Aynı konu başlığıyla sorulmuş, bir sorunun cevabı siteniz sayenizde buldum. Fakat önemli bir hususun farklılık gösterdiğine inandığım için yeni bir konu açma gereği duydum.
Ben 6 ay önce ev sahibiyle aramızda kira kontratı yaparak ev tuttum. Fakat tecrübesiz ve bilgisizliğimden ikametgahımı taşındığım yere hemen almamıştım. Muhtara gittiğimde elektriği ve suyu üstüne almadığım için ikametgahımı taşıyamayacağımı söyledi. Ev sahibiyle irtibata geçtim. Ev sahibi şehir dışında hastası olduğunu ve kendisinin ona baktığını, gelince bu sorunu halledeceğimizi söyledi. Fakat sonra ben üstünde durmamıştım. Konu kapandı.
Geçen haftadan itibaren eve çeşitli firmadanlar ev sahibinin oğlu adına ödeme uyarıları gelmeye başladı.
İlk evi tuttuğumda oğlu evde oturmuyor görülüyordu. Ama muhtar söylememişte olabilir.
Umarım kişisel bir soru sormadım. Benim gibi oturduğu eve ikametgahını almayan insanların olabileceğini düşünerek soruyorum bu soruyu.
Evi mümkün olduğunca kısa sürede terk edersem. Ne yapmak gerektiği ve depozitomu almak konusunda beni bilgilendirdiği için sitenize teşekkür ederim.
Gelen ödeme emirleri sizinle ilgili değilse bunları teslim almayıp ev sahibinizin adresine yönlendirin ya da memura kimliğinizi gösterip ev sahibinin oğlu olmadığınızı ve tebliğ alamayacağınızı belirtin. İkamet adresi bildirmek artık bir zorunluluk. Fakat siz ikametinizi o eve aldırsanız bile eğer ev sahibinin oğlu adres olarak oturduğunuz evi göstermiş ise tebligatlar oraya gelmeye devam eder.
Bu kadar hızlı bir cevap ve ilginiz için teşekkürler.
Sizi doğru anladıysam; gelen ödeme emirlerini almadığım ve gerçekten ev sahibinin oğlu burada oturmadığı için; Eve haciz gelir diye korkmak gerekmiyor??
Gelen tebligatlar (avukatlarca gönderilmiş tebligatlar) kapıya bırakılmıştı. Gerekli mercilerden gelmedikleri için şu an sadece uyarı niteliğinde. Benim bir şey yapmak gerekiyor mu?
(Ev sahibi veya oğlu nerde oturuyor bilmiyorum. Kontratı adresleri gerçek bir adres değil.)
Firmaların avukatlarıyla iletişime geçip, onlarda kabul ederlerse kiramı bu firmalara ödeme yapmak doğru bir adım mıdır?
Bu soruyu depozito geri ödenmemesiyle ilgili bulduklarım; Hep evden çıktıktan sonra olduğu için soruyorum. Umarım çok özele girmeden hukuksal olarak neyin doğru olduğunu sorabilir miyim?
Ev sahibim depozitomu geri verecek gibi görünmüyor. Yasal olmasa dahi kiramı vermeyip depozitoma saymasını istesem. Ev sahibim kabul etmezse bile bu sefer o bana mahkeme açması gerekecek.
""" Sorum şudur: Mahkemede kira borcuma karşılık depozitodan alacağıma gösterebilir miyim? """
Çözüm etik bir çözüm değil kabul ediyorum. Fakat ev sahibimde etik davranmıyor. Eve şu ana kadar herhangi bir hasar vermedim.
Bence siz ev sahibinize veya oğluna ait borcu kafaya takmayı bırakın. Kirayı firma avukatlarına ödemek de nerden çıktı, borç sizin borcunuz değil, siz bu meseleye karışmayın. Evi kullandığınız sürece kirayı da ev sahibinize ödeyin. Madem ev sahibiniz etik davranan bir insan değil ve kendisi hakkında şüpheleriniz var, bence kirayı öderken ya elinden imzalı alındı makbuzu alın ya da kirayı ev sahibinizin banka hesabına yatırın dekontunu saklayın. Yani elden vermeyin. Eve gelirlerse şayet gösterirsiniz kimliğinizi ve kontratınızı, kiracı olduğunuzu ve ev sahibinin nerede oturduğunu bilmediğinizi söylersiniz. Tutanak tutar giderler.
Son ayınızda ev sahibinizi arayıp son ayın kirasını vermeyeceğinizi depozitoyu kiraya mahsup etmesini söyler evi boşaltırsınız. Kabul etmemesi için bir sebep olduğunu zannetmiyorum.
11 yıllık evliyim geçen sene iflas ettim.borçlarımın büyük kısmını ödedim
hala ödemeye çalışıyorum.şu an geçimimi bir özel sektörde üretim sorumlusu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku