; eğer gerekiyorsa olayın niteliğine göre ilgili düzenlemeden hakkaniyetin gerektirdiği ölçüde uzaklaşabilme cesaretinin gösterilebilmesindedir.
Evlilik ilişkisi zaten başından itibaren yok.adam tehdit edildiğini söylüyor.ondan dolayı evlenmiş olduğunu belirtiyor.siz hala gecerli bir evlilik var diyorsunuz.
Bizde hukuken var ama fiiliyatta yok bu işi bitirelim diyoruz.15 yıl beraber olduğu kadını davaya tanık olarak sokmamızın nedeni bu tehdidin ciddi olmasını ortaya koymak
Medeni Kanun'a göre evliliğin nisbi butlanla sakat olması halinde eşlerden biri evliliğin iptalini dava edebilir. Korkutma da bunlardan biridir.
madde 151: Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı, sağlığı veya namus ve onuruna yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
öncelikle bunun gerçekleşmiş olduğu ispat edilmelidir.
Kaldı ki;
madde 152 : İptal davası açma hakkı, iptal sebebinin öğrenildiği veya korkunun etkisinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak altı ay ve her halükarda evlenmenin üzerinden beş yıl geçmekle sona erer.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku