+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.
    Nerede
    Şanlıurfa
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Boşanmaya sebepler ve yaşananların inandırıcılığı

Merhaba

Burada uzun uzadıya çekinmeden anlatacağım bu özel hayatımla ilgili konulara cevap bulabilmeyi umut ediyorum.

Ben 4-5 ay önce evlenmiş 2 aydır terkedilmiş ve evliliğinde huzur bulmamış biriyim ve boşanmak istiyorum.

Yaşananları anlatacak olursam;

Eşimle evlendikten 15 gün sonra sorunlar baş göstermeye başladı ve aşağıda listeleyeceğim şekilde yaşandı.
    1- 15'nci gün bir pazar günü benimde izinli olduğum gün sebebiyle gezdik, tozduk eğlendik vs. eve geldik yemek yedik çay içerken, Cep telefonuma gelen otomatik reklamlar (forum, web siteleri, spam mailler)'dan dolayı gelen bir maili okuyan eşim direkt bana küfür ve hakaretler etmeye başladı. Ne yaptıysan ağzını bozmamasını sağlayamadım ve susturamadım. Tartışma yaşadık ve bu tartışma kavgaya dönüştü. Bu kavga sonunda kaşı yarıldı ve Karakola giderek benden şikayetçi oldu...Benimde göz altımda tırnak (çırnak izleri) oluştu daha sonrasında sakinleşince; uzlaştık ve karakola giderek tebliğ tebellülerimizi imzaladık ve evimize döndük.
    2- Birinci maddede yaşananlardan sonra sorunlar kapandı diye düşünürken geçen süre zarfının ardından yine aynı ağız bozukluğuyla ortada hiç birşey yokken sen beni aldatıyorsun ben hissediyorum demeye başladı, yeminler ettim anne, baba aile bireylerini şahit gösterip ne yaptıysam anlatamadım inandıramadım. (Ben sabah 8 akşam 7-8 çalışıyor ev ve işimden başka hiç bir + aktivitesi olmayan biriyim ve eşimi çok çok severek aldım kesinlikle gözüm bile aldatmaz.) Ailme büyüklerimi çağırdım (çünkü yine tartışma çıkacaktı.) Büyükler dahil olmak üzere hiç kimse inandıramadı. Bu arada benim eşim Adıyaman'lı ben ise Şanlıurfa'lıyım ve evlendikten sonra Şanlıurfa'da yaşıyoruz. Eşim; Ben Adıyaman'da x isimli türbe var oraya inanıyorum. Oraya gidelim yemin et çık inanırım ve bu konuyu kapatırım senden özür dilerim birdaha da açmam bu konuyu dedi (orada yemin edip yalan söyleyen çarpılıyormuşşşş) Gece saat 2-3 gibi gittik ve yemin edip çıktık. Kayınvalidemi arayarak Adıyaman'da olduğumuzu ve uğrayacağımızı söyleyerek oraya da gittik. Kayınvalideme olayları anlattım ve o da kızına sitem ederek azarladı. Geri dönmek üzere evden çıkarken eşim, kızkardeşinde kalan kıyafetleri olduğunu söyleyerek bir poşete doldurdu ve evimize getirdi. Sabah saat 5-6 gibi Urfa'ya döndük ve uyuduk. Sabah kalktım işe gittim ve işteyken şöyle bir mesaj geldi bana "Sen o türbede yemin ettin çıktıktan sonra yeminini bozdun ve ben seni terkediyorum" Çıktım hemen eve geldim ama eşim yoktu ailesini falan aradım derken Eşyalarını toplayıp gizlice Adıyaman'a gittiğini anlamış oldum. Kafasını toplasın diyerek, 20 gün getirmedim ve 20 gün sonra yine aile büyüklerimi alarak getirmek amacıyla Adıyaman'a gittik. Uzun uzadıya konuştuk yeminler Kuran'a el basmalar falan derken eşimi aldık döndük.
    3 Bir süre huzurlu yaşadıktan sonra eşim; ben bilezik istiyorum dedi, ki ben borç harçla evlenmiş biriyim ama eşimi çok seviyorum kesinlikle bir dediğini iki etmem ne istemişse almışım sevmişim aşığım...
    İkilemeden tamam dedim ve bir gün sonrası gittim arkadaş Kuyumcudan dil dökerek borç olarak bilezik aldım ve kendisine getirdim. Eşim denedi ve eline biraz büyük geldi, yarın birlikte değişiriz dedim. Tamam diyerek teşekkür etti. Fakat; bir kaç saat sonra ben bunu istemiyorum götür geri ver bana kolye al dedi. Bende bunu yapamam ben bunu dil dökerek borca aldım bunu ödeyelim sonra gider alırız dedim. Hayır dedi gidip geri vereceksin Yapma etme dediysem yine tartışma çıkarmaya çalıştığını farkettim ve Tamam biz bunu gidip başka bir kuyumcuda bozdurup sana beğeneceğin kolyeyi alalım ama ben bunu aldığım yere geri götüremem yüzüm tutmaz dedim. Bana; hayır sen bunu aldığın kişiye geri vereceksin dedi. Sinirlendim ve annesini aradım; senin kızın bunları söylüyor bunları yapıyor amacı nedir diye çıkıştım. Telefon açık annesi dinlerken hakret ve küfürler etmeye başladı (bana ve annesine)... Bana bu esnada sarfettiği sözler çok şaşırttı beni; diyor ki, ben ne istersem alıyorsun ne istersem yapıyorsun bana beni sevdiğini her imkanda her türlü gösteriyorsun sen bunları hepsini rahat etmek için yapıyorsun sen çok bencilsin kendini düşünüyorsun !!! Bunları duyunca çok kötü olsam şaşırsamda sessiz kaldım ve uyudum.
    4- Üçüncü olaydan bir gün sonra işten eve geldim, evin tüm elektrik hatları yanmış karanlıkta tek başına oturuyor. Neden haber vermedin falan dedim, yemekte yok haliyle göz gözü görmüyor. Elektrikçi bir arkadaş geldi elektriğe baktı ve işin uzun olduğunu pazar günü yapabileceğimizi söyledi bende tamam diyerek yolcu etim. Geldim ve eşime; hadi kalk babamlara gidelim yemek yeriz, bende duş falan alırım sonra eve döneriz dedim. (Eşim ailemle çok iyi anlaşıyor bizim bu sorunları yaşamamıza rağmen en ufak bir prüzleri yok) hayır ben gelmiyorum sen git dedi, bende tek başına gece gece seni evde bırakamam gel gidelim bi kaç saate döneriz dedim. Yok dedi biraz ısrar ettim... Ve şaşkınlık ve korku anladı başladı. Eşim kanepenin dibine diz çöktü büzüldü ve kendini vurmaya başladı, saçını başını yoluyor kendini tırmalıyor. Korku ve şaşkınlıkla sakin ol tamam gitmeyelim özür dilerim falan ne dediysem susturamadım. Durdumaadım. Bana odadan çık ben iyi olurum dedi ve çıktım. 10 dk kadar sonra pencere sesi duydum ve sokak kapısını açtım ki pencereden atlamış gece saat 11 sokağa kaçıyor. Aşağıda kendisini yakaladım ve yalvararak sakinleşmesini birşey olmadığını niye böyle yaptığını anlamaya çalıştım ama nafile müthiş çığlıklar atıyor, bütün sokak ayağa kalkmış herkes balkonlarda bize bakıyor... Baktım başedemiyorum sinir krizi geçirdiğini düşünerek; 112 acil servis aradım ve eşim sinir krizi geçiriyor gelin dedim. Daha sonra da babamı arayarak durumu anlattım ki zaten çığlık seslerini duyuyor telefonda. Babamda geldi ambulansta geldi, acil heyeti babam ne yaptıysa sakinleştiremedi.
    Acil servistekiler sakinleştirici yapmak gerektiğini bunu da burada yapamayacaklarını hastaneye götürmemiz gerektiğini söylediler. Bende ambulansa bindirerek götürmeyi kabul ettim. Ambulansa bindirirken bana yumruk ve tokatlar atıyor. Neyse bindirdik ve götüürdük. Ambulans durdu çok sakin bir şekilde indi ve içeriye girdi.
    Doktor ne olduğunu soruyor bende perdenin arkasında duyuyorum. Sinir krizi geçirdim sanırım kendimi parçaladım şimdi biraz daha iyiyim dedi. Doktor film rötgen falan çekmek için yönlendirdi. Rötgen odasına girdi çıktı ve 2 polis benle babamın yanına gelerek; kayınbabamla kocam beni dövdüler diye sizden şikayetçi karakola gidiyoruz dedi. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyim. Karakola gittik ifadeler suçlamalar derken ben bu kadından boşanmam gerektiğine karar verdim ve ailesini arayarak karakolda olduğumuzu gelip kızınızı alın ve götürün dedim.
    gece saat 5 biz karakoldayız ve ailkesi geldi kızlarını karakoldan aldı ve Evden eşyalarını toplayarak Adıyaman'a götüdüler. Bizde onlardan sonra karakol tarafından serbest bırakıldık.

Eve gidip baktığımda tüm eşyalarını aldığını gördüm. Eşyalar umrumda değil.
    Bir çantası kalmış ve çantanın içi Doğum Kontrol Hapları dolu... Ki bana hep çocuk istediğini söylerdi defalarca gece gündüz bu şüpheyle testler aldık hastanelere tahlilllere gittik.
    Ben bunları da gördüm bu anlattıklarımı da yaşadıktan sonra kesinlikle boşanmak istiyorum...

Fakat; 1'nci maddede anlattığım kavgada dövmemden dolayı tekrar dövmediğimi polisleri inandıramadım. Aynı şekilde hakimi inandıramamaktan korkuyorum. 2 ayı aşkın süredir o Adıyaman'da ve kesinlikle hiç bir irtibat kurmadım, kurmadı.
    Ben benden gizli doğum kontrol hapı kullanması, hayalperest düşünceleri, bahanelerle tartışma çıkarmaları beni dövmem için aşırı tahrik etti. (Adamsan döversin, erkeksen elini sür, Dövemsen şusun busun tarzında) beni farklı bir amaçla kullandığı ve yıllarca kandırdığı düşüncesini uyandırdı ki kendinden nefret ettirip tiksindirdi.

Bana bundan sonrası için boşanabilmek ve hayatımı düzene koymak adına izlemem gereken yol hakkında destek olabilirseniz size minnettar kalırım...

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanmaya sebepler ve yaşananların inandırıcılığı konulu yargıtay kararı ara
    Boşanmaya sebepler ve yaşananların inandırıcılığı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanmaya sebepler ve yaşananların inandırıcılığı

Baştan sona okudum. Söyleyebileceğim en iyi ve önemli şey:
    Derhal işinizle ilgilenecek bir avukat bulun.
    Bu davalar çok kritik ve sizin durumunuz hiç iyi görünmüyor.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bende sn. senoleker ile aynı görüşteyim.Daha öncede aranızda Raporlu Darp durumu olduğu ve son zamanlarda ki kadına şiddette hayır adı altında kadınlara yapılan ve maalesef bazı durumlarda suistimale açık pozitif ayrımcılığı da düşünürsek bence de durumuz sıkıntılı.Buradan verilebilecek en iyi tavsiye durumunuzla ilgili tüm ayrıntılara hakim bir avukatla çalışmanız gibi gözüküyor.Kolaylıklar diliyorum.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

kardeş gecmiş olsun işin gelcekten zor.eşimin ailesi beni darp etti ben yine suçlu oldum hiç bir kabatım olmadan.hakim erkege söz hakı bile vermiyor dava öyleki yalanlarla dolu hakim görüyor ama uygulamıyor türkiyede herzaman kadın haklı anlamak çok zor.bide benim gibi hakime hanıma düşersen işin vahim.avukat desem iç tutma daha iyi davanı kendin yürüt gitsin. iş zaten vahim bali benim gibi paran gitmez.cebinde kalır desem oda kalmaz eşine gider hakim iç afetmez kadının aldıgı bir rapor işi çıkmaza götürür.allah kolaylık versin.atalar boşuna söylememiş bekarlık sultanlıktır .bir dügün yapıyorum 40000 tl gidiyor altınları götürüyor kendisi dügünde 5000 tl bile harcamıyor.10 evli kalıyor her ay 250 tl nafaka alıyor ben 850 tl çalışan işciyim 400 kredi ödüyorum sonuşç ortada türkiyenin adaleti bu ve bukadar.hakimler ne yapsın yasa bu ama degiştireceklerde onlar artık yeter hep hayata erkeklermi suçlu anlayamıyorum 28 yaşındaki bir insan yoksul olurmu adalet iç sormuyor sen bunu istemiyorsun parasını niye istiyorsun önemli olan konu bu bence.

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Sende kendi yüzüne cizikler yapsaydin bari durum esit olurdu.
    Ama durum esit olsa bile hakimler nafaka ödemeye erkegi mahkum ediyorlar.

Erkek cok kusurlu olursa o zaman ilaveten tazminat öder.

Sonuç belli
    Nafaka ve maddi manevi tazminat isteyecek ve kazanacak.
    Durum öyle görünüyor.

Kanunlar ve mahkeme kararları türkiyede aile mefhumunu bitirmek üzere kurgulanmış.

Bu evlenmeyin sadece beraber yaşayın demektir.
    Konu Hakkaniyetli tarafından (13-01-2013 Saat 19:04:22 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Şanlıurfa
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Üşenmeyip okuyan ve yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Konuya hakim bi arkadaşımdan şunu öğrenmek istiyorum ki;

Hakim boşanma kararını verir mi ?
    Kadın boşanmak istemediğini vs. dile getirse de boşanır mıyım ? (Hiç bir şartta yaşamak istemiyorum artık).

Diyelim ki boşamadı ne olur ?
    Diyelim ki boşadı ne olur ?

Birlikte yaşama kararı verirse; nafaka olur mu ?
    Boşanma kararı verirse nafaka olur mu ? Olursa ne kadar süre nafaka öderim ?

- - - Updated - - -

Ayrıca;
    İlk olaydan kaynaklı hakkımda; Asliye Ceza mahkemsinden yaralama suçuyla dava açılmış ve 30 Ocak itibariyle duruşmam var; bunun neticesi yada durumu hakkında bilgi verebilecek olan var mı ?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Allah sabır versin, senin işin zor.
    ama yazdıkların arasında "Doktor ne olduğunu soruyor bende perdenin arkasında duyuyorum. Sinir krizi geçirdim sanırım kendimi parçaladım şimdi biraz daha iyiyim dedi." sözü dikkatimi çekti. Eğer doktora bu şekilde dediyse; sanırım doktor bu konuda bir rapor tutmuştur. Acil servis merkezindeki ve sonrasında gittiğin hastanedeki hasta kayıtlarında bu ifadeler geçtiyse sanırım işine yarar birşeyler çıkabilir.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sende kendi yüzüne cizikler yapsaydin bari durum esit olurdu.
    Ama durum esit olsa bile hakimler nafaka ve tazminat ödemeye erkegi mahkum ediyorlar.

Sonuç belli
    Nafaka ve maddi manevi tazminat isteyecek ve kazanacak.
    Durum öyle görünüyor.

Kanunlar ve mahkeme kararları türkiyede aile mefhumunu bitirmek üzere kurgulanmış.

Bu evlenmeyin sadece beraber yaşayın demektir.
    Yabancı fillerde görüyoruz erkek birlikte yaşadığı kadına evlenme teklif edince kadın neredeyse uçuyor artık nedenini anlamışsınızdır yine aynı şekilde avrupanın yaşlı nüfusu iflasın eşiğine gelmesinin sebebini de anlamış oluyoruz bir savaş çıksa adamların savaşacak genç nufusu yok.
    Hani hükmün başında Türk Milleti adına denirya yaklaşık yirmi yedi yıl sonra Türk milleti azınlık olacak büyük ihtimalle de o zamanki çoğunluk şöyle diyecek biz bu Türklerin emekli aylıklarını ödemek zorundamıyız.

Nerede
    Yeryüzü
    İletiler
    121
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşımızın yaşadıklarına üzülmekle beraber bu evlilik kurumunda gerek erkek gerekse kadının evlilik öncesi
    gerçekten bu kurumun sorumluluğunu kaldırıp kaldıramayacakları konusunda ve psikolojilerinin yerinde olup olmadığına dair
    rapor alınması konusunda bir kanun çıkartılmasının tüm Türk Milletinin geleceği açısından sağlıklı olacağını düşünüyorum.

İnsanların artık o imzayı atmadan önce kimle evlendiklerini bir kez daha görmeleri açısından o raporlar uygun olacaktır.

İnsanlara ne oluyor böyle !!!!!

Nerede
    Şanlıurfa
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar;

Fikir verebilecek, yardımcı olabilecek bir arkadaşım yok mu ?
    Ayrıca; Şu durumda söz konusu

Ortada boşanma davası halen yok, o da açmamış bende açmamışım ?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

boşanmak için gerekli sebepler www.hukuki.net

Forum